Wp Header Logo 3243.png

شفقنا- در اقدامی بی‌سابقه از زمان سقوط حکومت بشار اسد، روند پیگیری قضایی بین‌المللی مقامات ارشد این نظام آغاز شده است. دادستان کل لبنان، قاضی «جمال الحجار»، پیامی از اینترپل آمریکا دریافت کرده است که از طریق اینترپل بین‌المللی منتشر شده که در آن از مقامات لبنانی خواستار دستگیری سرتیپ جميل حسن، مدیر سابق اطلاعات هوایی ارتش سوریه در زمان بشار اسد، شده است.

به گزارش شفقنا، یک منبع قضایی لبنانی به روزنامه الشرق الاوسط گفت این پیام از مقامات قضایی و امنیتی لبنان می‌خواهد که در صورت حضور سرتیپ حسن در لبنان وی را دستگیر و در صورت ورود به لبنان، بازداشت و به آمریکا تحویل دهند.

وی افزود که الحجار دستور داده این پیام به تمام نیروهای امنیتی، به ویژه نیروهای امنیتی عمومی، ابلاغ و در صورت یافتن وی در لبنان، دستگیری او صورت گیرد.

در این پیام، سرتیپ حسن به ارتکاب «جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت» و مسئولیت مستقیم در پرتاب هزاران تن بمب بشکه‌ای بر سر مردم و کشتن هزاران «غیرنظامی» با همکاری مقامات نظامی و امنیتی دیگر (که اطلاعات در مورد آن‌ها در حال جمع‌آوری است)، متهم شده است. (هرچند چنین اتهاماتی همواره از سوی رسانه‌های غربی و منابع معارضان سوریه تکرار شده و با تکذیب مقامات سابق سوریه همراه شده است.)

سرتیپ جمیل حسن
سرتیپ جمیل حسن

این منبع قضایی تأکید کرد این پیام به همه کشورهای عضو کنوانسیون پلیس بین‌الملل (اینترپل) نیز ارسال شده و قرار است در هر نقطه‌ای که وی یافت شود، دستگیر گردد.

وبگاه روزنامه الشرق‌الاوسط، در ادامه نوشت لبنان که به پناهگاهی برای مقامات سوری تبدیل شده، توجه‌ها را به خود جلب کرده است. گفته می‌شود که شماری از فرماندهان سیاسی، امنیتی و نظامی پس از سقوط دولت بشار اسد به دلیل دشواری خروج از سوریه از طریق هوا یا دریا و عدم امکان رفتن به اردن (به دلیل اشغال مناطق مرزی سوریه با اردن توسط مخالفان سوری چند روز قبل از سقوط دمشق به دست هیئه تحریر الشام) به لبنان گریخته‌اند.

از سوی دیگر یک منبع امنیتی وجود اطلاعاتی درباره حضور مقامات امنیتی سوری در لبنان را تکذیب کرد، اما گفت این به معنای فرار نکردن چنین افرادی به لبنان از طریق گذرگاه‌های غیرقانونی و پنهان شدن در مکان‌های مختلف نیست.

وی به الشرق الاوسط گفت که برآورد می‌شود هزاران سوری در آستانه سقوط حکومت بشار اسد و پس از آن به طور غیرقانونی وارد لبنان شده‌اند. وی تأکید کرد که در صورت دستگیری هر مقام سابق سوری که برای دولت جدید سوریه تحت تعقیب باشد، مراجع قضایی از این موضوع مطلع خواهند شد تا تصمیم‌گیری کنند.

بازداشت سربازان و افسران سابق سوریه در لبنان

الشرق‌الاوسط در ادامه نوشت که نیروهای امنیتی لبنان هفته گذشته تعدادی از افسران و سربازان ارتش سابق دولت سوریه را دستگیر و بازجویی کردند. یک منبع امنیتی گفت ۲۱ افسر و سرباز از لشکر چهارم (به فرماندهی ماهر اسد) به همراه سلاح‌هایشان، پس از ورود غیرقانونی از طریق گذرگاه‌های غیرقانونی در مناطق بقاع و جبل الشيخ دستگیر و با نظارت دادستان کل، قاضی جمال الحجار، مورد بازجویی قرار گرفتند.

