Wp Header Logo 245.png

محققان موفق به دست‌یابی به روشی شدند که آلاینده‌های روغنی و نفتی را به وسیله نانو غشا‌های الکتروریسی شده از پساب جدا می‌کند و باعث کاهش آلایندگی محیط زیست می‌شود.

پساب منهای پساب روعنی و نفتی با نانوغشا‌های جدید

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از شرکت آب و فاضلاب کشور، گروهی از محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر روشی مبتنی بر نانو غشا‌های الکتروریسی شده (الکتروریسی روشی‌نوین و کارآمد برای تولید آسان الیافی است که دامنه قطری آن‌ها در مقیاس نانواست) برای حذف آلاینده‌های روغنی و نفتی از پساب ارائه کردند که می‌تواند به کاهش آلایندگی محیط زیست کمک کند.

 

مجری طرح در تشریح این روش می‌گوید: در ابن خصوص گفت: ترکیبات آلی موجود در فاضلاب نفتی بر اساس ساختار شیمیایی به چهار دسته آلیفاتیک، آروماتیک، آسفالتین و ترکیبات حاوی عناصر نیتروژن، گوگرد و اکسیژن تقسیم‌بندی می‌شوند که اکثر هیدروکربن‌های نفتی (PHC) در پساب‌های نفتی تا ۷۵ درصد دارای هیدروکربن‌های آلیفاتیک و آروماتیک هستند و هنگامی که فاضلاب نفتی با سطوح قابل توجهی از مواد آلی در آب تخلیه شود، باعث می‌شود میکروارگانیسم‌ها مقدار زیادی اکسیژن مصرف کنند که در نهایت منجر به مرگ آنها می‌شود. فرآیند‌های غشایی به دلیل بازدهی بالا، بهره‌برداری آسان، هزینه کم و افزایش مقیاس آسان برای تصفیه فاضلاب‌های نفتی مورد توجه قرار گرفته است.

 

گفتنی‌است، در میان روش‌های مختلف تصفیه آب، فناوری فیلتراسیون غشایی به دلیل ویژگی‌های متعدد آن از جمله مصرف انرژی کم، سهولت کار، نیاز به فضای کم، بازدهی حذف بالا و هزینه‌های عملیاتی کمتر، به تدریج توجه بیش‌تری را به خود جلب کرده است و صنایعی مانند پتروشیمی، آب و فاضلاب، صنایع غذایی، دارویی، نفت و گاز، خودروسازی و الکترونیک می‌توانند از مزایای این دستاورد بهره‌مند شوند.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com