Wp Header Logo 2943.png

شفقنا-با تداوم مذاکرات آتش بس در نوار غزه، مقامات آمریکایی نسبت به امکان برقراری آن اظهار خوش بینی کرده‌اند، با این حال منابع مختلف از وجود موانع زیاد برای دستیابی به توافق خبر داده‌اند.

به گزارش شفقنا به نقل از الجزیره، با تداوم مذاکرات آتش بس در نوار غزه، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرده است که مذاکرات به هدف خود نزدیک شده است، با این حال روزنامه جروزالم پست به نقل از دیپلمات های آگاه نوشت که هنوز موانع زیادی وجود دارد که مذاکرات را با مشکل مواجه می‌کند.

سالیوان در مصاحبه ای با شبکه آمریکایی «ام اس ان بی سی» تأیید کرد که مذاکرات درباره غزه به هدف خود نزدیک شده است و با پایفشاری میانجی‌ها و تعهد «اسرائیل» و جنبش حماس می توان به این مهم دست یافت.

مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: موانع بر سر راه رسیدن به توافق آتش بس در غزه به جزئیات، تعیین اسامی گروگان ها و اسیران آزاد شده و استقرار نیروهای «اسرائیلی» در نوار غزه در زمان آتش بس مربوط می شود.

سالیوان افزود که اگر حماس مایل به موافقت با انعقاد این معامله باشد، می توان بر این موانع فائق آمد.

از سویی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، دیروز چهارشنبه گفت که هنوز خوشبین است که آتش بس در نوار غزه در روزهای باقی مانده از دوره ریاست جمهوری جو بایدن محقق شود. با این حال او از هرگونه گمانه زنی در مورد احتمال موفقیت خودداری کرد. به ویژه اینکه تلاش‌های واشنگتن در 14 ماه گذشته برای برقراری آتش‌بس شکست خورده است.

بلینکن، که پس از پایان دوره ریاست جمهوری بایدن در 20 ژانویه، سمت خود را ترک خواهد کرد، گفت: «من خوشبین هستم. شما باید اینطور باشید. ما از هر دقیقه از هر روز از هر هفته که باقی مانده است برای تلاش برای انجام این کار استفاده خواهیم کرد.»

وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد که استقرار همیشگی ارتش اسرائیل در نوار غزه به نفع اسرائیل نیست.

او گفت که اگر اسرائیلی‌ها تصمیم بگیرند در نوار باقی بمانند، «آنها باید سال‌ها با شورش روبرو شوند و این به نفع آنها نیست.»

روزنامه جروزالم پست به نقل از دیپلمات های آگاه گزارش داد که توافق مبادله‌ اسرا بین اسرائیل و حماس قریب الوقوع نیست.

به گفته منابع این روزنامه هنوز موانع زیادی وجود دارد که مانع مذاکرات آتش بس است.

در همین حال، شبکه آمریکایی سی ان ان به نقل از یک منبع دیپلماتیک آگاه اعلام کرد که مفاد توافقنامه تبادل زندانیان در غزه به طور کلی با پیشنهادی که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در اوایل سال جاری ارائه کرد، مطابقت دارد.

این منبع افزود: آنچه تغییر کرده این است که احتمالاً نیروهای اسرائیلی به طور موقت هم در محور فیلادلفیا و هم در محور نتاسریم  در غزه خواهند ماند.

وب‌سایت آمریکایی آکسیوس نیز گزارش داد که ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا، به دوحه سفر می‌کند تا با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، درباره مذاکرات مبادله تبادل نظر کند.

آکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که برت مک گورک، مشاور امور خاورمیانه کاخ سفید وارد دوحه شده است و در مذاکرات با مقامات قطری، مصری و اسرائیلی شرکت می‌کند.

جنبش حماس در بیانیه‌ای، روز گذشته سه‌شنبه، تأیید کرده بود که با توجه به بحث‌های جدی و مثبتی که در دوحه تحت نظارت برادران  قطری و مصری در حال انجام است، دستیابی به آتش‌بس و توافق تبادل اسرا در صورتی امکان‌پذیر است که رژیم صهیونیستی از  مطرح کردن شرایط جدید دست می کشد.

حماس بارها تاکید کرده است که هرگونه توافق مبادله اسرا باید به پایان دادن به تجاوزات به نوار غزه و بازگشت آوارگان به مناطق خود منجر شود.

 

گیدئون ساعر، وزیر امور خارجه اسرائیل گفت که در دیدار با مشاور امور خارجه و امنیت آلمان، بر تمایل اسرائیل برای دستیابی به توافق در سریع ترین زمان ممکن تأکید کرده است.

از سوی دیگر، رادیو تلویزیون اسرائیل به نقل از بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی، گفته است که اگر حماس قصد درخواست توقف جنگ را داشته باشد، این اتفاق نخواهد افتاد.

در همین راستا، خانواده‌های اسرای اسرائیلی در غزه خواستار یک توافق جامع شدند که بازگشت همه اسرا را تضمین کند.

نمایندگان خانواده ها گفتند که از هیچ توافقی برای مبادله مرحله‌ به مرحله حمایت نخواهند کرد. آنها در یک کنفرانس مطبوعاتی در مقابل وزارت جنگ در تل آویو تاکید کردند که چنین توافقی جان اکثر اسرا را به خطر می اندازد و بر لزوم باقی نماندن هیچ کدام از اسرا در غزه تأکید کردند.

متن این خبر را در الجزیره ببییند.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com