Wp Header Logo 4140.png

رئیس مرکز بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: از آغاز راه اندازی سامانه سوت زنی تاکنون بیش از ۵۸ هزار گزارش تخلف مالیاتی را مردم در سامانه سوت زنی به این مرکز اطلاع رسانی کرده اند.

شاهین مستوفی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه بخشی از اطلاعاتی که سامانه سوت زنی گزارش داده شده، به دلیل کسری اسناد و مدارک، قابلیت پیگیری نداشته است، افزود: از ۵۸ هزار گزارش تخلف مالیاتی را که مردم به سامانه سوت زنی گزارش داده اند، ۱۶ هزار و ۸۰۰ مورد به صورت میدانی بازدید و بازرسی شده که از این میزان بازرسی دو هزار و ۵۰۰ مودی جدید شناسایی شده اند که تاکنون در سازمان امور مالیاتی پرونده مالیاتی نداشته اند.

رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی گفت: سامانه سوت زنی سازمان امور مالیاتی از آذرماه سال ۱۴۰۱ از طریق سامانه این سازمان به نشانی intamedia.ir در اختیار همه شهروندان قرار گرفت و از این طریق مردم می‌توانند موارد تخلف مالیاتی را به سازمان امور مالیاتی گزارش کنند.

وی افزود: بر اساس گزارش‌هایی که مردم به این سامانه ارائه کرده اند، بعضی از فعالان اقتصادی از حساب اجاره‌ای سایر افراد برای کتمان درآمد خود استفاده می‌کنند که به این ترتیب شش هزار و ۵۰۰ مورد تراکنش بانکی شناسایی شد که دریافت اطلاعات آنها را از مسیر قانونی پیگیری کردیم تا مطالبه مالیات آنها نیز انجام شود.

رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی گفت: ایجاد سامانه سوت زنی ابداع کشور ما نبوده و در حال حاضر در همه کشور‌های دنیا در حال اجراست؛ حتی در کشور انگلیس به عنوان یک شغل مطرح است و مردم نیز از آن استقبال می‌کنند چراکه اگر کسی مالیات پرداخت نکند در واقع از محل پرداخت مالیات سایر افراد هزینه‌های جاری زندگی خود را در کشور پرداخت کرده است و طبیعی است مردم در این شرایط که عدالت اجتماعی را دریافت نمی‌کنند، انتظار دارند محلی وجود داشته باشد که این موارد را گزارش کنند تا پیگیری شود که این محل، همان سامانه سوت زنی است.

مستوفی با تاکید بر ضرورت اخذ عادلانه مالیات گفت: برخی می‌گویند کشوری که منابع زیادی از جمله منابع معدنی، نفت و گاز دارد چرا باید منابع درآمدی خود را از محل مالیات تامین کند، در حالی که این سوال مانند این می‌ماند که بپرسیم چرا پدر خانواده‌ای که خانه، خودرو و طلا دارد چرا فرش زیر پای خود را صرف هزینه‌های زندگی خود نمی‌کند؟ در حالی که منابعی که در اختیار است منابع بین نسلی است و باید این منابع را برای آیندگان سرمایه گذاری کرد. 

وی با بیان اینکه مالیات هزینه اجتماعی است که افراد پرداخت می‌کنند افزود: این بدین معناست که اگر می‌خواهیم یک زندگی اجتماعی در کنار سایر افراد داشته باشیم باید برای امنیت، فضای کسب و کار، مسیر حمل و نقل جاده ای، بیمارستان و سایر مواردی که دولت برای رفع نیازهایمان ایجاد می‌کند، مالیات پرداخته کنیم و اگر یک نفر با درآمد کمتر مالیات پرداخت کند، اما دیگری با درآمد بیشتر مالیات پرداخت نکند، عدالت مالیاتی اتفاق نمی‌افتد.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com