Wp Header Logo 2806.png

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، گاهی اوقات درست زمانی که عجله زیادی برای رسیدن به مقصد دارید، ماشین شما استارت نمی‌خورد و دلایل علت سنگین استارت خوردن ماشین را نیز به درستی نمی‌دانید. در این موقعیت شما باید کل برنامه ریزی خود را برای حل مشکل تغییر دهید و اگر قرار ملاقات بسیار مهمی داشته باشید ممکن است ضرر بیشتری هم متحمل شوید. اما با یک مدیریت درست و به جا در چنین زمانی شما می‌توانید از هدر رفت وقتتان به خوبی جلوگیری کنید. در ادامه این مقاله به بررسی راه‌هایی برای سر در آوردن از مشکلات و دلیل سنگین استارت خوردن ماشین می‌پردازیم. برای اطلاعات بیشتر همراه ما باشید.

بررسی دلیل سنگین استارت خوردن ماشین در هوای سرد؛ از شناسایی تا راه حل

137845 - دلایل بد استارت زدن ماشین، علت طولانی استارت خوردن خودرو، علت سنگین استارت زدن ماشین، علت ضعیف استارت خوردن اتومبیل

وقتی استارت ماشین دچار مشکل می‌شود، حس بدی پیدا می‌کنیم و زمانی که بیرون هوا سرد باشد، این احساس شدیدتر نیز می‌شود. چنین وضعیتی در زمستان بیشتر اتفاق می‌افتد. ممکن است ده‌ها سناریوی محتمل برای دلیل سنگین استارت خوردن ماشین به ذهن شما برسد؛ شاید نگران آسیب دیدن موتور شوید، دنبال علت استارت کم جون ماشین بگردید و به هزینه‌های احتمالی زیادی فکر کنید که باید برای تعمیرات یا حتی خرید یک موتور خرج کنید. با این حال، در بیشتر موقعیت‌هایی که پیش می‌آید، علت سنگین استارت زدن ماشین یا حتی علت ضعیف استارت خوردن ماشین شما هیچ ارتباطی با سلامت کلی اتومبیل ندارد.

این مشکل احتمالاً به خرابی در یکی از قطعات الکتریکی خودرو یا شاید حتی روغن موتور محدود بشود. در ادامه دلایل اصلی یا تنها علت سنگین استارت خوردن ماشین در اول صبح و یا در سرما را با شما در میان می‌گذاریم.

 

راه حل‌های سریع برای رفع علت سنگین استارت خوردن ماشین در صبح

موارد زیادی باعث می‌شوند موتور به سختی روشن شود یا استارت بخورد، که بیشترین آنها به خصوص در هوای سرد اتفاق می‌افتد. حتی ممکن است در شرایط خاصی اصلا اتومبیل روشن نشود. در چنین زمان‌هایی بیشتر می‌توان از یک وسیله نقلیه دیگر برای روشن کردن باتری ماشین استفاده کرد یا در مواقع نیاز از استارت پرش قابل حمل استفاده نمود. اگر همچنان مشکل را نادیده بگیرید، در نهایت به جایی می‌رسید که اصلاً نمی‌توانید موتور خود را روشن کنید. در بخش زیر پنج دلیل سنگین استارت خوردن ماشین را باهم بررسی می‌کنیم که رایج‌ترین مشکلات مسبب روشن نشدن سریع و به موقع خودرو هستند.

137845 - دلایل بد استارت زدن ماشین، علت طولانی استارت خوردن خودرو، علت سنگین استارت زدن ماشین، علت ضعیف استارت خوردن اتومبیل

۱. مشکلات مربوط به باتری خودرو

واکنش‌های شیمیایی در داخل باتری باید به درستی انجام شوند تا ماشین به طور استاندارد استارت بخورد و به کار بیفتد. علت ضعیف استارت خوردن اتومبیل در اوایل صبح این است که در دمای پایین، این واکنش‌های شیمیایی کند می‌شوند و در نتیجه باتری‌ جریان انرژی کافی برای استارت تولید نمی‌کند. هنگامی که این اتفاق بیفتد، چرخاندن سوییچ با دشواری روبرو خواهد شد. برای رفع این مشکل باید بدانید که ممکن است عمر باتری ماشین شما به سادگی به پایان رسیده و نیاز به تعویض داشته باشد. البته اتصال ضعیف نیز ممکن است علت دیگری برای سنگین استارت زدن ماشین باشد. برای حل این مشکل مطمئن شوید که هر گونه خوردگی از پایانه‌های باتری پاک شده باشد و کابل‌های باتری محکم به هم وصل شده اند.

