نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: قیمت پوشاک در شب عید با توجه به نیاز مردم دچار نوساناتی شده است. تورم 40 درصدی و مواداولیه وارداتی این حوزه نیز بر میزان قیمت مؤثر بوده است.
به گزارش تجارتنیوز، مجید نامی درباره تنوع قیمت پوشاک گفت: در تمام دنیا، پوشاک و کالاهای مربوط به لباس قیمتگذاری نمیشود. شما یک کالا معمولی را در نظر بگیرید؛ یک تیشرت ساده بر اساس برندی که آن را میفروشد از 4 دلار ممکن است شروع شود تا 200 دلار و حتی گرانتر؛ بنابراین ما چنین شرایطی داریم. در کت و شلوار هم قیمتها خیلی با هم متفاوت هستند. قیمتگذاری در پوشاک خیلی متعدد است. لباس هم تحت حمایت خاص نیست. آمار دقیقی هم درباره تولید مصرف لباس وجود ندارد.
وی در ادامه در رابطه با افزایش قیمت پوشاک در شب عید اشاره کرد: افزایش قیمت لباس به این علت است که در چند سال اخیر افزایش هزینه تولید و تورم 40 درصدی روی قیمت لباس هم اثر گذاشته است. بنابراین طبیعی است که قیمت لباس هم زیاد شود. بحث تهیه و تأمین مواد اولیه هم یکی دیگر از مشکلات است. به خاطر تحریمها از کشورهای منطقه در حوزه پوشاک عقب هستیم و هزینهای که برای ماشین آلات پرداخت میکنیم نسبت به کشورهای دیگر گرانتر است. وقتی کالا به مرحله فروش هم برسد اینقدر مشکلات در مسیراش به وجود میآید که هزینه لباس را بالا میبرد. هزینه اجاره مغازه هم یکی دیگر از مشکلات لباس فروشی هاست. سال گذشته 80 درصد تورم اجاره داشتیم که باز هم بر روی لباس اثر دارد. وقتی قیمت کالا بالا میرود هم به علت افزایش سود فروشنده و تولیدکننده نیست.
او افزود: این افزایش قیمت آنقدر هم نبوده که تمامی هزینهها را پوشش دهد. در سبد کالایی مردم هم حجم پوشاک در حال کم شدن است و قدرت خرید مردم به شدت کاهش پیدا کرده است. مردم اول هزینه مسکن و غذا را تأمین میکنند بعد به سراغ پوشاک میآیند.
وی در رابطه با چالشهای واردات پوشاک اظهار داشت: اینقدر مواد اولیه متنوع در صنعت مد و پوشاک وجود دارد که باید عامل قیاس را در هر لباس در نظر بگیریم. در شرایط یکسان، قیمت و کیفیت کالا ایرانی بد نیست. به طور کلی واردات پوشاک از سال 97 ممنوع شده است. بعد از تحریمهای سال 97 دولت به خاطر کنترل خروج ارز واردات لباس را ممنوع کرد. اما ورود غیرقانونی پوشاک را داریم. طبق برآوردهای وزارت صمت حدود 70 درصد لباسهای مصرفی تولید داخل است و 30 الی 35 درصد آن به روشهای مختلف وارد کشور میشود. ما شاهد سایتهای قانونی هستیم که از کشورهای همسایه کالا میآورند.
نامی درباره رونق تاناکوراها گفت: وقتی که وضعیت اقتصادی مردم خراب میشود و دنبال کالا ارزانتر میگردند، یک چنین بازاری مانند بازارهای تاناکورا و جنس استوک رونق میگیرد. در کل وقتی واردات ممنوع است، فروش کالا وارداتی هم در هر مغازهای ممنوع است. حتی اگر جنس استوک یا تاناکورا باشد.
منبع :
انتخاب
source