یکی از مشکلات رایج در صنایع فولاد زنگزدگی و خوردگی فلزات است. یکی از راههای جلوگیری از این مشکل پوششدهی انواع فلزات با روی است.
به گزارش بولتن نیوز، یکی از مشکلات رایج در صنایع فولاد زنگزدگی و خوردگی فلزات است. یکی از راههای جلوگیری از این مشکل پوششدهی انواع فلزات با روی است. فرایند گالوانیزاسیون بر روی ورقهای فلزی انجام میشود.
ورقهای اکسین اهواز با گالوانیزه در برابر شرایط جوی نامناسب، طول عمر مفیدی دارند. گالوانیزه را میتوان به دو صورت گرم و سرد انجام داد. در ادامه به بررسی سه تفاوت گالوانیزاسیون گرم و سرد میپردازیم و راهنماییهایی را جهت استعلام قیمت انواع ورق از جمله قیمت ورق اکسین اهواز به عنوان یک برند معتبر ارائه میدهیم.
تفاوت ظاهری گالوانیزاسیون گرم و سرد
طی فرایند تولید گالوانیزاسیون گرم و سرد تفاوتهای ظاهری بین این قطعات بهوجود میآید. برای مثال، تصور کنید که میخواهید دو قطعه فلزی را با دو روش گرم و سرد گالوانیزه کنید. در این فرایند عمل زیر انجام میشود:
گالوانیزاسیون گرم
در روش گالوانیزاسیون گرم قطعه را در محلول آهن (زینک) با دمای بالای 450 درجه سانتیگراد قرار میدهند که قطعه به محلول واکنش نشان میدهد.
با خروج قطعه از محلول آهن و خنک شدن آن، یک لایه نازک و لطیف با رنگ نقرهای و طلایی بر روی قطعه ایجاد میشود. این لایه بسیار زیبا و چشمگیر است، البته همین لایه نرم باعث افزایش مقاومت فلز در برابر خوردگی و زنگ زدگی میشود.
گالوانیزاسیون سرد
در روش گالوانیزاسیون سرد دیگر نیازی به قراردادنن قطعه در محلول آهن نیست و از فرایند الکتروفراز کروماتیک استفاده میشود. با انجام این فرایند لایهای نازک از آلومینیوم بر روی قطعه فلزی ایجاد میشود. این لایه ظاهری بسیار صاف و سفید را به قطعه فلزی میدهد.
بهاینترتیب در روش گالوانیزاسیون گرم یک لایه رنگارنگ و گسترده ایجاد میشود، درحالیکه در گالوانیزاسیون سرد این لایه کاملاً نازک و صاف است. جدا از تفاوت ظاهری گالوانیزاسیون گرم و سرد طول عمر آنهاست. طول عمر گالوانیزاسیون گرم 10 تا 20 سال و طول عمر گالوانیزاسیون سرد 10 سال است.
تفاوت در کاربرد گالوانیزاسیون گرم و سرد
تفاوت گالوانیزاسیون سرد و گرم تنها در شکل ظاهری خلاصه نمیشود بلکه از نظر کاربردها نیز تفاوتهای در این میان وجود دارد. تفاوت گالوانیزاسیون گرم و سرد (در کاربرد) براساس نیاز خریداران، شرایط بازار فروش، قیمتها و همچنین شرایط موجود در صنعتها تعیین میشود.
از کاربردهای این دو قطعه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاربرد گالوانیزاسیون گرم
گالوانیزه گرم بهجهت اینکه یک روش اقتصادی و موثر در صنایع مختلف است، در صنعتهای مختلفی بهکارگرفته میشود.
از جمله کاربردهایی گالوانیزه گرم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
صنعت خودروسازی اصلیترین کاربرد گالوانیزه گرم
در صنعت خودروسازی برای تولید قطعاتی چون پلیسهها، قابها، بدنه خودرو، اجزای موتور و قسمتهایی از سیستم تعلیق از این روش گالوانیزه استفاده میکنند تا قطعات در برابر خوردگی و زنگزدگی مقاومت بیشتری داشته باشند.
افزایش ایمنی ساختمانسازی با گالوانیزه گرم
در صنعت ساختمانسازی نیز از این روش استفادههای فراوانی میشود. بر روی قطعاتی چون دربها، لولهها، پنجرهها، نردهها و پلهها عمل گالوانیزه گرم را انجام میدهند تا طول عمر این قطعات افزایش پیدا کنند.
گالوانیزه روشی نوین در صنعت الکترونیک
از دیگر کاربردهای گالوانیزاسیون گرم در صنعت الکترونیک است. در این صنعت برای تولید جعبههای الکترونیکی، قطعات اتصال و قطعات مدار چاپی از پوشش زینک استفاده میکنند تا مقاومت این قطعات افزایش پیدا کند.
بهبود قطعات در صنعت نفت و گاز
احتمال خوردگی قطعات فلزی در صنعت نفت و گاز نیز بسیار زیاد است؛ بنابراین در تولید تجهیزات نفت و گاز نیز فرایند گالوانیزه گرم انجام میشود.