۲. مشکلات مربوط به سیستم احتراق

 برای پیدا کردن علت سنگین استارت خوردن خودرو در سیستم احتراق، باید بدانید که سوئیچ در موتور احتراق داخلی پس از چرخاندن کلید در قفل، وظیفه روشن کردن اجزای الکتریکی خودرو را بر عهده دارد. موتور برای روشن شدن و کارکرد صحیح به سوئیچ احتراق نیاز دارد و از آن انتظار می‌رود به خوبی عمل کند. اگر سوئیچ احتراق خراب یا فرسوده باشد، موتور ماشین به سختی روشن می‌شود. برای رفع مشکل سیستم احتراق باید چند مورد از قطعات و اتصالات آنها را چک کنید.

ابتداییترین کار برای یافتن علت سنگین استارت خوردن خودرو در سیم پیچ احتراق، تست سیم پیچ با مولتی متر است. در صورت خطا دادن در مولتی متر سیم پیچ باید تعویض شود. بخش دوم سیستم که باید بررسی شود کلاه توزیع است. گاهی ممکن است کلاه توزیع در اثر رطوبت مانع استارت زدن شما شود. برای رفع این مشکل اگر قطعات آب روی کلاه توزیع مشاهده کردید با پارچه خشک آن را تمیز کرده و کلاه را بازبینی کنید. کلاه توزیع نباید ترک داشته باشد؛ در صورت هرگونه آسیب دیدگی در اسرع وقت نسبت به تعویض این قطعه اقدام کنید.

گاهی علت طولانی استارت خوردن خودرو، وجود شکستگی در سیم‌های سیستم احتراق است. سیم‌های متصل را چک کنید و در صورت وجود پارگی و شکستگی حتما آنها را تعویض کنید. گاهی نیز مشکل از اتصالات الکترونیکی سیستم سوخت گیری است. سیستم سوخت گیری رابط‌هایی دارد که در قسمت سرسیلندر دارای اتصالاتی هستند. در مجموع باید در چنین مواقعی تمام اتصالات را چک کرد. بخشی از این کارها را می‌توان در پارکینگ خانه نیز انجام داد و در هزینه و وقت شما صرفه جویی شود. پمپ سوخت دیگر بخشی است که باید چک شود. برای این کار باید از تجهیزات تست فشار استفاده و جریان سر مثبت پمپ سوخت را در حالی که سوئیچ به حالت روشن است، بررسی کرد.

137845 - دلایل بد استارت زدن ماشین، علت طولانی استارت خوردن خودرو، علت سنگین استارت زدن ماشین، علت ضعیف استارت خوردن اتومبیل

 

۳. مشکلات مربوط به استارت خودرو

استارت موتور که آغاز کننده کار موتور است اگر مانند سایر اجزای یک وسیله نقلیه، فرسودگی و پارگی داشته باشد موتور را با مشکل سنگین استارت خوردن ماشین رو به رو خواهد کرد. وقتی کلید را در استارت بچرخانید و هیچ اتفاقی نیفتد یا صدایی تولید نشود، متوجه مشکل استارت خود خواهید شد. اگر پس از چرخاندن کلید، چراغ‌های‌های ماشین کم‌ نور شدند، ممکن است خودرو روشن شود، اما مشکلاتی خواهد داشت. پس در این زمان به دنبال رفع مشکل استارت باشید و ماشین را به تعمیرکار نشان دهید.

