نرخ بهره ۲۳ یا ۲۴ درصد برای اقتصادی که قرار است تولید محور باشد یا سرمایه در گردش شرکتها را فراهم کند، منطقی نیست زیرا بهای تمام شده پول به شدت بالا رفته و در نتیجه نرخی که به شرکتها برای سرمایه در گردش به صورت وام ارائه می شود، بسیار بالا خواهد بود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه نرخ بهره همیشه به عنوان یکی از ریسکهای بسیار مهم در بازار سرمایه تلقی میشده به بورسان گفت: به طور مشخص بالا و یا پایین بودن نرخ بهره تاثیر مستقیمی بر بازار سرمایه دارد. در حال حاضر همه تلاش بانک مرکزی و دولت این است که نرخ تورم در کشور کنترل شود که یکی از راهکارها، جذب نقدینگی از سطح جامعه از طریق نرخ بهره بانکی است.
احسان عسکری در این باره گفت: نرخ بهره ۲۳ یا ۲۴ درصد برای اقتصادی که قرار است تولید محور باشد یا سرمایه در گردش شرکتها را فراهم کند، منطقی نیست. زیرا بهای تمام شده پول به شدت بالا رفته و در نتیجه نرخی که به شرکتها برای سرمایه در گردش به صورت وام ارائه می شود، بسیار بالا خواهد بود.
به گفته وی؛ افزایش نرخ بهره شاید یکی از اهداف دولت برای کنترل تورم موثر باشد اما در نهایت به ضرر اقتصاد خواهد بود و همانند چاقوی دو لبه بر اقتصاد و بازار سهام آسیب میزند.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که در شرایط امروزی، سرمایهگذار باید چه استراتژی بهینه ای را اتخاذ کند تا دچار ضرر و زیان نشود؟ گفت: با توجه به شرایط امروز کشور که انتظار توافق و یا عدم توافق برجام وجود دارد، به نظر میرسد یکی از بهترین استراتژیها این باشد که سرمایهگذار پرتفویی را تشکیل دهد که بخشی از آن را صنایع دلاری و صادراتی، نفتی، کامودیتی و انرژی تشکیل داده و بخشی هم به پرتفویی اختصاص یابد که متاثر از منافع برجامی باشد.
عسکری عنوان کرد: در حال حاضر سرمایهگذار باید تحلیل کاملی از حوادث پیرامون بازار سرمایه داشته باشد که این امر بسیار سخت است؛ چرا که قیمتهای جهانی دچار نوسان است و بازار را هم دچار نوسان کرده است. اما بهترین استراتژی این است که سرمایهگذار ترکیبی از پرتفویهای ذکر شده را داشته باشد تا اگر اخبار برجامی مثبت شد بتواند از آن بخش از پرتفوی خود استفاده و در غیر این صورت از بخش دیگر آن بهرهمند شود.
تمامی حقوق این سایت برای پایگاه خبری بازار سرمایه ایران محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
