Wp Header Logo 3460.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دبیرکل انبوه سازان ایران می گوید: تسهیلات مسکن اثرگذاری خود را از دست داده است. از سوی دیگر حقوق و دستمزد هم همخوانی با تورم ندارد. اگر این دو با یکدیگر همخوانی پیدا می‌کرد، قسط‌های وام مسکن زیاد نبود. مردم در دهه‌ی هفتاد با همین تسهیلات بانکی، توانستند خانه دار شوند.

فرشید پورحاجت، دبیرکل انبوه سازان ایران به «انتخاب» گفت: امروز در شرایط بسیار خاصی در بازار مسکن قرار دادیم. رکود صنعت ساختمان در دو سال اخیر رکورد‌زده است. اگر تهران را به عنوان یک مبنا در نظر بگیریم، حجم خرید و فروش آن کاهش بسیار شدید داشته است. سیاست‌گذاری‌هایی که از سال ۸۸ در مسکن کشور رخ داده و شکل‌پذیری آن از همان سال توسط مجلس و دولت وقت برنامه‌ریزی شد، شرایط صاحب مسکن شدن مردم را به شدت با بحران مواجه کرده است. حجم تولید مسکن کشور طی بازه سال‌های ۹۰-۹۱ تا به امروز یک رکورد صد درصد کاهشی را ثبت کرده است. 

 وی اظهار داشت: در سال‌های ۹۱-۹۲، سالانه ۸۰۰ هزار واحد مسکن ساخته می‌شد، اما از آن سال تا به امروز کاهش تولید شکل گرفته و به عدد ۳۵۰ هزار واحد در سال گذشته رسیده‌ایم. با وجود تمامی شعار‌های دولت قبل مبنی بر سالانه ۱ میلیون مسکن، نهایتاً ۳۵۰ هزار واحد در سال گذشته ساخته شد که بخش خصوصی بیشترین سهم را در آن داشت. ما با کاهش تولید از یک سو و از سوی دیگر با انباشت مسکن مواجه هستیم. نظم عرضه و تقاضا بهم خورده است. 

او افزود: امروز شرایط اجاره به شکلی شده که مردم برای اجاره هم مشکل دارند. باید سیاست‌های کلان در حوزه‌ی ساختمان با مشورت بخش خصوصی صورت بگیرد. نمی‌توان پشت در‌های بسته برای بخش خصوصی سیاست تعیین کرد. 

دبیرکل انبوه سازان ایران، درباره‌ی وام مسکن بیان کرد: مردمی که می‌خواهند مسکن مصرفی‌شان را استفاده کنند، محل تأمین نقدینگی‌شان از دو طریق تسهیلات بانکی و حقوق و دستمزد شکل می‌گرفت. شما یک بررسی کنید در ده سال اخیر میزان تسهیلات بانکی و حقوق چه میزان از هزینه‌ی تمام شده‌ی یک مسکن را تأمین می‌کند. نمی‌توان معادلات اقتصادی را کنار گذاشت و با شعار مردم را صاحب خانه کرد. باید مجلس و دولت سیاست‌گذاری‌های جدیدی برای بازار مسکن انجام دهند. در غیر این صورت تورم بازیگر اصلی مسکن باقی خواهد ماند. سیاست‌های سرکوبی و سیاست‌هایی که باعث کاهش تولید مسکن شده، امروز باید مورد بازنگری قرار بگیرد.

پورحاجت درباره‌ی بی اثر شدن نقش وام مسکن در تهیه خانه گفت: تسهیلات مسکن اثرگذاری خود را از دست داده است. از سوی دیگر حقوق و دستمزد هم همخوانی با تورم ندارد. اگر این دو با یکدیگر همخوانی پیدا می‌کرد، قسط‌های وام مسکن زیاد نبود. مردم در دهه‌ی هفتاد با همین تسهیلات بانکی، توانستند خانه دار شوند. حقوق و دستمزد آن زمان هم پاسخ نیاز‌های مردم را می‌داد. امروز این دو کانال مسدود شده‌اند.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com