Wp Header Logo 493.png

به گزارش پرشین خودرو، عباس علی آبادی، با بیان این مطلب اظهار داشت: صنعت خودرو در جهان بسیار بااهمیت است که بیش از ۱۰ درصد تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است، این صنعت که بعضا آن را لوکومتیو صنایع می‌دانند با درآمد کل ۳ هزار و ۳۵۰ میلیارد دلار بعد از آمریکا، چین، ژاپن و هند اگر آن را کشور فرض کنیم در رتبه ششم جهان قرار می‌گیرد. از منظر اشتغال نیز با ایجاد ۷ شغل به ازای هر خودرو یکی از اشتغالزاترین صنایع کشور است، بنابراین نباید با آن به صورت مجرد و یا انتزاعی نگاه کرد.

وی افزود: این صنعت بسیار مهم که عمده کشورهای صنعتی تراز اول دنیا در آن حضور دارند در حال یک پوست اندازی و تحول است به‌نحوی‌که به‌زودی شاهد تحولاتی مهمتر و جدی‌تر در آن خواهیم بود؛ از جمله شاخص‌های بروز تحولات را می‌توان برقی و هوشمند کردن خودروها معرفی کرد که بدون تردید تأثیرات اقتصادی و زیست محیطی مهمی را در جهان از خود به جا می‌گذارد و هرچه زودتر باید با آن همراه شد. من معتقدم برای کشور ما این فرصتی تاریخی است تا برخی عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم و جایگاه خود را در این صنعت ارتقاء دهیم.

افزایش تولید خودروهای برقی

علی آبادی با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد تولید و عرضه خودروهای بنزینی با شیب تندی رو به کاهش و در عوض تولید خودروهای برقی رو به افزایش است، یادآور شد: بنده یک سال است که در این جایگاه قرار دارم، توجه کنید طی یک سال چه میزان کار می‌توان طی این زمان انجام داد.

وزیر صمت و عضو کابینه دولت سیزدهم، با اشاره به اینکه اوضاع صنعت خودرو در ایران با وجود بیش از ۶۰ سال قدمت چندان مطلوب نیست، تاکید کرد: علیرغم اینکه سالانه تنها ۱.۲ میلیون دستگاه خودرو نیاز داریم، وجود بیش از ۳۶ خودروساز نشان از یک ایراد اساسی و نابسامانی و وجود رانت است که باید به‌طور جدی به آن پرداخت. اوضاع اقتصاد کلان کشور نیز موجب شده تا خودرو تبدیل به یک کالاهای سرمایه‌ای شود. ناترازی‌های کمی نیز موجب شده با توجه به عرضه بیش از ۱.۳ میلیون خودرو تولید داخل و واردات حدود ۳۰ هزار دستگاه نتوانسته‌ایم عطش جامعه را به صورت کامل مهار کند گرچه آثار بهبود در چهره این بیمار ظاهر شده است و طی یک ماه آینده اوضاع بهتر نیز می‌شود.

وی ادامه داد: اگر با رویه موجود پیش برویم تا پایان سال رکورد واردات خودرو در کشور را می‌شکنیم. بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت‌گذاری دستوری و دخالت در بازار نه تنها موجبات افزایش تولید را فراهم نساخته بلکه زیان انباشته خودروسازان دولتی را افزوده و کیفیت محصولات را نیز متأثر ساخته است و این همه در حالی است که بیشترین منفعت نصیب دلالان و واسطه‌ها شده است. در حال حاضر اگرچه رتبه ایران در زمینه خودروهای سواری یازدهم جهان است اما در مجموع خودروهای سواری و تجاری شانزدهم است که نسبت به گذشته دو پله ارتقاء یافته که نشانه امیدوارکننده‌ای است.

