وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بخشی از نابسامانیهای صنعت ناشی از بی ثباتی در رویهها و مدیریت هاست از این رو بخشنامه خلق الساعه صادر نمیکنم.
وی با اشاره به برگزاری نشستهایی با سازمان استاندارد در مورد استانداردهای ۸۵ گانه خودرو، گفت: کیفیت خودروها نیاز به بازنگری و دقت بیشتر دارد از طرفی باید حرف خودروسازان هم شنیده شود که میگویند در میزان ارز دریافتی برای تولید با کیفیت چالشهایی دارند.
وزیر صمت گفت: کمیته راهبری خودرو ایجاد کرده ایم که کمیته کیفیت خودرو نیز زیرمجموعه آن است از این رو از اتاق میخواهیم نمایندگانش را برای عضویت در این کمیته راهبری معرفی کند.
اتابک ادامه داد: هم ارز خوبی برای واردات خودرو تامین کرده ایم و هم میزان زیادی خودرو در گمرکات و همچنین روی آب داریم که در حال ترخیص است.
وی گفت: در ۵ ماه گذشته سه برابر کل سال گذشته خودرو وارد کشور شده و روند واردات به خوبی در حال انجام است. به نوعی واردات خودرو را تشدید کرده ایم.
وزیر صمت همچنین گفت: برای واردات گوشیهای آیفون هنوز مستندی ندارم که بگویم. اما فکر میکنم در فضای موجود باید بخشهایی از وزارت صمت و ارتباطات با هم بنشینند که هنوز این اتفاق نیفتاده است.
آقای اتابک افزود: بسیاری از تعرفهها توجیه اقتصادی ندارد از این رو از سازمان توسعه تجارت خواستم که چند کار فوری انجام دهد و قرار شد بازنگری صورت گیرد. فردی را که برای سازمان توسعه تجارت معرفی کردیم هم فرد آشنا به امور بازرگانی و هم فرد اقتصادی است.
وی ادامه داد: در باره دانش بنیانها دربرنامه هفتم بندهایی قید شده و ما هم راهبردهایی را تعریف کرده ایم که روی این رشته خاص تاکید و تسهیلات خاص درنظر گرفته شده است.
ذینفعان برای حل مشکلات صنعت و معدن کمک کنند
وزیر صمت گفت: وضعیت فعلی صنعت، معدن و تجارت کشور به نوعی است که میطلبد همه ذینفعان برای حل مشکلات وارد صحنه شوند. اگر دولت میتوانست قطعا تا الان حل کرده بود.
وی افزود: وضع امروز صنعت به ابرچالشهایی رسیده که براثر ماندگاری چالشهای قبلی به مسائلی بغرنج تبدیل شده است.
اتابک با بیان اینکه بسیاری از مشکلات صنعت، تجارت و کل اقتصاد، بین بخشی و کهنه است گفت: اقتصاد را مردمی کنیم ولی اگر نتوانیم بعید میدانم این مسائل به راحتی حل شود.
وزیر صمت افزود: اگر اقتصاد قوی میخواهیم، حاکمیت قوی میخواهیم، وقتی شما صمت قوی داشته باشید بخش خصوصی قوی خواهید داشت؛ بنابراین منطق کار بر این است که از فرصت این دولت استفاده کنیم و از تصدی گری در بخشهای اقتصاد فاصله بگیریم و سیاست گذاری کنیم و نه شعار دهیم، دو طرف به همدیگر پیشنهادهای مشخص بدهیم.
اتابک اضافه کرد: از تجارت شروع میکنیم و برنامهها را میگویم و از شما اعضای اتاق هم کمک میگیریم.
source