شفقنا- الجزیره گزارش داد: روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» گزارش محرمانه وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) را فاش کرد که در آن به مجموعه ای از شکست های فنی و عملی جنگنده پیشرفته اف 35 اشاره شده است. این جنگنده با هزینه توسعه بیش از 1.8 تریلیون دلاریکی از گران ترین هواپیماهای نظامی به در تاریخ به حساب میآید.
این گزارش توسط دانیل ادلسون، خبرنگار این روزنامه در نیویورک تهیه شده است. در این گزارش از مشکلات بزرگی صحبت کرده است که ممکن است بر کارایی این هواپیمای جنگنده تاثیر بگذارد، در حالی که نسخه «اسرائیلی» آن موسوم به «ادیر» یکی از ارکان اصلی نیروی هوایی رژیم صهیونیستی است.
مشکلات در رادارگریزی و اصابت به اهداف
یکی از برجسته ترین موضوعات مطرح شده در این گزارش، نقص های مکرر در سیستم رادارگریز اف 35 است، زیرا این هواپیما به صورت رادارگریز طراحی شده است، به این معنی که می تواند به حریم هوایی متخاصم نفوذ کند بدون اینکه توسط سیستم های دفاع هوایی پیشرفته شناسایی شود.
اما این گزارش نشان میدهد که این سیستم آنطور که انتظار میرود کارآمد نیست و در حفظ ویژگیهای مخفی کاری خود در محیطهای جنگی واقعی با مشکل مواجه است. انتظار میرود این سامانهها در پنهانسازی هواپیما از سامانههای هوایی پیشرفته کشورهای دشمن مانند سامانههای دفاعی روسیه و چین مؤثرتر باشند.
علیرغم اظهارات قبلی لاکهید مارتین که تأیید می کرد هواپیما حتی در شرایط پیچیده نیز قادر به پنهان کاری است، این گزارش حاکی از بدتر شدن تدریجی عملکرد این سیستم است که منجر به افزایش شانس شناسایی هواپیما در طول ماموریت می شود.
مشکل دیگری نیز در رابطه با سیستم تشخیص و هشدار هواپیما وجود دارد، زیرا قرار است این سیستم به طور خودکار نقص در اجزای مختلف هواپیما را تشخیص دهد و خلبانان و تکنسین ها را به سرعت هشدار دهد. با این حال، این سیستم از اشکالات عمده ای رنج می برد، زیرا هشدارهای کاذب را با فرکانس بالا ارسال میکند که کار تیم های تعمیر و نگهداری را در شناسایی عیوب واقعی پیچیده میکند.
این گزارش بیان میکند که این هشدارها با نرخ یک بار در هر ساعت در مقایسه با استاندارد معمولی هر 50 ساعت یک بار رخ میدهند. این افزایش غیرعادی هشدارهای کاذب منجر به تلف شدن زمان و منابع برای مقابله با مشکلات خیالی می شود و پیچیدگی عملیات تعمیر و نگهداری را افزایش میدهد.
این گزارش علاوه بر نقص در سیستم های اولیه هواپیما، به مشکل دیگری نیز مربوط به توپ داخلی اف 35 میپردازد. اگرچه اعتقاد بر این بود که این توپ یک سلاح موثر در هواپیما خواهد بود، اما به دلیل «مشکلات طراحی و ساختار» در اصابت به اهداف با مشکل مواجه شد.
علیرغم تلاش های زیادی که توسط لاکهید مارتین برای حل این مشکل انجام شده، این توپ همچنان قادر به ارائه عملکرد مورد انتظار در میدان نبرد نیست. این برای هواپیماهایی که برای مقابله با هواپیماهای پیشرفته نسل پنجم مانند سوخو-57 روسی و جی20 چینی طراحی شده اند، به عنوان یک نقطه ضعف بزرگ در نظر گرفته می شود.
یکی از مشکلات دیگری که در این گزارش به آن اشاره شده است، مربوط به نگهداری رنگ پنهانکاری هواپیما بود که برای نامرئی کردن هواپیما بر روی صفحههای رادار استفاده میشود و برای اطمینان از کارایی آن نیاز به نگهداری دقیق دارد.
برخی از هواپیماهای مورد استفاده از استانداردهای لازم برای رنگ پیروی نمی کردند و هواپیما را در معرض شناسایی در حین عملیات قرار می داد. این مشکل عمدتاً مربوط به تعمیر و نگهداری لجستیکی است که تحت تأثیر فشار زیاد بر تجهیزات و منابع موجود قرار گرفته است.
این گزارش همچنین با توجه به جنگ الکترونیک مدرن به یکی از مسائل امنیتی اصلی مربوط به هواپیماهایی اشاره می کند که در معرض حملات الکترونیکی قرار می گیرند. زیرا این هواپیماها برای اطمینان از ایمنی خود در برابر این تهدیدات به فناوری های ایمنی پیشرفته نیاز دارند.
این گزارش توجه را به این واقعیت جلب کرد که اف 35 ممکن است در برابر هک الکترونیکی آسیب پذیر باشد، که در طول عملیات جنگی یک تهدید جدی است. علیرغم تضمین های لاکهید مارتین مبنی بر اینکه سرمایه گذاری هنگفتی روی سیستم هایی برای محافظت از هواپیما در برابر این حملات انجام داده است، نگرانی فزایندهای در مورد کارایی این سیستم ها در مقابله با تهدیدات پیشرفته وجود دارد.
متن این خبر در الجزیره
source