صنعت خودرو، محرک بیش از ۶۰ صنعت است

علی‌آبادی با تاکید بر اینکه صنعت خودرو، محرک بیش از ۶۰ صنعت است و تأثیر بسیاری روی سایر بخش‌ها و معیشت و عملکرد داشته و خواهد داشت، یادآور شد: وجود بیش از ۹۰۰ هزار نفر شاغل مستقیم و غیرمستقیم در این صنعت موجب شده تا مجلس و دولت موضوع را مورد بررسی و دقت قرار دهند. وزارت صمت برای برون رفت از شرایط حاکم در صنعت خودرو تحت عنوان برنامه‌ها و اقدامات کوتاه‌مدت و بلندمدت و اساسی، طرح‌ها و برنامه‌هایی را تدارک دیده که اجرای توأمان آن بی‌شک مثمرثمر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه اجرای راه‌حل‌های اساسی به دلیلی اثرات احتمالا منفی مقطعی و تأخیر در پاسخ و نیز به دلیل تعدد ذینفعان نیازمند حمایت جدی و بلندمدت ارکان تصمیم‌گیری از جمله مجلس است، تصریح کرد: وزارت صمت در تحلیل جامع خود مبتنی بر GDP تقاضای خودرو را بیش از ۹۰۰ تا ۱.۳ میلیون تن در سال ارزیابی نمی‌کند و چنانچه مقیاس اقتصادی را در نظر بگیریم حداکثر یک تا ۲ خودروساز برای این بازار کفایت می‌کند و بایستی با سیاست‌گذاری مناسب به سمت صنعتی‌سازی مقیاس تولید و مقیاس اقتصادی دامنه از طریق تجمیع سرمایه‌گذاران واقعی و علاقمند در یکدیگر حرکت کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: به‌منظور بومی‌سازی و ارتقاء سطح دانش کشور مشوق‌های گوناگون برای همکاری مرکز علمی و پژوهشی و شرکت‌های دانش بنیان کشور با خودروسازان در جهت تقویت برنامه‌های R&D آنها تدارک شده است که در ادامه کمی بیشتر به آنها می‌پردازیم.

وی صحبت‌هایش را اینگونه ادامه داد: از نظر من سرمایه‌گذاری این صنعت باید به‌گونه‌ای باشد که مهندسی تقویت شود و اجزا و المان‌های اصلی و گلوگاهی که ارزش افزوده‌ بالایی دارند، در داخل تولید شوند و بقا یک زنجیره تأمین گسترده و قابل اعتماد تداوم تولید تضمین شود.

عباس علی آبادی

خودروهای برقی مصرف انرژی را به شدت کاهش می‌دهند

علی‌آبادی با بیان اینکه در اینجا فرصت را مغتنم شمرده و قدری بیشتر در خصوص خودرو برقی صحبت می‌کنم، تاکید کرد: بر اساس مبانی نظری دقیق علمی خودروهای برقی نه تنها خودروهای آینده هستند بلکه امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا مانند چین و نروژ انتخاب روز هستند. خودروهای برقی مصرف انرژی را به شدت کاهش می‌دهند، منبع انرژی اولیه را متنوع می‌سازند، بنابراین بی‌تردید برقی‌سازی یک راهبرد دقیق و اساسی است.

وی افزود: این اقدام می‌تواند جایگاه فنی کشور ما را ارتقاء ببخشد و با تغییر میدان بازی موقعیت صنعتی و اقتصادی کشور را در این حوزه بهبود دهد، اگرچه ظرفیت تقاضای برقی بسیار ناچیز و طرح آن اساساً انحرافی است ولی زیرساخت‌های ایجاد شده در کشور مشتمل بر ۹۳ هزار مگاوات قدرت اسمی نصب شده و شبکه گسترده انتقال فوق توزیع و توزیع و سایر توانایی کشور در ابعاد مختلف فنی، تجهیزاتی و منابع اولیه انرژی‌های فسیلی و تجدیدپذیر حتی در آینده که تعداد خودروهای برقی از چند میلیون متجاوز شود، هیچ نگرانی را که امکان مدیریت آن وجود نداشته باشد ایجاد نمی‌کند و اقدامات انجام شده در اروپا، آسیا و آمریکا خود موید آن است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: شاید تا چند سال آینده دسترسی به خودروهای غیربرقی به دلیل کاهش تولید سخت‌تر از این باشد که اکنون برای برقی برخی‌ها ابراز نگرانی می‌کنند، باید با سرعت به این جریان که خود از پیشگامان آن بوده‌ایم، بپیوندیم و سیاست‌گذاری وزارت صمت باید به این سو باشد.