۴. مشکلات مربوط به روغن موتور

از مهمترین عاملان بد استارت خوردن خودرو هنگام صبح و وقتی دمای بیرون سردتر می‌شود، غلظت روغن داخل موتور است. اگر روغن بیش از حد غلیظ شود، گردش آن در سرتاسر موتور و روغن کاری قطعات سخت تر خواهد شد. زمانی که این چنین اتفاقی می‌افتد، موتور باید سختتر فعالیت کند تا روغن با فشار کافی به قطعات برسد. این اتفاق در نهایت باعث ایجاد مشکلاتی در هنگام استارت زدن ماشین و رانندگی با ماشین شما می‌شود. برای رفع این علت سنگین استارت خوردن ماشین، اطمینان پیدا کنید که از نوع روغن و ویسکوزیته صحیحی استفاده می‌کنید. 

ویسکوزیته یا گرانروی روغن به مقاومتی که سیالات در برابر سر خوردن لایه‌ها روی هم دارند، گفته می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم برای جلوگیری از بد استارت خوردن ماشین در هوای سرد، در دمای پایین از روغن‌هایی که دارای گرانروی کمتر هستند استفاده کنید. علت بد استارت خوردن خودرو در هوای گرم نیز گاهی همین روغن موتور است که اگر دارای ضریب گرانروی پایینی باشد، منقبض و بیش از حد رقیق می‌گردد و در چنین زمان‌هایی مشکل ایجاد می‌کند و بهتر است در دمای بالا از روغن موتور با ضریب گرانروی بیشتری استفاده شود. همچنین نباید روغن را برای مدت طولانی نگهداری کنید. باید مطمئن شوید که طبق فاصله زمانی تعویض روغن توصیه شده توسط سازنده خودرو، به طور منظم روغن خودرو تعویض شود.

به طور کلی گرانروی روغن پارامتر مهمی است که با سرد و گرم شدن هوا سختی آن تغییر کرده و جریان روغن را در موتور تحت تاثیر قرار می‌دهد. با سخت‌تر شدن جریان روغن نیز فشار بیشتری در باتری و در پی آن در استارت به وجود می‌آید. علت سنگین استارت خوردن ماشین کاربراتور و انژکتوری در همین عامل خلاصه می‌شود و اگر باتری شما هم ضعیف باشد همه ی موارد دست به دست هم داده تا از عمر دیگر قطعات ماشین بکاهند.

137845 - دلایل بد استارت زدن ماشین، علت طولانی استارت خوردن خودرو، علت سنگین استارت زدن ماشین، علت ضعیف استارت خوردن اتومبیل

۵. مشکلات مربوط به شیر برقی استارت

در خودرو شیر برقی استارت وظیفه انتقال جریان الکتریکی در سیستم استارت را بر عهده دارد. این سیم پیچ استوانه ای شکل ممکن است با گذشت زمان فرسوده شود و اصلی‌ترین دلیل سنگین استارت خوردن ماشین باشد. اگر این اتفاق بیفتد، روشن شدن اجزای الکتریکی و موتور داخل وسیله نقلیه دشوار خواهد بود. برای رفع چنین مشکلی معمولا سیستم سیم پیچی شیر را تعویض می‌کنند.

۶.  خالی بودن باک بنزین

گاهی علت سنگین استارت خوردن ماشین، خیلی راحت مربوط به خالی بودن باک بنزین است. گاهی اوقات امکان دارد فراموش کنید که قبل از حرکت، سوخت‌گیری کنید. هرگز اجازه ندهید سطح بنزین به حداقل برسد، چون این کار می‌تواند به انژکتورها و سایر اجزای موتور آسیب برساند. اما چگونه مطمئن شویم علت سنگین استارت خوردن خودرو همین مسئله است؟ اگر نشانگر سوخت (دیجیتال یا آنالوگ) روی خط قرمز قرار دارد، یعنی سوخت خودرو کم است و به همین دلیل موتور روشن نمی‌شود. چگونه این دلیل را رد کنیم؟ گاهی اوقات نشانگر سوخت روی داشبورد ممکن است خراب باشد. بنابراین، بهتر است درپوش باک بنزین را باز کرده و بررسی کنید که آیا به اندازه کافی بنزین در باک وجود دارد یا خیر تا مطمئن شوید که کمبود سوخت علت روشن نشدن موتور نیست.

