رییس اداره آفرزیس (دریافت خون و جداسازی پلاکت) انتقال خون لرستان گفت: عوامل بسیاری در کنار هم باعث میشوند که ۶ ماهه دوم سال روند مراجعات مردم برای اهدای خون کاهش یابد در حالی که ما با دستهای از بیماران مواجه هستیم که نیاز مستمری به خون و فرآوردههای خونی دارند.
هادی چگنی با اشاره به بیماران نیازمند دریافت خون افزود: بیماران تالاسمی، هموفیلی، سرطانی، دیالیزی و مادران باردار و یا افراد با شرایط خاص دستهای از بیماران هستند که نیاز آنها به خون و فرآوردههای خونی دایمی است و مختص مقطع خاصی نیست بنابراین یکی از رسالتهای سازمان انتقال خون تامین خون مورد نیاز این دسته از بیماران میباشد.
وی اضافه کرد: در فصل زمستان با شروع بارش ها، برف و باران و لغزندگی معابر و جاده ها، آمار تصادفات برون شهری و درون شهری افزایش مییابد و دستهای دیگر از بیماران نیازمند اهدای خون به سایر بیماران مستمر افزوده میشود که در کنار سایر عواملی همچون نزاعهای خیابانی و درگیریها باعث میشود نیاز به مصرف خون و فرآوردههای خونی از حد طبیعی افزایش یابد.
وی با تاکید بر اینکه جامعه از لحاظ سنی به سمت پیری در حرکت است بیان کرد: سن بسیاری از افرادی که اهداکننده خون هستند در حال افزایش است در حالی که بهترین زمان برای خون دهی افراد متفرقه در سن ۶۰ و برای اهداکنندگان مستمر تا ۶۵ سال میباشد و به طور تقریبی به ازای پنج درصد ورودی برای خون دهی تقریبا ۱۰ درصد خروجی ثبت میشود که نشان میدهد نرخ دریافت کنندگان خون افزایشی و نرخ اهداکنندگان کاهشی است بنابراین در سالهای آتی ممکن است با روند خوبی مواجه نباشیم.
هادی چگنی گستردگی جمعیت لرستان را از دیگر عوامل موثر در اهدای خون عنوان کرد و افزود: بخش بسیاری از جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و دسترسی به جمعیت جوانان این روستاها برای خون دهی مشکل است و باتوجه به اینکه باید از لحاظ ایمنی و بهداشتی خون سالمی را تولید کنیم، تهیه و تامین آن در روستاها با این شرایط امکانپذیر نیست.
به گفته علی سوری مدیرکل انتقال خون لرستان ۲۴ هزار و ۳۸۸ واحد خون طی نیمه نخست پارسال در استان اهدا شده که این رقم امسال به ۳۲ هزار و ۹۹۶ واحد افزایش یافته است و ۳۹ هزار و ۳۲۳ نفر طی ۶ ماهه نخست امسال به پایگاههای انتقال خون استان مراجعه کرده اند که نسبت به تعداد ۲۸ هزار و ۹۸۸ نفر سال گذشته، ۳۵.۲ درصد رشد داشته است.
مصطفی جمالی مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران نیز اذعان داشته است خونهای اهدایی هموطنان تا به امروز جان بیش از ۱۵۰ میلیون نفر را نجات داده است که در نوع خود حکایت کم نظیری از نوع دوستی ایرانیان و بخش قابل توجهی از این آمار نیز به مردم فداکار و وظیفه شناس لرستان مربوط است.
اما با توجه به اینکه لرستان بر سر راه ارتباطی استانهای جنوبی قرار دارد در ایام فروردین و نوروز حجم بالایی از ترددهای برون و درون شهری را به خود اختصاص میدهد همچنین در فصول سرد سال نیز درصد بالایی از تصادفات جرحی در این استان ثبت میشود، میطلبد که با ترویج فرهنگ اهدای خون، از هم اکنون نسل جوان و آینده را با این فرهنگ نوع دوستانه آشنا کرد تا در تامین خون مورد نیاز بیماران و حادثه دیدگان با مشکل مواجه نشویم.
منبع: ایرنا
source