Wp Header Logo 3707.png

به گزارش سیتنا به نقل از دویچه وله، اوکراین می‌گوید از زمان آغاز حمله روسیه به خاک این کشور در اوایل سال ۲۰۲۲، بیش از ۲۰۰ شرکت فناوری تاسیس شده‌اند که بر روی پهپادهای نظامی کار می‌کنند. این پهپادهای نسبتا ارزان نیاز به کنترل از راه دور ندارند و می‌توانند به صورت گروهی به هدف حمله کنند.

این پهپادها که عملکرد آن‌ها متکی بر هوش مصنوعی است می‌توانند به کمک فناوری تشخیص تصاویر و رایانه تک-برد مانند “رزبری پای” (Raspberry Pi) در جنگ علیه مهاجمان روسی مورد استفاده قرار بگیرند.

به گفته مقام‌های اوکراینی ساخت این پهپادها که به صورت گروهی عمل می‌کنند و در برابر سیگنال‌های اخلالگر دشمن مصون می‌مانند، نسبتا ارزان تمام می‌شود.

یکی از استارت‌آپ‌هایی که در زمینه ساخت این پهپادها کار می‌کند شرکت نرم‌افزاری سوارمر است که می‌گوید می‌تواند چندین پهپاد را به یک یگان پهپادی تا حد زیادی خودکار تبدیل ‌کند.

بر این اساس، کافی است که انسان فقط سیگنال حمله را بدهد، چرا که کنترل دستی بیش از پنج پهپاد یا ربات به‌طور همزمان تقریبا غیرممکن است. سرگی کوپریینکو رئیس این شرکت نرم‌افزاری می‌گوید که یک سیستم هوش مصنوعی بر خلاف انسان می‌تواند صدها پهپاد را کنترل کند.

به گفته او سیستمی که توسط شرکت او ساخته شده و توسعه یافته است، گروهی از پهپادهای شناسایی و جنگی را در زمین و هوا هدایت می‌کند. در این فرآیند، هر پهپاد اقدامات خود را به صورت مستقل برنامه‌ریزی می‌کند و می‌تواند رفتار سایر اعضای گروه را پیش‌بینی کند.

تاکنون این نرم‌افزار فقط به صورت محدود در نبرد مورد آزمایش قرار گرفته است. کوپریینکو در ماه مه به نشریه پولیتیکو گفته بود که ممکن است گروه‌های پهپادی او تا پایان سال جاری میلادی به کار گرفته شوند.

به گفته یک منبع آگاه در دولت اوکراین، تا کنون در عملیات‌ گروهی قبلی، حدود ۲۰ پهپاد به‌طور مشترک به پرواز درآمده‌اند. در این عملیات‌ها، برخی پهپادها به‌طور مستقیم هدف را نشانه‌گیری می‌کنند، در حالی که برخی دیگر برای منحرف کردن یا از کار انداختن سامانه دفاعی دشمن استفاده می‌شوند.

در این حالت، یک انسان کنترل را در دست دارد ولی هوش مصنوعی در انتخاب اهداف یا مسیرهای پرواز به انسان کمک می‌کند. با این حال، این پهپادها تاکنون اغلب توسط خلبانان از راه دور هدایت می‌شدند.

این سبب می‌شود که نیروهای روسی برای قطع این ارتباط از اخلالگرهای الکترونیکی استفاده ‌کنند و در نتیجه، پهپادها سقوط می‌کنند یا هدف را از دست می‌دهند.

با توجه به جنگ الکترونیک روسیه، نرخ موفقیت و برخورد به هدف در پهپادهای کنترل‌شده از راه دور اکنون تنها حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد است و از این رو استارت‌اپ‌های اوکراینی به فکر طراحی سیستمی افتادند که در آن هیچ ارتباطی بین خلبان و پهپاد وجود نداشته باشد و دقت هدف‌گیری بتواند به ۸۰ درصد افزایش یابد.

شرکت نرم‌افزاری سوارمر و سایر شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های دست‌اندرکار در این پروژه برای این منظور به تشخیص تصویر توسط هوش مصنوعی اتکا دارند. این سبب می‌شود که پهپادها در صورت قطع ارتباط با خلبان، به کمک دوربین‌های خود به صورت مستقل راه را به سوی هدف پیدا کنند.

این شرکت‌ها می‌گویند که نرم‌افزار لازم برای این کار بر روی مینی‌کامپیوترهایی مانند “رزبری پای” اجرا می‌شود که در میان علاقه‌مندان به این فناوری و طراحان بسیار محبوب است. به گفته این شرکت‌‌ها یک سامانه ساده تشخیص هدف با هوش مصنوعی برای هر پهپاد تنها حدود ۱۵۰ دلار هزینه خواهد داشت.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com