منتشر شده در 12 آذر 1402 ساعت 10:56


نویسنده
حامد میرزایی

رادار نقطه کور چیست؟ + نحوه عملکرد

رادار نقطه کور یکی از آپشن های ایمنی و پر کاربرد در خودروهای جدید است. اما نحوه عملکرد این قابلیت چگونه است و چطور عمل می کند؟

خودروهای روز دنیا به موازات پیشرفت علم و تکنولوژی روز به روز هوشمند تر شده و مسیر رانندگی را برای راننده سهل و آسان می کنند. تکنولوژی رادارها و امواج یکی از آن مواردی است که با بکارگیری آن در حوزه صنعت خودرو انقلابی در راحتی و ایمنی به وجود آمد و اولین بار در سال ۲۰۰۷ توسط شرکت ولوو روی مدل S80 معرفی شد. خودروهای روز دنیا به طیف گسترده ای از رادارها مجهز اند که به رانندگی هرچه آسان تر کمک می کنند. یکی از این رادار ها که آپشن بسیار کاربردی نیز می باشد، رادار نقطه کور است که در ادامه مطلب به نحوه عملکرد آن خواهیم پرداخت.

رادار نقطه کور چیست؟ + نحوه عملکرد

نحوه عملکرد رادار نقطه کور

حتما برای شما هم اتفاق افتاده که بخواهید در مسیر حرکتتان سبقت بگیرید و یا دور بزنید و با صدای بوق خودروهای اطراف متوجه حواس پرتی خود بشوید و به خودتان بیایید. باید خوش شانس باشید تا با عملکرد به موقع جلوی بروز تصادف را بگیرید. رادار نقطه کورر آپشنی است که در این مواقع به کمک راننده می آید تا او را از وجود وسایل نقلیه در اطراف و شعاع حرکتی خودرو مطلع کند. نحوه عملکرد آن نیز بدین صورت است که با وجود حسگرهای تعبیه شده روی آینه ها و قسمت های انتهایی خودرو مانند سپر عقب امواج رادیویی به اطراف ارسال می گردد و باز خورد آن از خودروهای اطراف به حسگرها باز می گردد و به وسیله چراغ های چشمک زن روی آینه های جانبی و یا ستون A خودرو راننده را از وجود سایر خودروها در نقاط کور مطلع می سازد.

رادار نقطه کور چیست؟ + نحوه عملکرد

همچنین بصورت صوتی توسط صدای بوق ممتد نیز راننده را از وجود خطر احتمالی تصادف مطلع می سازد که در خودروهای جدیدتر امکان تنظیم میزان صدای بوق هشدار نیز وجود دارد. در نسل جدید این سیستم که به بازار معرفی شده اند اگر چنانچه راننده متوجه هشدار صوتی و تصویری روی آینه نشود و همچنان به مسیر انحرافی خود ادامه دهد با ارسال سیگنال های به سیستم کامپیوتر مرکزی خودرو، کنترل فرمان و ترمز را در اختیار می گیرد تا اجازه ندهد خودرو بیش از این منحرف شود. در سال های ابتدایی معرفی این آپشن تنها در خودروهای لوکس در دسترس بود اما از آنجا که به مرور زمان هزینه نصب رادار نقطه کور کاهش یافته، این سیستم اکنون بر روی اکثر خودروهای روز دنیا قرار گرفته است. همچنین می توانید این آپشن را به صورت افتر مارکت روی خودروی هایی که به این سیستم مجهز نیستند نیز نصب نمود.

حتما بخوانید : سیستم تهویه خودرو و انواع آن را بشناسید

رادار نقطه کور چیست؟ + نحوه عملکرد

امروزه با وجود طراحی های جدید خودروها و فرم ستون سوم و خمیدگی انتهای خودرو که دید اطراف راننده به طرز محسوسی کاهش یافته، وجود رادار نقطه کور می تواند از بروز تصادفات تا حد زیادی جلوگیری کند. نیسان و فورد از جمله خودروسازانی هستند که این سیستم را بصورت پایه روی اکثر تولیدات خود بکار می برند. در بازار کشورمان نیز حتی بسیاری خودروهای چینی جدید به این آپشن مجهز شده اند. ولیکن دقت عملکرد این سیستم بین خودروهای مختلف می تواند بسته به کیفیت خودرو و کشور سازنده متفاوت باشد. این آپشن در خودروهای سنگین که ابعاد بدنه بسیار بزرگ بوده و به واسطه ارتفاع بالاتر از خودروهای سواری نقاط کور به مراتب بیشتری نسبت به خودروهای سواری دارد می تواند بسیار کاربردی بوده و از بروز تصادفات جاده ای جلوگیری کند.

رادار نقطه کور چیست؟ + نحوه عملکرد

حتما بخوانید : کانسپت چیست ؟ + کاربرد آن در خودروسازی

نام گذاری در خودروهای مختلف

خودروسازان مختلف همواره برای معرفی امکانات ایمنی و رفاهی محصولات خود نام مختص به خود را انتخاب می کنند از نام گذاری گیربکس های دو کلاچه گرفته تا معرفی رادارها و سایر امکانات جانبی. رادار نقطه کور نیز ممکن است در خودروسازی های مختلف نام کمی متفاوت داشته باشد اگرچه در نحوه عملکرد همگی یکسان هستند.که چند نمونه از آن ها را معرفی خواهیم کرد.

TOYOTA –LEXUS : Blind Spot Monitor (BSM)

HONDA-ACURA: Blind Spot Information system (BSIS)

NISSAN-INFINITI: Blind Spot Warning (BSW)

Mercedes Benz : Blind Spot Assist-active (BSA)

BMW :  Active Blind Spot Detection

Audi: Audi Side Assist (ASA)

Volvo: Blind Spot Information system (BSI)

Volkswagen: Blind Spot Warning (BSW)

رادار نقطه کور چیست؟ + نحوه عملکرد

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com