نصب ۵۰۰ شارژر برق در نقاط مختلف تهران و برخی از شهرها

وی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به ۵۰۰ شارژر برق در نقاط مختلف تهران و برخی از شهرها نصب شده و به زودی تعداد آنها افزایش خواهد یافت. حدود ۵ هزار و ۵۰۰ شارژر در حال تولید است که تا پایان سال امکان افزایش ۱۱ هزار عدد دیگر وجود دارد که این شارژرها در انواع DC و AC به صورت خصوصی و عمومی هستند. ضمنا متقاضیان زیادی به صورت خصوصی تقاضای دریافت مجوز نصب شارژر برای ارائه خدمات عمومی از جمله رستوران‌ها دارند، این در حالی است که برای شارژر کند هرکجا که شبکه باشد، این خدمت در دسترس است.

عضو کابینه دولت سیزدهم تصریح کرد: برای نصب شارژرها تاکنون هزینه‌ای به کشور تحمیل نشده و خودروسازان متعهد انجام آن شده‌اند. همچنین باتوجه به وجود مستندات قانونی کافی تاکنون هیچ وجهی بابت جبران سوخت صرفه‌جویی شده به خودروهای حمل و نقل عمومی نیز پرداخت نشده است، خودروهای برقی نوعاً شب شارژ هستند و افراد با امکاناتی که در خودروها پیش‌بینی شده می‌توانند شب‌ها که مشکل برق نداریم، خودروهای خود را به صورت کند شارژ کنند و در هر بار شارژ بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتر بسته به نوع خودرو و نحوه رانندگی پیمایش داشته باشند.

عرضه ۳ میلیون خودرو برقی داخلی به بازار تا پایان سال

وی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی سخن می گفت، افزود: تا پایان سال ۳ میلیون خودرو برقی داخلی آماده عرضه به بازار می‌شوند، البته هم اکنون در پارکینگ مجلس تعدادی خودرو آورده‌ایم که درخواست دارم از آنها بازدید کنید و تحولات را به چشم ببینید. وزارت صمت مصمم است در راستای تحقق احکام بالادستی و قوانین به ویژه قانون ساماندهی صنعت خودرو و به منظور ارتقاء سطح کیفی خودروهای موجود علاوه بر سیاست‌های تشویقی با اصلاح تعرفه‌ها و اقدامات قانونی روند را از سمت مونتاژ به سوی ساخت داخل ارتقاء دهد.

علی‌آبادی در ادامه خاطرنشان کرد: اولین اقدام انجام شده تدوین سند چشم‌انداز و برنامه‌های راهبردی وزارت صمت در صنعت خودرو بوده که با استفاده از اسناد بالادستی تدوین شده است. یک موضوع مهم اصلاح ساختار ریل‌گذاری صنعت خودرو بود، همان‌گونه که اعلام کردم برای این کار ۳ محور جهش تولید، تولید دانش‌بنیان و افزایش عمق ساخت داخل را در نظر گرفتیم.

وی ادامه داد: دومین اقدام طی یک سال اخیر اصلاح ساختار حاکمیتی شرکت‌ها که به آن نیز اشاره شد، بود. در این مرحله در حال حاضر واگذاری سهام این شرکت‌ها به زیان مردم بوده اما واگذاری مدیریت را در اولویت قرار دادیم که به زودی اطلاع‌رسانی می‌شود. ارتقاء فناوری و نوآوری در طراحی، ساخت، توسعه محصولات بر اساس فناوری‌های نوین و توسعه خودروهای برقی را در دستور قرار داده‌ایم.

