Wp Header Logo 219.png

انتخابات و سوالات بی‌جواب مانده بازرگانان

رویداد ۲۴ | حضور در مجامع مختلف فرهنگی، هنری، سیاسی و اقتصادی از جمله برنامه‌های معمول هر نامزد انتخابات ریاست جمهوری محسوب می‌شود. از ابتدای مشخص شدن نامزد‌های دوره چهاردهم ریاست جمهوری در ایران، حضور کاندیدا‌ها در بین این گردهمایی‌ها و مجامعی که برنامه‌ریزی آن بسیار پیش‌تر انجام شده بود، آغاز و روز پایانی خود را سپری می‌کند.

از جمله این حضور در بین اقشار مختلف، برپایی گردهمایی یکی از نامزد‌های انتخاباتی با اعضای اتاق‌های بازرگانی بود. صحبت‌های عنوان شده در این مراسم منجر به شکل‌گیری حرف و حدیث و اماواگر‌های زیادی شد. به عنوان مثال قالیباف در میان اعضای اتاق‌های بازرگانی، به تصمیم‌سازی فعالان اقتصادی و تصمیم‌گیر بودن قوه مجریه تاکید کرد. او همچنین تحریم‌ها را دست‌انداز تجارت دانست و وعده داد که به محض سکانداری دولت، به این چالش رسیدگی کند.


بیشتر بخوانید: منتظر رفع تحریم‌ها نباشید | قالیباف قرار است با اقتصاد ایران چه کار کند؟


نادر حیدری، کارشناس اقتصادی به تشریح ابعاد وعده‌های انتخاباتی عنوان شده پرداخت و گفت: مرز باریک، اما مهمی بین تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز بودن وجود دارد و مهم است که چگونه به این بحث نگاه کنیم. تصمیم‌سازی به معنای آن است که رویکرد‌ها و فعالیت‌ها جهت بخشند و می‌توانند بر چارچوب‌های بالادستی اثر بگذارند. تصمیم‌گیر در نهایت براساس مدارک موجود و اقتضای شرایط، به تعیین چارچوب و مقررات می‌پردازد. به نظر می‌رسد منظور این کاندیدا، آن بود که به وضعیت فعالان بازرگانی و اقتصادی توجه بالایی داشته و بستر را برای بهبود عملکرد این بخش فراهم خواهد کرد.

وی ادامه داد: طی سال‌های گذشته فعالان تجاری به ویژه نمایندگان اتاق‌های بازرگانی اعتراضات جدی نسبت به قوانین دولتی مطرح کردند؛ از افزایش حقوق گمرکی، تغییر نرخ ارز محاسباتی، محدودیت در واردات و صادرات کالا‌های مختلف، تشدید تحریم‌ها و موانع نقل و انتقالات بانکی از مهم‌ترین گلایه‌های این بخش محسوب می‌شود. باید پرسید که آیا آقایان در صورت رئیس‌جمهور شدن، موانع داخلی برای تجارت خارجی را خواهند برداشت؟

حیدری در ادامه به مسئله تحریم‌های داخلی و خارجی اشاره کرد و گفت: برخی از نامزد‌های انتخاباتی رفع تحریم‌ها و کاهش فشار‌های ممنوعیتی را وعده داده‌اند، اما این نامزد‌ها با تحریم‌های داخلی چگونه مقابله خواهند کرد؟ در حال حاضر حق گمرکی برخی از کالا در حال افزایش بوده و دولت سیزدهم از گران کردن‌های لحظه‌ای و اجرای آخرین محدودیت‌های تجاری دریغ نکرده است.

وی ادامه داد: آخرین خبر محدودیت تجارت نیز درباره ممنوعیت واردات قطعات کامپیوتر و لپ‌تاپ است که این موضوع بازار لوازم الکترونیکی را طی دو، سه روز اخیر به طور جدی دستخوش تغییر و تحول کرد. آیا رویکرد این نامزد‌ها کاهش تنش‌های بازار و ممنوعیت‌های وارداتی و صادراتی خواهد بود؟

موضع تمامی نامزد‌های انتخاباتی درباره مسائلی همچون حقوق گمرکی، نرخ اصلی ارز، مواردی که باید برای واردات و یا صادرات آن محدودیت ایجاد کرد، برنامه‌های تکمیل زنجیره ارزش افزوده و سایر موارد اینچنینی مشخص نیست. کاندیدا‌ها صحبت‌های تکراری و وعده‌های رفع مشکلات را می‌دهند و در این میان گاهی ضعف دیگر نامزد‌ها را گوشزد می‌کنند، اما خودشان را موظف به اعلام جزئیات برنامه‌هایی که برای بخش‌های مختلف به‌ویژه حوزه‌های اقتصادی و تجاری دارند، نمی‌دانند.

برای فعالان بازرگانی مهم است که رویکرد هر یک از نامزد‌ها برای توسعه تجارت چیست و بر چه محوریتی تمرکز خواهد داشت؛ همچنین جزئیات این برنامه‌ها و چگونگی اجرای آن، نشان‌دهنده توانایی هر یک خواهد بود، اما متاسفانه هنوز درگیر کلی‌گویی‌های تکراری از سوی کاندیدا‌ها هستیم.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com