Wp Header Logo 1534.png

گروه اقتصادی: حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس اعلام کرد: مأموریت اصلی سازمان بورس و اوراق بهادار، تسهیل تشکیل سرمایه است و یکی از وظایفش، صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران است. سرمایه وقتی تشکیل می‌شود که سرمایه‌گذار احساس کند مورد صیانت و حمایت است. برای این صیانت باید از تصویب مقررات خلق‌الساعه جلوگیری شود و شرکت‌ها باید ملزم به شفافیت شوند 

به گزارش بولتن نیوز، روز چهارشنبه تمام شاخص های اصلی شامل شاخص کل، هم وزن، ارزش معاملات، و ارزش بازار مثبت  و روبه افزایش شده اند. روز چهارشنبه شاخص کل با 0.12 درصد رشد به 2 میلیون و 99 هزار و 837 واحد رسید و روی هم معادل 2455 واحد مثبت شد. شاخص کل هم وزن نیز مثبت شده و با 0.03 درصد رشد به 696732 واحد رسید. بورس تهران ارزش معاملات را  87274 میلیارد ریال، حجم معاملات 3640 میلیارد، و ارزش بازار را 67900357 میلیارد ریال اعلام کرد. 

به دنبال کاهش شاخص های  بورس در دو هفته اخیر و با در نظر گرفتن سقف نوسان یک درصدی، و همچنین آرامش نسبی در تحولات منطقه، سرانجام روز سه شنبه با 3432 واحد افزایش به میزان 0.16 درصد، شاخص کل مثبت شد و به 2 میلیون و 97 هزار و 382 واحد رسید. 

از سوی کارشناسان، ارزش بازار بورس 4790 همت، ارزش بازار فرابورس 1169 همت، ارزش کل بازار 7959 همت، ارزش دلاری بازار 166 میلیارد دلار، ارزش معاملات بورس 59021 میلیارد ریال، ارزش معاملات فرابورس 216355 میلیارد ریال، و مجموع ارزش معاملات 275375 میلیارد ریال اعلام شده است.
ناظران اقتصادی می گویند که آرام تر شدن نسبی تنش منطقه، عامل موثری در سبز شدن بورس بوده  است. همچنین دولت و سازمان بورس به دنبال اقداماتی در جهت بهبود روند بازار هستند. 

حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس اعلام کرد: مأموریت اصلی سازمان بورس و اوراق بهادار، تسهیل تشکیل سرمایه است و یکی از وظایفش، صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران است. سرمایه وقتی تشکیل می‌شود که سرمایه‌گذار احساس کند مورد صیانت و حمایت است. برای این صیانت باید از تصویب مقررات خلق‌الساعه جلوگیری شود و شرکت‌ها باید ملزم به شفافیت شوند.

اعلام آمادگی مجلس برای اصلاح قانون بازار اوراق بهادار و حل مسائل سهام عدالت

روز دوشنبه ۱۶ مهر ماه، نشست مشترک کمیته بورس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد.
جعفر قادری نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در این جلسه حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، درباره برنامه‌ها و اولویت‌های بازار سرمایه از جمله تعیین تکلیف تعاونی‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت، مباحث مربوط به تثبیت دامنه نوسان بازار سهام، اصلاح قانون بازار اوراق بهادار و هم‌چنین توسعه ابزارهای مالی ارائه کرد.

همچنین رئیس سازمان بورس از رایزنی با مجلس و سازمان برنامه و بودجه برای حمایت از حقوق سهامداران و حمایت از بورسی‌ها در بودجه ۱۴۰۴خبر داد. وی اعلام کرد که از رئیس صندوق توسعه ملی قول همکاری بیشتر برای حمایت از بازار سرمایه را گرفتیم

شاخص کل بورس از بالای رقم 2 میلیون و 153 هزار واحد  قبل از تحولات منطقه به 2 میلیون و 93 هزار در روز دوشنبه رسید و اکثر نمادهای بورس در این دو هفته با کاهش قیمت مواجه شدند و در مجموع در دو هفته اخیر شاخص کل 60 هزار واحد کاهش داشت. اما روز سه شنبه بازار مثبت شد و بعد از دو هفته  رنگ سبز به خود گرفت وسهامداران رنگ سبز بازار را دیدند. شاخص کل هم وزن 696490 اعلام شد. ارزش بازار بورس 6782 همت با 0.29 درصد رشد، ارزش بازار فرابورس 1169 همت ، ارزش کل بازار 7951 همت با 0.24 رشد مثبت، ارزش دلاری 166 میلیارد دلار، ارزش معاملات بورس 44288 میلیارد ریال، ارزش معاملات فرابورس 281365 میلیارد ریال، مجموع ارزش معاملات 325652 میلیارد ریال اعلام شده است. 