۷. گیر کردن دنده

اگر خودروی شما اتوماتیک باشد، ممکن است هنگام روشن کردن موتور با مشکل درست جا نیفتادن دنده مواجه شوید و متعاقباً ماشین بد  استارت بخورد. اگر دنده در حالت درایو باشد، ممکن است موتور روشن نشود. اگر خودرو در حالت خنثی روشن می‌شود و در حالت پارک روشن نمی‌شود یا بالعکس، احتمالاً مشکل از کلید ایمنی حالت خنثی است.

برای اینکه مطمئن شوید علت سنگین استارت خوردن ماشین به گیر کردن دنده ربطی ندارد، ماشین را در حالت ‘Park’ یا ‘Neutral’ قرار بدهید و سپس موتور را روشن کنید. اگر موتور روشن شد، مشکلی در موقعیت دنده یا کلید ایمنی حالت خنثی وجود ندارد.

 ۸. سوختن فیوز

در موارد نادر، سوختن فیوز هم می‌تواند باعث علت زور زدن استارت ماشین شود. امکان دارد فیوز خودرو به دلیل گرمای بیش از حد ذوب شود و مشکلات برقی ایجاد کند که در نهایت مانع از روشن شدن خودرو می‌شود. با مراجعه به دفترچه راهنمای خودرو، مکان جعبه فیوز را پیدا کنید. جعبه فیوز را باز کرده و بررسی کنید که آیا فیوزی سوخته است یا خیر.

اگر فیوز سوخته‌ای پیدا نکردید یا پس از تعویض فیوز همچنان با سنگین استارت خوردن خودرو درگیر بودید، ممکن است مشکل از سایر اجزای برقی یا مکانیکی باشد.

۹. گرفتگی فیلتر سوخت

فیلتر سوخت وظیفه دارد سوخت تمیز را از باک به انژکتورها برساند. به مرور زمان، این فیلتر ممکن است به دلیل ذرات کثیف مسدود شود که باعث افت کارایی آن می‌شود. اگر فیلتر به طور کامل مسدود شود، سوخت نمی‌تواند به انژکتورها برسد و در نتیجه موتور یا روشن نمی‌شود یا بلافاصله پس از روشن شدن خاموش می‌شود. کثیف و مسدود شدن فیلتر، یکی از دلایل رایج ضعیف استارت خوردن ماشین پراید و سایر خودروهای وطنی است.

اگر باتری، سوئیچ احتراق، استارت و سایر اجزا در وضعیت خوبی باشند و موتور روشن نشود، احتمالاً مشکل از گرفتگی فیلتر سوخت است. اگر هنگام روشن کردن موتور بوی بنزین احساس می‌کنید، یعنی سوخت به انژکتورها می‌رسد. همچنین، اگر فیلتر سوخت تمیز باشد قطعاً علت سنگین استارت خوردن خودرو نیست.

سخن پایانی

زمانی که شما معمولا صرف مطالعه و پیدا کردن دلیل سنگین استارت خوردن ماشین خود می‌کنید، علاوه بر هزینه به شما کمک می‌کند در موارد مشابه سرعت بیشتری در حل مشکل داشته باشید. در این مقاله ما دلایل کند استارت زدن ماشین در سرما و بد استارت خوردن خودرو هنگام صبح را مورد بررسی قرار دادیم. آنچه دارای بیشترین اهمیت در میان موارد دیگر است استفاده از روغن موتور مناسب و باتری خودرو است. که تعویض باتری بهتر از استفاده از یک باتری ضعیف در مدت زمان بیشتر است. این کار از هزینه‌های آینده شما برای دیگر قطعات جلوگیری می‌کند. در صبح‌های سرد علاوه بر این موارد به مقدار سوخت داخل باک ماشین خود نیز دقت کنید؛ چرا که استارت زدن در این حالت ۴۰ درصد سوخت بیشتری از حالت معمولی مصرف می‌کند و می‌تواند علت ضعیف استارت خوردن اتومبیل باشد.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com