رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با تاکید بر اینکه این سازمان یک نهاد تخصصی برای نوسازی صنایع است، از ایجاد نهادهای موازی همچون نهضت احیاء برای نوسازی صنایع انتقاد کرد.
رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: با استمرار و اصرار بر رویه موجود، سازمانهای توسعهای موجود از بین خواهند رفت و از سوی دیگر، چون کشور جهت توسعه صنعتی هم چنان به سازمان توسعهای نیاز دارد، این امر به ایجاد سازمان توسعهای جدید منجر خواهد شد.
وی با طرح این پرسش که نقش سازمانهای توسعهای در حکمرانی صنعتی و اقتصادی کشور چیست؟ افزود: در بحث سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته و یا صنایع با فناوری بالا (های تک) با خطرپذیری (ریسک) بالا که بخش خصوصی رغبتی برای مشارکت ندارد براساس تکالیف، سازمان باید آن را اجرا کند و یا در خصوص موضوع نوسازی صنایع که وظیفه ایدرو به عنوان سازمان توسعهای است، نیاز به منابع وجود دارد که از سال ۱۳۸۸ عملا منابعی وجود ندارد.
احمدی گفت: دولت به سازمانهای توسعهای به عنوان یک صندوق نگاه میکند و سهام شرکتها واگذار میشود، اما منابع مالی ناشی از واگذاری که به موجب تکالیف قانون باید به این سازمانها بر میگردد، بازگرداننده (مسترد) نمیشود.
احمدی ادامه داد: در کنار بازنگشتن منابع حاصل از واگذاری سهام شرکت ها، دریافت سود از سهام یکی دیگر از منابع سازمان بوده است که در حال حاضر این منابع نیز از دست رفته است در این وضع چگونه بدون منابع میتوان از تحقق و اجرای برنامه صحبت کرد.
رئیس ایدرو گفت: در نهایت املاک و داراییها به عنوان آخرین منابع قابل تعریف است که با توجه به بحث مولد سازی داراییها و کاغذبازی اداری، امکان استفاده از این املاک و داراییها وجود ندارد.
احمدی افزود: با وجود همه این مسائل، ایدرو از طریق بازار سرمایه و در قالب شرکت سهامی عامِ پروژه، برای نخستین بار در کشور برای تامین منابع مورد نیاز جهت اجرای طرحها اقدام کرده است که در این موضوع هم، نبود همسویی میان سازمان خصوصی سازی و سازمان بورس در واگذاری شرکت سهامی عامِ پروژه از مشکلات دیگر ایدرو به شمار میآید.
source