کاربرد گالوانیزاسیون سرد
گالوانیزاسیون سرد یکی دیگر از روشهای موثر و اقتصادی است که برای محافظت بیشتر قطعات فلزی انجام میشود.
برخی از کاربردهای روش گالوانیزه گرم شامل موارد زیر میشوند:
افزایش کیفیت لوازم خانگی با گالوانیزه سرد
یکی از اصلیترین کاربردهای گالوانیزه سرد، تولید وسایل آشپزخانه است. از جمله لوازمی که با روش سرد، گالوانیزه میشوند میتوان به قابلمهها، فریزرها، سینکها و ظروف غذاخوری اشاره کرد. گالوانیزاسیون سرد علاوهبر اینکه میتواند این لوازم را در برابر خوردگی مقاوم سازد، باعث زیبایی ظاهری آنها نیز میشود.
تاثیر گالوانیزه سرد در تولید محصولات صنعتی
از دیگر کاربردهای گالوانیزاسیون سرد میتوان به تولید محصولات صنعتی اشاره کرد. برای تولید قطعاتی چون شیتها، لولهها، پروفیلها و ورقهای فولادی گالوانیزه سرد انجام میشود. این قطعات در صنعت دریایی، ماشینآلات و خودروسازی کاربرد دارند.
محافظت از محصولات با گالوانیزه سرد
روش گالوانیزاسیون سرد را نمیتوان در صنعت بستهبندی نادیده گرفت، چرا که برای تولید قطعاتی چون بستهبندیهای فلزی، بشکهها و … از این روش گالوانیزه استفاده میکنند تا مقاومت این محصولات را در برابر زنگزدگی و خوردگی افزایش دهند.
تفاوت قیمت گالوانیزاسیون گرم و سرد
در قیمت نیز میتوان تفاوت گالوانیزاسیون گرم و سرد را مشاهده کرد. البته این تفاوت وابسته به عوامل زیر است:
روش تولید گالوانیزه سرد و گرم
روند تولید و موادی که برای تولید این گالوانیزهها مورد استفاده قرار میگیرند، بر روی افزایش یا کاهش قیمت محصول موثر هستند.
ضخامت و وزن
گالوانیزه گرم به جهت فشار گرمایی که حمام روی در فلز به وجود میآورد لایهای با ضخامتی بیشتر را ایجاد میکند، درصورتیکه گالوانیزه سرد این ضخامت را ندارد. ضخامت و اندازه میتواند تفاوت قیمت را در گالوانیزاسیون گرم و سرد بهوجود بیاورد.
کاربرد گالوانیزه سرد و گرم
گالوانیزه سرد برای محصولات تزیینی، صفحات فلزی و لولهها کاربرد دارد، درصورتیکه گالوانیزه گرم برای اتصال جوش ساختمانها، صنایع خودروسازی و صنایع الکتریکی کاربردی است. کاربردها از دیگر عواملی هستند که باعث ایجاد تفاوت گالوانیزاسیون گرم و سرد میشوند.
قیمت ورق فلزی
عملیات گالوانیزه گرم و سرد بر روی ورقهای فلزی مختلفی انجام میشوند؛ بنابراین نوع ورق فلزی میتواند بر روی قیمت این دو روش گالوانیزه تاثیرگذار باشد.
برای مثال، اگر از ورق شیروانی ۵۰ برای گالوانیزه استفاده کنید بهجهت اینکه قیمت ورق شیروانی ۵۰ اقتصادی است، قیمت نهایی نیز با کاهش روبهرو میشود.
بازار و تقاضا خرید
بازار و تقاضای خرید این قطعات را نمیتوان نادیده گرفت. این موارد میتواند باعث ایجاد تفاوت قیمت گالوانیزه سرد و گرم شود.
مقایسه گالوانیزه گرم و سرد
گرچه هدف تولید گالوانیزاسیون گرم و سرد مشابه است اما در عملکرد، روند تولید، کاربرد و شکل ظاهری این عملیات تفاوتهایی وجود دارد.
گالوانیزه سرد تنها یک پوشش سطحی است که نمیتواند در برابر مواد شیمیایی دوام و مقاومت کافی داشته باشد؛ بنابراین در کاربردهایی که نیاز به مقاومت در برابر سایش و محافظت وجود دارد کاربردی نیست.
با اینکه عملکرد گالوانیزه سرد با گالوانیزه گرم سازگار نبوده اما مزایای خود را دارد. گالوانیزه سرد به جهت هزینههای اقتصادیتر برای اجزای کوچکتر مناسب است. فرایند گالوانیزه گرم گرانتر بوده؛ بنابراین برای سازههای بزرگتر و مصارف صنعتی کاربرد دارد.
شاید تصور میکردید تفاوتی بین گالوانیزه گرم و سرد وجود ندارد اما با بیان تفاوت گالوانیزاسیون گرم و سرد حالا دیگر میدانید که این روشها برای تولید چه قطعاتی کاربرد دارند و میتوانند کدام یک از نیازهای شما را برطرف سازند.
source