به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین محمودی ظهر شنبه در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: بلوط نخستین فیلم در مورد زیست مردم این استان است که توسط افشار نادری جمع‌آوری و منتشر شد.

وی ابراز داشت: افشار نادری مردم‌شناسی کهنه‌کار است که پیش از هر فیلم‌سازی ظرفیت فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد را کشف و فهم و به دنیا معرفی کرد.

محمودی تصریح کرد: افشار نادری در فیلم بلوط با دست مایه قرار دادن شیوه تولید نان بلوط «کلگ» از میوه بلوط، زندگی، آئین‌ها، نواها، رسوم، معیشت و پوشش مردمان این استان را در سال ۱۳۴۸ در بهمئی و بویراحمد به تصویر کشید.

وی با بیان اینکه این فیلم نخستین فیلم مستند مردم نگاری سینمای ایران نیز محسوب می‌شود، گفت: افشار نادری به عنوان یک مردم شناس، توانست دیدگاه‌ها و مباحث مردم‌شناختی را با زبان سینما تلفیق و فیلمی بسازد که به حوزه انسان‌شناسی تصویری یا فیلم «اتنوگرافیک» تعلق دارد.

محمودی درباره مشخصات فنی این فیلم نیز گفت: افشار نادری در این سفر ۴۰ حلقه فیلم «ریورسال» سه دقیقه‌ای و یک دوربین «بولکس کوکی» ۱۶ میلی متری و ضبط صوت «اوهر» به همراه داشت و همسرش «الویا رستریو» که او نیز مردم‌شناس بود و پایان‌نامه تحصیلی‌اش را دربارهٔ زنان ایل بهمئی نوشته بود به عنوان صدابردار با وی همکاری می‌کرد.

مسئول واحد هنرهای تصویری حوزه هنری خاطرنشان کرد: افشار نادری برای ساختن بلوط، فیلم نامه‌ای در اختیار نداشت و اساس فیلم او مشاهدات گسترده‌اش در منطقه بود، اما پژوهش قوی و چندجانبه نسبت به منطقه داشت.

محمودی با اشاره به شرایط خاص تولید این اثر در آن سال‌ها گفت: این فیلم در روزگاری که امکانات زیر ساختی چندانی در منطقه وجود نداشته، ساخته شده اما همچنان اثری ماندگار و ارزشمند محسوب می‌شود.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com