تجارتنیوز، گزارش میدهد:
تایوان یکی از سهامداران بازار جهانی تکنولوژی است. با تشدید تنش میان چین و تایوان و خطر شکلگیری درگیری نظامی، چه اتفاقی برای آینده خواهد افتاد.
به گزارش تجارتنیوز، تایوان سهم قابل توجهی در تولیدات قطعات خرد و کلان بازار تکنولوژی را در اختیار دارد. با تشدید تنشها میان دو کشور چین و تایوان و مانور نظامی قوای چین در نقطات مرزی تایوان، گمانهزنیها در مورد تاثیر این مسئله بر بازار جهانی تکنولوژی قوت یافته است.
تایوان: قلب تپنده تکنولوژی جهان در سایهی تنشهای جنگی
شرکت TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) غول پنهان این صنعت است.قلب تپنده بازار در حال حاضر 54 درصد از بازار جهانی تراشههای سفارشی را در اختیار دارد. به عبارت دیگر، از هر دو تراشه سفارشی که در دنیا تولید میشود، یکی توسط TSMC ساخته شده است.
TSMC در زمینه فناوریهای پیشرفته تولید تراشه نیز پیشرو است. این شرکت اولین شرکتی بود که تولید انبوه تراشههای 7 نانومتری و 5 نانومتری را آغاز کرد و در حال حاضر در حال توسعه فناوریهای 3 نانومتری و 2 نانومتری است.
از جمله مشتریان TSMC میتوان به شرکتهای عظیمی مانند اپل، کوالکام، انویدیا، AMD و هواوی اشاره کرد.
خطر جنگ با چین
با وجود جایگاه برجسته تایوان در صنعت تکنولوژی، تنشهای سیاسی بین این کشور و چین، تهدیدی جدی برای بازار جهانی به شمار میرود. در صورت وقوع جنگ، فعالیت TSMC به شدت مختل خواهد شد. این امر میتواند به کمبود جهانی تراشه و افزایش قابل توجه قیمت آنها منجر شود.
چگونه تکنولوژی جهان گرسنه میشود؟
در صورت وقوع جنگ، فعالیت TSMC به شدت مختل خواهد شد. این امر میتواند به کمبود جهانی تراشه و افزایش قابل توجه قیمت آنها منجر شود. کمبود تراشه نه تنها بر صنعت تکنولوژی، بلکه بر صنایع مختلفی مانند خودروسازی، هوافضا و تجهیزات پزشکی نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت. جنگ چین و تایوان میتواند تنشهای ژئوپلیتیکی در منطقه را به شدت افزایش دهد و ثبات جهانی را به خطر اندازد.
تایوان نقش حیاتی در صنعت تکنولوژی جهان ایفا میکند. با این حال، تنشهای سیاسی بین این کشور و چین، تهدیدی جدی برای بازار جهانی به شمار میرود. حل دیپلماتیک مناقشه بین چین و تایوان بهترین راه برای جلوگیری از جنگ و حفظ ثبات در منطقه و در نهایت، تضمین امنیت زنجیره تامین جهانی تکنولوژی است.
راهبندان کوه تراشهها
چندی پیش ارزش سهام شرکت TSMC به بالاترین میزان در تاریخ خود رسید. به گزارش بلومبرگ این غول سازنده نیمهرساناها در جهان حالا حدود 597 میلیارد دلار میارزد. با حمایت دولت داخلی تایوانُ این شرکت از قابلیتها و تسهیلات ویژهای برای توسعه خود و تصاحب بازار تراشههای جهان استفاده کرد و توانست بازار جهانی نیمهرساناها را در دست بگیرد. این عرضهکننده غولیکر در گذشتهای نه چندان دور با توسعه و استفاده از هوش مصنوعی در بدنه سازه خود، رشد چشمگیری داشت و چشمانداز چشمنوازی برای خود ترسیم کرد.
دوباره به گزارش بلومبرگ جنگئ چین و تایوان حدود ده تریلیون دلار هزینه خواهد داشت. چین و تایوان از گذشتهای دور تنشهایی داشتهاند و معلوم نخواهد بود که در آینده این تنشها چگونه حل خواهد شد. چیزی که معلوم و واضح خود را به ما نشان میدهد آسیب جدی این کارزار نظامی به اقتصاد دیجیتال و بازار تکنولوژی در ابعاد جهانیست.
اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه استارتاپ تجارتنیوز بخوانید.
source