چند ماه قبل مدیرعامل بانک پارسیان مهم ترین برنامه این بانک را مولدسازی داراییها و فروش اموال و داراییهای مازاد اعلام کرد. حال، پس از کمتر از سه ماه، این وعده به واقعیت پیوسته و بانک پارسیان سهام خود در شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس را واگذار کرد.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، صبح امروز مراسم مبادله قرارداد فروش سهام شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا در ساختمان مرکز بانک پارسیان برگزار شد. در این مراسم، جواد شکرخواه مدیرعامل بانک پارسیان با اشاره به ضرورت خروج از بنگاه داری در نظام بانکی اظهار داشت: اقتصاد کشورمان، بانک پایه است. به گونهای که بازار پول نقش بسیار چشم گیر و پررنگی در تأمین مالی دارد. بیش از ۹۸ درصد تأمین مالی صنایع کشور، توسط بانکها انجام میشود. در این میان، بانکهای خصوصی سهم بالای ۶۵ درصد دارند. شکرخواه تاکید کرد: اگر نظام بانکی ما نقش خودش را به درستی ایفا کند، میتواند تأثیرگذاری چند برابری داشته باشد.
منابع آزاد شده به چرخه مولد بانکی وارد می شود
مدیرعامل بانک پارسیان با انتقاد از بنگاه داری بانکها اظهار داشت: بانکها به جای بنگاه داری، باید نقش توسعه محوری داشته باشند و با منابع خردی که از مردم جمع آوری میکنند، بتوانند بنگاههای بزرگ کشور را تأمین مالی یا ایجاد کنند و به اهلش بسپارند و از چسب بندگی به دارایی خودداری کنند. چسبندگی به دارای و مال، باعث میشود تا بهرهوری و کارایی، کم شود و نرخهای بازدهی کاهش یابد. با این حال ما در بانک پارسیان، سیاستهایی را در دستور کار قرار دادهایم تا خروج از بنگاه داری آغاز شود و بتوانیم سهم بیشتری در تأمین مالی بنگاههای تولیدی و رشد اقتصادی کشور داشته باشیم. بهگونهای که منابع آزاد شده را به چرخه مولد بانکی وارد کنیم. همچنین بخشی از طرحهایی که داریم را تکمیل کنیم و به مرحله خروج برسانیم.
شکرخواه با اشاره به تصمیم بانک پارسیان برای واگذاری و فروش سهام شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا به شرکت فولاد مبارکه اصفهان و شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس اظهار داشت: اقدام مهم امروز میتواند یک الگویی در نظام بانکی باشد. بانکهای توسعهای باید نقش ایجاد و واگذاری پروژههای کلان و ملی را ایفا کنند تا به سرانجام برسد.
اقتصاد کشور در مسیر توسعه است
این مقام مسئول نظام بانکی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور اظهار داشت: برخی معتقدند در این شرایط، کار بزرگ اقتصادی نمیتوان انجام داد یا تصمیم بزرگ اقتصادی نمیتوان گرفت. درحالیکه امروز شاهد بزرگترین قرارداد خروج از بنگاهداری در نظام بانکی کشور هستیم، یک طرف، بانک به عنوان فروشنده حضور دارد و در این شرایط و با همه نوسانات اقتصادی، تصمیم به خروج از بنگاه داری گرفته است. در طرف دیگر نیز دو بنگاه بزرگ کشور هستند. این نشان میدهد که امنیت در فضای اقتصادی وجود دارد و اینگونه نیست که اقتصاد کشور تحتتأثیر حواشی در منطقه، متوقف شده است. بنابراین پیام روشن است، اقتصاد کشور در مسیر توسعه است و مسیر خودش را طی میکند.
وی در ادامه به میزان تسهیلاتدهی بانک پارسیان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، ۷۹۱ همت به توسعه صادرات کمک کردیم، در حوزههای حمایت از شرکتهای متوسط و کوچک ۲۲ همت کمک کردیم. در عرصه دانش بنیانها نیز ۱۵ همت تسهیلات اعطا کردیم.
تأمین مواد اولیه دو شرکت بزرگ فولادی تضمین شد
محمد مسعود سمیعی نژاد مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری پارسیان نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: با تصمیم امروز، دو شرکت بزرگ فولادی کشور، به یک مجموعه بزرگ معدنی کشور متصل شدند و آینده تأمین مواد اولیه خودشان را تضمین کردند.
وی افزود: شرکتی که امروز به دو شرکت فولادی واگذار میشود، دارای نیروهای جوان است و ماشینآلات معدنی در این شرکت، بینظیر است. حتی سیستمهای تولیدی ما، از تجهیزات چینی تشکیل نشده است و به دقت خریداری و طراحی شده است.
سمیعی نژاد یادآور شد: بیش از ۲۰ همت سود تا به امروز به سهامداران پرداخت شده است. یعنی شرکت همواره سودده بوده است و انشاالله با حضور فولاد مبارکه و کاوه پارس، سوددهی این شرکت چندین برابر خواهد شد.
بزرگترین معامله بورسی انجام شد
محمد یاسر طیبنیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز در این مراسم با تشکر از مدیریت بانک پارسیان در این واگذاری اظهار داشت: امروز یک نقطه عطفی را شاهد هستیم و بزرگترین معامله تاریخ فولاد مبارکه است و حتی بزرگترین معامله بورسی در سال جاری است.
وی افزود: این اتفاق تضمینکننده سودآوری فولاد مبارکه در آینده است. یکی از اهدافی که فولاد مبارکه در این راستا دنبال میکند، تأمین پایدار گندله و کنسانتره مورد نیاز گروه فولاد مبارکه است. امروز فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده فولاد کشور و منطقه است. این در حالی است که بزرگترین چالش ما در صنعت فولاد در سالهای گذشته، تأمین مواد اولیه بوده است.
بر اساس این گزارش، در مزایده مورخ ۱۶ مهر ۱۴۰۳ موضوع واگذاری ۱۰۰ درصد سهام شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا (سهامی خاص) بانک پارسیان دارنده سهام شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس (سهامی عام) به تعداد ۱۸.۱۴۵.۱۰۲.۱۹۱ سهم معادل ۹۰.۷۲ درصد از کل سهام شرکت، را پس از انجام مراحل قانونی و بازگشایی پاکات در تاریخ ۱۷ مهر ۱۴۰۳ به شرکت فولاد مبارکه اصفهان(سهامی عام) و شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس(سهامی خاص) به مبلغ ۶۶.۳ هزار میلیارد تومان واگذار کرد. گفتنی است؛ سهم الشرکه شرکت فولاد مبارکه اصفهان پنجاهوپنج درصد و سهم الشرکه شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس چهلوپنج درصد از مشارکت مذکور است.
source