Wp Header Logo 3876.png

دبیر انجمن سازه‌های فولادی از ظرفیت ۴ میلیون تنی برای تولید سازه‌های فلزی خبر داد و گفت: هم اکنون طبق آمار، در حال تولید دو میلیون تن سازه فولادی هستیم.

آقای کرمی راد در مصاحبه با خبرنگار تحریریه میز صنعت خبرگزاری صدا و سیما، درباره سازه‌های فولادی گفت: خوشبختانه امروز در کشور با یک شکوفایی و خودکفایی منحصر به فردی در بخش تولید سازه‌های فولادی مواجهیم به طوری که دست اندرکاران این صنعت، موفق شدند ظرفیت ۴ میلیون تنی برای تولید سازه‌های فلزی ایجاد کنند. 

وی گفت: یکی از چالش‌های جدی و بسیار مهم این صنعت، بهره گرفتن از صنعت سازه فولادی در تولید مسکن ملی و انبوه سازی است. 

دبیر انجمن سازه‌های فولادی افزود: یکی از دلایل اصلی که مانع بهره‌مندی از سازه‌های فلزی در انبوه سازی مسکن در کشور می‌شود، قیمت تمام شده است؛ عامل اصلی این افزایش قیمت و رقابت ناپذیری سازه فلزی با سازه بتنی، بحث تامین فولاد است. 

وی با بیان اینکه بهره مندی از ظرفیت‌های این حوزه نیازمند این است که دولت نگاه ویژه‌ای به صنعت فولاد داشته باشد و فعالیت‌ها در این حوزه یکپارچه شود گفت: بیشتر کارخانه‌های بالادستی صنعت فولاد، از زنجیره محصولات معدنی تا تولید شمش، اغلب با یارانه و تسهیلات بانکی ارزان قیمت احداث شده و به بهره برداری رسیده‌اند و اکنون نیز این واحد‌های تولیدی با کارگران، کارکنان و مهندسان ایرانی اداره و مواد اولیه میان کارخانه‌ها با ریال خرید و فروش می‌شود.
وی اضافه کرد: محصولات این صنعت با ناوگان حمل و نقل داخلی جابجا می‌شود و سوخت این کارخانه‌ها نیز به طور عمده با یارانه است، اما مبنای قیمت گذاری محصولات، دلار است. 

وی گفت: یکی از بزرگترین چالش‌هایی که اکنون وجود دارد، این است که چرا فولادی که با قیمت ریال از معادن استخراج و به محصول تبدیل می‌شود باید با قیمت دلار عرضه شود؟ 

دبیر انجمن سازه‌های فولادی افزود: علاوه بر اینکه قیمت تمام شده محصول تولیدی به دلار محاسبه و برای آن سود منطقی اعمال می‌شود؛ اما در بورس کالا به طور متوسط تا ۵۰ درصدِ ارزش کالا، رقابت ایجاد می‌شود. 

وی ادامه داد: کالایی که در سه ماه گذشته ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان قیمت گذاری پایه‌ای شده است، ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان در بورس فروخته می‌شود، خود این موضوع، عامل فاجعه بار در قیمت گذاری فولاد است، به عبارتی یک افزایش قیمت به دلیل اختلاف دلار و ریال وجود دارد، مسئله بعدی نحوه قیمت گذاری در بورس است. 

کرمی راد گفت: ما به عنوان تولیدکنندگان سازه فولادی، بورس را راهکار بسیار خوبی برای قیمت گذاری می‌دانیم، اما نحوه رقابت و انتقال مقاطع فولادی از تولیدکنندگان بالادستی به تولیدکنندگان سازه فولادی است که اشکال دارد و نباید در این بازه ما شاهد افزایش ۵۰ درصدی قیمت باشیم؛ البته در نهایت مردم متضرر واقعی از افزایش قیمت محصولات هستند.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com