این منبع تأکید کرد دادستان کل دستور داده این افراد به نیروهای امنیتی عمومی لبنان تحویل داده شوند تا پرونده‌هایشان بررسی و به کشورشان بازگردانده شوند. وی گفت بازداشت‌شدگان شامل ۶ افسر (دو سرهنگ، یک سروان، یک ستوان یکم، یک ستوان دوم و یک ستوان) و بقیه درجه‌داران و سربازان هستند که همه از لشکر چهارم بودند. سه نفر از آن‌ها تمایل به بازگشت به کشور و حل مشکلات خود داشتند، اما بقیه به دلیل خطر برای جانشان تمایلی به بازگشت نداشتند. طبق گفته‌ این منبع، یکی از افسران ۱۱۰ هزار دلار و دیگری ۶۸ هزار دلار همراه داشت و بقیه مبالغ محدودی داشتند.

در همین زمینه، این منبع اشاره کرد که نیروهای ارتش لبنان در منطقه المدفون (نقطه مرزی بین استان‌های شمال و جبل لبنان) سرتیپ بازنشسته ارتش سوریه (حکمت. ف. م) را پس از ورود غیرقانونی به لبنان دستگیر کردند. وی بیش از ۱۰۰ هزار دلار پول و حدود ۲ کیلوگرم طلا همراه داشت. مشخص شد که او فرمانده لشکر درعا در ارتش سوریه بوده است. همچنین تعدادی از افسران و سربازان وابسته به دستگاه‌های اطلاعاتی سوریه در شهرک‌هایی در منطقه عکار (شمال لبنان) دستگیر شدند، اما پس از تحقیقات، دادگاه نظامی دستور آزادی آن‌ها را صادر کرد، زیرا هیچ پرونده امنیتی علیه آن‌ها در لبنان وجود نداشت.

تصاویر مقامات سابق سوریه در فرودگاه بیروت

در این راستا «بسّام مولوی»، وزیر کشور لبنان چند روز پیش، از تشدید تدابیر امنیتی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری (فرودگاه بیروت) علیه مقامات سوری تحت تعقیب (در لبنان) وابسته به حکومت سابق سوریه خبر داد.

در این راستا عکس‌های این افراد، از جمله علی مملوک، فرمانده ارشد نظامی و مسئول امنیتی رژیم سابق سوریه که به عنوان بازوی امنیتی حکومت سابق شناخته می‌شود و متهم به دست داشتن در بمب‌گذاری‌هایی در لبنان است، منتشر شده است.

وزیر کشور لبنان در جریان بازدید از فرودگاه رفیق حریری

مولوی در جریان بازدید از فرودگاه، تأکید کرد: «هیچ خلأ امنیتی در فرودگاه وجود ندارد و همه اقدامات امنیتی به نحو بسیار خوبی در حال انجام است.»

وی افزود: «نگرانی‌های امنیتی، تأثیری بر فرودگاه نداشته است. اقدامات در فرودگاه با همکاری دستگاه‌های امنیتی انجام می‌شود و همه چیز تحت کنترل است. هیچ فرد تحت تعقیبی از فرودگاه عبور نمی‌کند و عکس‌های افراد تحت تعقیب از رژیم سابق سوریه در تمام بخش‌های فرودگاه و مبادی ورودی منتشر شده است، بنابراین هیچ خطای امنیتی در فرودگاه رخ نخواهد داد. ما بر اجرای قوانین تأکید داریم و نمی‌توانیم کسی را جز با وجود احکام قضایی یا دستور دادگاه و بر اساس حکم دادگاه بازداشت کنیم.»

