عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه برای حمایت از تولید مسکن و تحقق خانهدار شدن، تسهیلات باید متناسب با توان مالی مردم باشد، گفت: اقساط وام ۸۰۰ میلیون تومانی باید پلکانی شود و مردم نیز با آوردهای شخصی در این مسیر مشارکت کنند.
شورای عالی مسکن مصوب کرده است که وام ساخت مسکن از ۵۵۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یابد؛ تصمیمی که بهدلیل افزایش چشمگیر هزینههای ساختوساز و نیاز فوری مردم به مسکن اتخاذ شده است. اما برای اینکه این وام واقعاً در جهت حل مشکل مسکن موثر باشد، باید شرایط بازپرداخت آن نیز متناسب با توان مالی مردم طراحی شود.
اقساط پلکانی وام، راهکاری است که میتواند اقشار ضعیف و متوسط جامعه را قادر سازد تا بدون تحمل فشارهای مالی سنگین، وارد این فرآیند شوند.
همچنین، با توجه به تعهد قانونی بانکها در تخصیص ۲۰ درصد از تسهیلات سالانه خود به حوزه مسکن، نظارت دقیق و پایبندی کامل بانکها به اجرای این تعهد ضروری است و همراهی بانکها و ارائه تسهیلات مناسب و پلکانی میتواند نقشی اساسی در خانهدارکردن اقشار ضعیف ایفا کند و گامی موثر در رفع بحران مسکن باشد.
در همین راستا بهروز محبی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با میزان با تاکید بر اهمیت تطبیق تسهیلات مسکن با توان مالی مردم گفت: برای تحقق خانهدارشدن اقشار مختلف، ضروری است که اقساط وام ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن بهصورت پلکانی و متناسب با درآمد متقاضیان تنظیم شود.
وی افزود: مشارکت مردم از طریق آوردههای شخصی نیز میتواند به تقویت این فرآیند و تسریع در روند ساختوساز مسکن کمک کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برای پرداخت مؤثر وام ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن، باید توان مالی متقاضیان در نظرگرفته شود، عنوان کرد: بسیاری از کسانی که به طرح نهضت ملی مسکن پیوستهاند، از قشرهای کمدرآمد جامعه هستند و توانایی پرداخت اقساط سنگین را ندارند؛ در چنین شرایطی، حتی اگر وام بهصورت ۲۰ ساله نیز طراحی شود، باز هم اقساط آن برای قشر ضعیف جامعه غیرقابل تحمل خواهد بود.
محبی ادامه داد: میانگین حقوق کارمندان و خانوادههای محروم بهحدی نیست که بتوانند ماهانه اقساط بالای وام مسکن را بپردازند؛ بنابراین، طراحی اقساط وام باید بهگونهای باشد که با درآمد و توان اقتصادی این افراد سازگار باشد.
وی با بیان اینکه تعیین اقساط پلکانی برای تسهیلات میتواند راهکار مناسبی باشد، گفت: با این روش، اقساط اولیه وام بر اساس درآمد فعلی متقاضیان، کمتر خواهد بود و به مرور زمان، با افزایش احتمالی درآمد و بهبود شرایط اقتصادی، مبلغ اقساط نیز افزایش مییابد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر اینکه طراحی هوشمندانه و پلکانی اقساط میتواند از بار مالی بیش از حد بر دوش مردم، بکاهد، اظهار کرد: این روش به مردم این امکان را میدهد تا با اطمینان بیشتری وارد فرآیند ساخت مسکن شوند؛ در غیر این صورت، خطر ناتوانی در پرداخت اقساط و شکلگیری پروندههای قضایی برای بسیاری از افراد وجود دارد.
این نماینده مجلس تصریح کرد: هزینههای ساخت مسکن در سالهای اخیر بهشدت افزایش یافته است؛ بهطوریکه برای ساخت مسکن امروز به حداقل یک میلیارد تومان سرمایه نیاز است و چنین افزایش چشمگیری در هزینهها، لزوم بازنگری در میزان وام و شرایط پرداخت آن را ضروری میسازد.
محبی معتقد است وامهای مسکن باید بهگونهای طراحی شوند که بتوانند پاسخگوی نیازهای واقعی و چالشهای اقتصادی حال حاضر باشند؛ وامی که در عمل مؤثر باشد و بهطور واقعی کمک کند تا مردم به خانهدار شدن نزدیک شوند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: نکته دیگری که در مسیر این طرحها اهمیت دارد، مشارکت خود مردم در ساخت مسکن است. در این مسیر، لازم است که متقاضیان خود نیز تلاش کنند و بخشی از هزینهها را بهعنوان آورده شخصی تأمین کنند.
با توجه به افزایش قابل توجه هزینهها، آورده شخصی مردم میتواند کمک مهمی در تامین منابع ساخت مسکن باشد. این آورده، علاوه بر کمک به اجرای طرحها، حس مالکیت و مشارکت را در میان مردم افزایش میدهد.
وی تاکید کرد: انتظار میرود که تسهیلات و وامهای مسکن بهصورت منطقی و براساس نیازها و توان اقتصادی مردم طراحی شوند. اگر هدف واقعی، خانهدارکردن مردم است، باید به شکلی واقعبینانه و با در نظر گرفتن شرایط مالی و اقتصادی، وامهایی ارائه شوند که نه تنها برای ساخت مسکن کافی باشند، بلکه بازپرداخت آنها نیز برای مردم ممکن و منطقی باشد.
انتهای پیام/
source