برنامه‌های جامع برای تغییر و ارتقاء نمای صنعت خودرو

عضو کابینه دولت سیزدهم اظهار کرد: تلاش شد تا به سمت شرکای خارجی برویم که می‌توانند به ما دانش فنی منتقل کنند. ارتقاء نمای صنعت خودرو نیز در دستور کار بوده و همان‌گونه که اعلام کردیم، نما و چهره صنعت خودرو کشور که یکی از دستاوردهای کشور در ۶۰ سال گذشته به حساب می‌آید، خوب نیست و مردم رضایت خوبی از خودرو ندارند، برای اینکه این اتفاق صورت بگیرد برنامه‌های جامعی را در دستور کار داریم که بخشی از آنها کوتاه‌مدت و بسیاری بلندمدت هستند.

وی افزود: وزارت صمت در راستای اجرای قانون ساماندهی صنعت خودرو پیش‌نویس آیین‌نامه‌های مربوطه و دستورالعمل‌های مندرج در قانون را تهیه و به کمیسیون تخصصی ارائه کرده است. هیچ مسئولیتی متوجه وزارت صمت روی زمین نمانده، همه آن تهیه و ارائه و برخی نیز ابلاغ شده است که به دو مورد از آنها اشاره می‌کنم.

علی‌آبادی با بیان اینکه بیش از ۱۱۰ هزار دستگاه ثبت سفارش شده که ۱.۲ میلیارد دلار در خلل این مدت کوتاه ارز تخصیص داده شده، یادآور شد: بیش از ۲۸ هزار دستگاه خودرو به گمرکات کشور وارد شده و بیش از ۴۰ هزار دستگاه خودرو در حال حمل است که به زودی وارد کشور می‌شود. این موارد تاریخ‌های طولانی ندارد و طی چند روز آینده می‌توان آنها را مشاهده کرد.

وی افزود: آئین‌نامه اسقاط خودروهای فرسوده که بحث بسیار مهمی بود در سال ۱۴۰۲ در فاصله بسیار کوتاه به اندازه ۴۰ درصد ۴ سال قبل از آن اسقاط انجام دادیم و در ۳ ماهه اول سال به میزان تمام سال گذشته خودرو اسقاط شد، تا پایان سال رکوردی را شاهد می‌شویم که در کشور به جا گذاشته نشده است.

تولید خودرو، در طول تاریخ کشور بی‌سابقه بوده است

عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: بحث مهم موضوع کمی است که به آن اشاره شد، رشد ۸ درصدی تولید انواع خودرو در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد بودیم و برنامه تولید امسال را ۱.۷ میلیون دستگاه تعیین کرده‌ایم که در طول تاریخ کشور بی‌سابقه بوده و نشان می‌دهد برنامه در حال پیگیری است، اگر این اتفاق رخ دهد جایگاه ایران در تولید خودروهای سواری به رتبه یازدهم ارتقاء پیدا می‌کند.

وی در ادامه تاکید کرد: افزایش عمق ساخت داخل و داخلی‌سازی از جمله مواردی است که به آن اهتمام شده، بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغ شده حداقل میزان ساخت داخل باید ۳۰ درصد باشد. سیاست‌گذاری تعرفه‌ای و ارزی موجب شده به سمت این برویم مصرف خودرو کشور ۴۰۰ دلار کاهش پیدا کند. در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل باید به سهم ۸۰ درصد تولید داخل برسیم و ۸۰ درصد خودروهای داخل باید ۵۰ درصد داخلی‌سازی شوند تا ارزبری کشور کم شود.

علی‌آبادی همچنین خاطرنشان کرد: ارائه خودروهای جدید مطابق با سلیقه‌های متنوع مشتریان به بازار در دستور کار است.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com