مولوی تأکید کرد: «اقدامات و بازرسی‌ها شدید هستند و به همین صورت باقی خواهند ماند. ارتش لبنان وظایف خود را به طور کامل در ورودی‌های فرودگاه انجام می‌دهد و متخلفان توسط تمام دستگاه‌هایی که در تشکیل دستگاه امنیتی فرودگاه مشارکت دارند، چه ارتش، چه نیروهای امنیتی داخلی و چه نیروهای امنیتی عمومی، بازداشت می‌شوند».

او افزود: «همچنین گمرک نقش بسیار مهمی دارد و به شدت بر آن تکیه می‌کنیم.»

وی اشاره کرد که نیروهای امنیتی عمومی «مدارک را با دقت بررسی می‌کنند و مدارک جعلی را شناسایی می‌کنند و بنابراین، کسانی که سعی می‌کنند با مدارک جعلی از فرودگاه عبور کنند، بازداشت می‌شوند.»

وزیر کشور لبنان در ادامه گفت: «تعداد مدارک جعلی به صدها مورد رسیده است و توسط نیروهای و افسران امنیتی عمومی با تکنیک و مهارت بالا شناسایی شده‌اند و آنها جزئی اساسی از دستگاه امنیتی فرودگاه هستند.»

مولوی به موضوع سوریه نیز اشاره کرد و تأکید نمود: «تمام مدارک با دقت بررسی می‌شوند و هیچ فرد تحت تعقیبی از فرودگاه خارج نمی‌شود و همه اقدامات لازم اتخاذ می‌شود.»

وی گفت: «نقاط بازرسی در همکاری با پلیس فدرال آلمان به روز می‌شوند و این امر ادامه خواهد یافت. به زودی شاهد دستگاه‌های بازرسی پیشرفته‌تر و فرودگاهی خواهیم بود که با پیشرفت‌های جهانی هماهنگ است.»

یک مقر ایست و بازرسی ارتش سابق سوریه در مرز لبنان که تخریب شده است.

دستور میقاتی برای همکاری با دولت جدید سوریه

الشرق الاوسط همچنین در گزارش دیگری نوشت که کانال‌های ارتباطی بین دولت لبنان و دولت موقت سوریه گشوده شده است و دیپلمات‌ها پیام احمد الشرع، فرمانده «هیئت تحریر الشام»، را به مقامات لبنانی رساندند. مضمون این پیام این بود که «دولت جدید سوریه مشکلی با دولت لبنان ندارد و مشکل با حزب‌الله بود که با رژیم بشار اسد در کشتار مردم سوریه مشارکت کرد، مناطق سوریه را اشغال کرد و مردم را از آنجا آواره ساخت.»

یک منبع نزدیک به نجيب ميقاتي، نخست‌وزیر لبنان، توضیح داد که وی «پیام سوری را با نهایت خوش‌بینی پذیرفت و بر اساس آن، برای ایجاد روابط سالم با برادران سوری اقداماتی را آغاز کرد.»

این منبع به روزنامه الشرق الاوسط گفت که نخست‌وزیر «به تمام نهادهای رسمی دستور داد تا با هیئت تحریر الشام که امنیت مناطق سوریه را در دست دارد همکاری کنند و در مورد تمام مسائل امنیتی مشترک بین دو کشور هماهنگی لازم را انجام دهند.»

وی اشاره کرد که «اولین نتیجه‌ی این همکاری، جلسه‌ای بود که روز چهارشنبه بین هیئتی از هیئت تحریر الشام و دستگاه امنیتی عمومی لبنان در مقر این سازماندر مرز المصنع (بقایع) برگزار شد. در این جلسه، در مورد چارچوب‌های هماهنگی بین دو هیئت برای حفظ امنیت در دو سوی مرز، لبنانی و سوری، تفاهم حاصل شد.»

این خبر را در الشرق‌الاوسط بخوانید

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com