طبق اعلام بورس، ارزش معاملات روز سه شنبه 77168 میلیارد ریال، حجم معاملات 7.99 میلیارد، و ارزش بازار به 67822 هزار میلیارد ریال بوده است. 
ناظران اقتصادی می گویند که آرام تر شدن تنش منطقه و عدم اقدام اسرائیل، عامل موثری در سبز شدن بورس بوده است. همچنین دولت و سازمان بورس به دنبال اقداماتی در جهت بهبود روند بازار هستند. 

برخی کارشناسان بورس معتقدند که با تعیین دامنه یک درصدی برای قیمت ها و نوسانات، به تدریج بورس روند عادی خود را تجربه خواهد کرد و در صورتی که اتفاق خاصی رخ ندهد، نوسان روزهای اخیر مهار می شود. اما در عین حال اضافه می کنند که اگر تحولات منطقه ادامه یابد متاثر از جو روانی و سیاسی و تحولات آینده، شاخص های بورس روند منفی به خود می گیرند و بازار قرمز می شود.

سه تصمیم مهمی که طی جلسات در سازمان بورس گرفته شده به شرح ذیل است: این هفته دامنه نوسان یک‌درصدی باقی خواهد ماند ولی در کنارش با تزریق منابع مالی نقدشوندگی بازار را حفظ می‌کنند.

به کدهای حقوقی شدیدا تذکر داده شده که فروش با رنج منفی انجام ندهند و در صورت اثبات تخلف، پرونده برای آن‌ها تشکیل خواهد شد.
از بازیگران مطرح و خوشنام بازار دعوت شده و خطوط اعتباری به آن‌ها داده اند همچنین کدهای بسته شده آن‌ها باز شده تا از سهام خودشون حمایت کنند.
اتفاقات هفته اخیر در لبنان و اسرائیل، معادلات اهالی تالار شیشه‌ای را برهم زد. واکنش قابل انتظار سهامداران اما، تشکیل صف‌های سنگین فروش بود.
در چنین شرایطی دو سناریو با توجه به واکنش‌های احتمالی به اتفاقات لبنان، برای بازار سهام قابل تصور است. در حالتی که سناریوی فروکش کردن تنش‌ها پررنگ‌تر باشد، صف‌های فروش سهام بنیادی و ارزشمند، فرصت‌های خرید مناسبی برای سهامداران به حساب می‌آیند. اما در صورتی که چشم‌انداز شرایط سیاسی منطقه، حاکی از وخیم تر شدن این شرایط باشد، باید منتظر تداوم صف‌های فروش سهام بود.

از همین رو، در چنین شرایطی، لزوم پیگیری اخبار منطقه و ایستادن در سوی سناریوی با احتمال بالاتر، بیشتر از هر زمانی اهمیت دارد. در راستای پیش بینی بورس  باید منتظر مشخص شدن سمت و سوی اخبار منطقه بود و نمی‌توان بدون داشتن آنالیز دقیق از فضای ژئوپلتیک، حکمی صادر کرد.

سیاست وزارت اقتصاد ودارایی و بانک مرکزی انقباضی است

برخی کارشناسان می گویند که در شرایط انقباضی سیاست های مالی و پولی دولت، نمی توان انتظار اثر آن بر رونق بورس را داشت.

هیچ خبری از وعده های همتی نیست و اتفاقا سیاست پولی انقباضی تر شد و نرخ بهره افزایشی است.در روزهای اخیر، اوراق مرابحه دولتی با نرخ بالای 28 درصد فروخته شده که نشان دهنده نرخ بهره بالا در بازار است.

 

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com