کمبود کود برای کشت پاییزه هر سال موجب نگرانی بیشتر کشاورزان کشور است، نگرانی که به گفته انجمن تولید کنندگان سال زراعی سخت برای کشاورزی بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آنطور که وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است اراضی کشاورزی کشور نیازمند ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع کود پایه است که از میزان کودها ازت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن، کود فسفاته ۴۰۰ هزار تن و کود پتاسه ۲۰۰ هزار تن است.
فرهادی، مدیر عامل انجمن تولید کنندگان کود گفت: امسال در کشت پاییزه کشاورزی کود و بذر مناسبی در دسترس کشاورزان نیست.
اخیانی مشاور معاون زراعت وزیر کشاورزی گفت: قرار شده کمبود کودهای فسفاته و پتاسه را بخش خصوص تامین کند.
همه این موارد موجب شده است فعالان بخش کشاورزی در نامهای به رئیس جمهور، خواستار توجه بیشتر دولت به تامین ذخایر کودی برای کشت محصولات اساسی در پاییز شده اند.
سهرابی، مجری طرح گندم هم گفت: اتحادیه اروپا ۶۰ درصد، آمریکا ۵۰ درصد به تولیدات کشاورزان یارانه پرداخت میکند این درحالی ایت که در کشور ما حدود ۱۵ درصد پرداخت میشود.
تامین نشدن ارز مورد نیاز برای ورادات کود و مواد اولیه شرکتهای داخلی نگرانی دیگر فعالان بخش کشاورزی است.
طهرانی، یکی از تولید کنندگان کود گفت: بیش از ۷ ماه است که بخش خصوصی انواع مواد اولیه کود را در داخل کشور ثبت سفارش نکرده است.
یارانه دولت به کودهای پایه کشاورزی بیشتر از ۳۰ همت در سال است که تا کنون دولت ۲۴ همت بابت همین یارانه به شرکت خدمات حمایتی بدهکار است.
بر اساس قانون بودجه هر سال وزرات جهاد کشاورزی باید به منظور تامین امنیت غذایی و ارتقاء ضریب خود اتکایی در تولید محصولات راهبردی کشاورزی نسبت به پرداخت مشوقهای یارانه و کارمزد تسهیلات بانکی اقدام نمایید.
source