وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هفته پژوهش بر ارتباط گسترده میان پژوهشگران و بدنه اجرایی تاکید و بهرهگیری از دانش و پژوهش را وظیفه مدیران اجرایی دانست.
به گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، احمد میدری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در جشنواره پژوهش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ابتدا با تبریک هفته پژوهش با تاکید بر لزوم ارتباط نزدیک میان پژوهشگران و مجریان گفت: یکی از مهمترین کارهایی که مدیران در وزارت خانه باید انجام دهند ارتباط بیشتر و نزدیکتر با پژوهشگران و بهره گیری از دستاوردهای آنهاست.
برتری صندلی وزارت در بهرهگیری از علم عالمان است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارزش جایگاه وزارت را به تسهیلگری ارتباط بین پژوهش و دانش با مجریان دانسته و اظهار داشت: در واقع اگر برتری در صندلی وزارت وجود داشته باشد این برتری به خاطر این است که اجازه میدهد علم و دانش عالمان در کشور پیشرفت ایجاد کند و آنچه که به یادگار میماند و میتواند زندگی ما را تغییر بدهد میزان رشد علم و توجه به آن در اجراست والا اگر وزارت و هر منصب دولتی باعث شود که دانشمندان و پژوهشگران و اندیشمندان به کار نیایند و از مراکز تصمیم گیری فاصله بگیرند آنگاه دیگر هیچ بزرگی در این مقام و صندلی وجود نخواهد داشت. این چند صباحی هم که در وزارت خانه هستیم به سرعت میگدرند و فرصتها از دست میروند مگر این که ما بتوانیم کار ماندگاری انجام دهیم.
فقط در جشنوارهها از پژوهشگران یاد میشود!
میدری با اشاره به موضوع موانع و مشکلات پژوهش در ایران خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات حوزه پژوهش، جدی نگرفتن پژوهشگران و فعالیت هایشان است، هر چند در جشنوارهها از پژوهشگران یاد میشود که واقعا همین هم مهم است و بر کار پژوهشگران و دیده شدن پژوهش هایشان و تاثیر آن در اجرا تاثیر مستقیم دارد، اما این کافی نیست و باید پژوهشگران و پژوهش هایشان را بیشتر ببینیم و باید به دنبال فراهم کردن راهکارهایی برای نزدیکی فاصله بین علم و سیاست گذاری و اجرا باشیم. بر همین اساس از موسسه کار خواسته ام این است به موازات مسائلی که ما در وزارتخانه با آن روبرو هستیم نشستهای پژوهشی برگزار شود تا ما بتوانیم به طور مستقیم از این یافتهها در حوزه اجرا استفاده کنیم. این در واقع بیش از هر چیزی به اراده مسئولین اعم از وزیر و معاونان و مدیران کل بستگی دارد.
درباره حداقل دستمزدها نشستهای پژوهشی برگزار کنید
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به لزوم تعیین حداقل دستمزد طی هفتههای آینده خاطرنشان کرد: در این ایام موضوع تعیین حداقل دستمزد مطرح است و من از همکاران خواسته ام که نشستهایی در این زمینه برگزار کنند و خوشبختانه نشستهای خوبی هم با حضور دوستان مختلف برگزار شده و من خلاصه آنها را دیده ام. در این نشستها هم دوستان پژوهشگر با تجربه عملی و نظری در بازار کار دعوت شدند و هم نماینده ایران در سازمان بین المللی کار مطالب خوبی ارائه داده است که در اختیار پژوهشگران قرار داده خواهد شد. در همین راستا در اسفند سال جاری سازمان بین المللی کار حدود ۲۰ دوره به طور مجازی برگزار میکند و دوستان برای استفاده پژوهشگران از این دورهها سازماندهی لازم را انجام خواهند داد.
مهمتر از دانش، اراده مسئولان برای استفاده از علم است
میدری با بیان این که «استفاده از ارتباطات بین المللی و دانش جهانی در حوزه کار بسیار مهم است» در ادامه افزود: آنچه که به نظر من از این دانشها مهمتر است، این که این اراده در ما مسئولین وجود داشته باشد که این دانش را به حوزههای اجرا منتقل کنیم. ما در حوزه روابط کار مسائل خیلی زیادی داریم مساله کاهش دعاوی بین کارگر و کارفرما در ایران، افزایش ایمنی کار در ایران، تغییر در بازرسیهای کار که بارها از سوی کارگران و کارفرمایان مورد گلایه است و اقتصاد غیر رسمی و به رسمیت شناخته نشدن قراردادهای کارگری و کارفرمایی و نبود یک مرجع رسمی و فراگیر ثبت قرارداد مسائل خیلی مهمی هستند که میتوان با بهره گیری از دانش و پژوهشهای علمی آنها را حل کرد. ما خیلی از این کارها را میتوانیم در کشور انجام دهیم و این در واقع چیزی که احتیاج است بیش از دانش خارجی ارتباط پژوهشگران داخلی با مدیران اجرایی است که امیدوارم قدمهای جدی و اساسی برداریم.
انتهای پیام/
source