نهاد ناظر بر بازار سرمایه فرانسه (AMF)، اولویت‌های خود برای سال ۲۰۲۲، در آخرین سال از راهبرد پنج ساله (۲۰۱۷-۲۰۲۲) را اعلام کرد. این اولویت‌ها بر چهار موضوع تمرکز دارد: اروپا، سرمایه‌گذاری خرد، تامین مالی پایدار و مدرنیزه کردن اقدامات نظارتی.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، علیرغم همه‌گیری کووید-۱۹ و قرنطینه‌های پی در پی پس از سال ۲۰۲۰ و تداوم بحران سلامت در سال ۲۰۲۱، بهبود اقتصادی قابل توجهی رخ داده است. بازارهای مالی، به ویژه با کمک به تقویت سرمایه سهام شرکت‌ها، محرک اصلی این بهبود بودند.
در همین راستا، AMF اقدامات متعددی را در این خصوص انجام داده و بر کیفیت اطلاعات توجه زیادی مبذول داشت. در همین حال، سرمایه‌گذاران خرد دوباره به بازار سهام روی خوش نشان دادند. از ابتدای سال ۲۰۲۱ و در هر فصل، حدود ۵/۲ میلیون سرمایه‌گذار خرد فرانسوی و خارجی، حداقل یک معامله در ابزارهای مالی تحت نظارت AMF انجام داده‌اند. با ورود سرمایه‌گذاران جوان‌تر و بی‌تجربه‌تر، AMF بر آن شد تا تلاش‌های خود را برای آموزش سرمایه‌گذاران افزایش دهد.
سال ۲۰۲۱ همچنین سال بسیج همگانی برای ترویج تامین مالی پایدار بود و AMF افزون بر مشارکت خود در فعالیت‌های تنظیم‌گری بازار مالی اروپا، از بررسی اطلاعات مالی و غیرمالی گروهی از شرکت‌ها برای برجسته کردن شیوه‌های بهینه در تهیه گزارش‌های زیست محیطی و اشاره به بهبودهای مورد نیاز و چالش‌های نظارتی پیش رو استفاده کرد.
اولویت‌های اقدام:
اولویت‌هایAMF برای اقدامات سال ۲۰۲۲، کماکان بر اساس راهبرد پنج ساله نظارتی ۲۰۲۲ است تا برخی ابتکارات انجام شده در سال‌های اخیر را به سرانجام برساند. این موارد به چهار حوزه اصلی تقسیم می‌شوند:
*اروپا
AMF فعالانه در تعامل با اعضای این اتحادیه است تا موارد زیر را به انجام برساند:
ـ ارائه پشتیبانی فنی به شورای اتحادیه اروپا در نیمه اول سال ۲۰۲۲ به ریاست فرانسه،
ـ مشارکت در ابتکارات اتحادیه اروپا برای:
*افزایش شفافیت بازار سرمایه،
*پشتیبانی از نقش کلیدی مدیریت دارایی در تامین مالی اقتصاد،
*آماده‌سازی اجرای چارچوب آتی دارایی‌های رمزنگاری شده، و
*مشارکت در هم‌گرایی نظارتی،
*سرمایه‌گذاری خرد
AMF قصد دارد «چارچوب اروپایی» محافظت از سرمایه‌گذاران را پیش برده و در عین حال دسترسی آنها به بازارهای سرمایه را تسهیل کند. برای این منظور، AMF قبلاً چندین پیشنهاد ارائه داده و در عین حال نقشی کلیدی در مذاکرات مرتبط با راهبرد سرمایه‌گذاری خرد اروپا ایفا خواهد کرد. همچنینAMF آموزش سرمایه‌گذاران جدید و پیشگیری از اقدامات فریب‌کارانه و شیوه‌های ناپسند بازاریابی و اطلاع‌رسانی را با بسیج همه ذی‌نفعان مربوطه ادامه خواهد داد.
*مدیریت تامین مالی پایدار
AMF شرکت‌ها را در اجرای «آرایه‌شناسی (تاکسونومی) اروپایی» مورد حمایت قرار خواهد داد و به توسعه استانداردهای گزارش‌دهی تامین مالی پایدار کمک خواهد کرد. AMF در سال ۲۰۲۲، مبارزه با سبزشویی (اصطلاح سبزشویی (Greenwashin) به پدیده دورویی انسان‌های به ظاهر دوستدار محیط زیست اشاره دارد) را یکی از اولویت‌های خود قرار داده است که نیل به این هدف با اجرای برنامه «چارچوب شفافیت اروپایی»، پیشنهادهای مرتبط با علائم (لیبل‌ها) و استانداردهای مناسب و تلاش مستمر در راستای مشارکت بازارهای مالی در گذار به سمت تغییرات کربن خنثی (Carbon Neutrality) محقق خواهد شد.
*تداوم مدرنیزه کردن اقدامات AMF
برای مثال در تمام خطوط تجاری AMF، گسترش استفاده از داده‌ها با استفاده از پلتفرم ICY (سیستم نظارت بر بازار AMF)، که مبتنی بر کلان داده‌ (Big Data) و فناوری‌های هوش مصنوعی است، ادامه خواهد یافت. این مهم، به اکسترانت ROSA که از سال ۲۰۲۱ در اختیار شرکت‌های سبدگردان و محصولاتی از جمله ۱۲۰۰۰ صندوق سرمایه‌گذاری فرانسوی قرار گرفته، تسری یافته است. در عین حال در راستای ساماندهی کار در AMF و ادامه دورکاری، بازنگری اساسی صورت خواهد گرفت.
اولویت‌های نظارتی
AMF اولویت‌های نظارتی خود را برای امسال مشخص کرده است. موضوعات تعیین شده عبارتند از:
*مدیریت دارایی
ارزش‌گذاری دارایی‌های غیرنقدشونده مانند املاک یا اوراق قرضه شرکتی، رعایت محدودیت‌ها و تعهدات قراردادی از نظر مدیریت مالی پایدار، حاکمیت و کیفیت داده‌های گزارش‌ شده، نظارت و کنترل شرکت‌های مدیریت دارایی توسط شرکت‌های سپرده‌گذاری.
*فعالیت‌های واسطه‌گری‌ بازار و زیرساخت‌های بازار
کیفیت داده‌های معاملات اوراق قرضه (شفافیت پس از معاملات) و گزارش معاملات ابزارهای مشتقه و همچنین ارائه اطلاعات بازار توسط مکان‌های معاملاتی، فعالیت‌های فرامرزی.
*خدمات مشاوره بازاریابی و سرمایه‌گذاری
نظارت بر مشاوران سرمایه‌گذاری مالی، کنترل بازاریابی انجام شده در داخل شبکه‌های بانکی، ایجاد و شفاف‌سازی هزینه‌ها و حق‌الزحمه توزیع‌کنندگان، بازاریابی برای افراد مسن آسیب‌پذیر در چارچوب همکاری مشترک بین نهاد ناظر بازار سرمایه (AMF) و نهاد ناظر بخش بانک و بیمه (ACPR).
*مترجم: افسانه میرزایی، کارشناس امور بین الملل
**منبع: نهاد ناظر فرانسه (AFM))

تمامی حقوق این سایت برای پایگاه خبری بازار سرمایه ایران محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

source

توسط ecokhabari