ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در جریان سخنرانی خود در افتتاحیه نشست بین‌المللی «کمربند و جاده»، تصمیم شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین برای راه اندازی این ابتکار را ستود و آن را فرصتی برای داشتن «جهانی عادلانه‌تر و چندقطبی» توصیف کرد.

او همچنین از شرکت کنندگان این نشست که عمدتاً کشورهای جنوب جهانی بودند دعوت کرد تا در ابتکار «مسیر دریای شمال» که به گفته او می‌تواند تجارت بین شرق و غرب را عمیق‌تر کند، سرمایه‌گذاری کنند.

بنا بر گزارش سی‌ان‌ان، بیش از ۱۴۰ کشور از جمله نمایندگان طالبان افغانستان، در این گردهمایی که به مناسبت دهمین سال راه‌اندازی ابتکار «کمربند و جاده» برگزار شده، شرکت کردند.

آقای پوتین که به عنوان «میهمان افتخاری» در این نشست شرکت کرده بود، رئیس جمهور چین را «دوست عزیز» خود خواند و ابتکار «یک کمربند و یک جاده» را راهی برای «گردهم آوردن جهان» توصیف کرد.

بنا بر اعلام خبرگزاری رویترز، اندکی قبل از آغاز سخنرانی او، تعدادی از نمایندگان اروپایی حاضر در این نشست از جمله ژان پیر رافارن، نخست‌ وزیر پیشین فرانسه سالن را ترک کردند.

رئیس جمهوری روسیه همچنین با اشاره به روابط کشورش با چین گفت: «پکن و مسکو، مانند بسیاری از کشورهای جهان، تمایل به یک همکاری مبتنی بر برابری و سودمندی برای هر دو طرف، به منظور رسیدن به یک پیشرفت اقتصادی پایدار و بلندمدت و رفاه اجتماعی، در عین احترام به تنوع تمدن‌ها و حق هر کشور برای داشتن مدل ویژه خود برای توسعه دارند.»

او سپس به طرح «مسیر دریای شمال» اشاره کرد که مورمانسک در شمال غرب روسیه را به تنگه برینگ در نزدیکی آلاسکا متصل می‌کند و افزود که روسیه به عنوان بزرگترین کشور میزبان این طرح، در حال توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل در این چهارچوب است.

او خطاب به میهمانان این نشست گفت: «در مورد مسیر دریای شمال، روسیه فقط به شرکای خود پیشنهاد نمی‌دهد که فعالانه از این پتانسیل ترانزیتی استفاده کنند؛ بلکه از کشورهای علاقمند دعوت می‌کند مستقیماً در توسعه آن مشارکت داشته باشند. ما آماده ارائه خدمات ناوبری و حمل و نقل به کمک یخ شکن‌ها هستیم.»

او همچنین گفت که «از سال آینده، ناوبری با کشتی‌های باری یخ‌ شکن در طول مسیر دریای شمال، برای همۀ سال فعال خواهد بود».

همزمانی با جنگ اسرائیل‌-حماس

سومین مجمع بین‌المللی «کمربند و جاده» در حالی کار خود را در ساختمان مشهور «تالار بزرگ خلق» در پکن آغاز کرد که همزمان اخبار، از تشدید بی‌سابقه درگیری‌ها در نوار غزه حکایت داشتند.

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در سخنرانی خود، بدون اشاره مستقیم به این درگیری‌ها، به «تغییر آشکار در رهبری جهانی» اشاره کرد و خواستار «تلاش چین و روسیه» برای حفظ «عدالت بین‌المللی» شد.

او همچنین خطاب به ایالات متحده گفت که با سیاست تحریم‌های یکجانبه، اجبار اقتصادی و اختلال در زنجیره تامین مخالف است و افزود: «اینکه توسعه دیگران و استقلال اقتصادی آنها را تهدیدی برای خود بدانیم، زندگی ما را بهتر نمی‌کند و به روند توسعه ما سرعت نمی‌بخشد.»

گفتگوی دوجانبه

پس از برگزاری مراسم افتتاحیه، شی جین پینگ و ولادیمیر پوتین بطور جداگانه نیز با یکدیگر دیدار کردند.

بنا بر گزارش شبکه تلویزیونی دولتی چین، در جریان این گفتگوی دوجانبه، شی جین‌پینگ نیز پوتین را «دوست قدیمی‌» خطاب کرد و تعمیق اعتماد سیاسی بین دو کشور و «هماهنگی راهبردی نزدیک و مؤثر» آنها را ستود.

این دومین سفر رسمی پوتین به خارج از قلمرو اتحاد جماهیر شوروی پیشین پس از جنگ اوکراین بود و در جریان آن، هیأتی بلندپایه از مقامات عمدتا اقتصادی و فعال در بخش انرژی روسیه نیز او را همراهی می‌کردند.

دیدار او با شی در حالی انجام شد که روسیه همچنان به حملات مخرب خود به اوکراین ادامه می‌دهد و بر اساس آخرین اخبار دریافتی از مقامات اوکراین، دست‌کم دو نفر روز چهارشنبه در پی حمله موشکی روسیه به شهر زاپوریژژیا کشته شدند.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com