Wp Header Logo 4539.png
وزیر راه: ۵۰۰ هزار واحد مسکن باید در بافت فرسوده احیا و اجرا شود

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه تلاش می‌کنیم ۸۰۰ هزار متقاضی مسکن به تسهیلات بانکی وصل شوند، گفت: به طور متوسط در شهر‌های مختلف حدود ۱۰ درصد اراضی کاربری مسکونی دارد، اما در فرایند ساخت قرار نگرفته است.

خبرگزاری میزان

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی در اظهاراتی در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: اصل ۳۱ قانون اساسی داشتن مسکن مناسب را حق هر ایرانی می‌داند و دولت را موظف می‌داند و می‌گوید دولت موظف است با اولویت برای آنها که نیازمندترند بخصوص روستانشینان و محرومان بستر اجرایی را فراهم کند

وی افزود: شاید ناترازی بین تولید و مسکن مسکن خیلی پررنگ نباشد، اما دسترسی همه افراد بخصوص اقشار کم درآمد و بخصوص متوسط به مسکن بسیار مشکل است.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در برنامه هفتم ۱/۵ میلیون مسکن باید مسکن حمایتی باشد که اکنون تعهدات بیش از ۸۰۰ هزار واحد داده شده است. برای ۷۰۰ هزار واحد باقیمانده باید برنامه ریزی شود.

وی با بیان اینکه حدود ۲ میلیون واحد مسکونی با برنامه ریزی‌های انجام شده خودمالکی است و مردمی که زمین دارند با دریافت تسهیلات به مسکن تبدیل شود، تصریح کرد: یک میلیون واحد در برنامه هفتم مربوط به واحد‌های روستایی است که در همین سال اول برنامه، مصوبه دولت برای پرداخت وام به تسهیلات با نرخ پایین به ۲۰۰ هزار واحد مصوب شد.

فرزانه صادق گفت: ۵۰۰ هزار واحد هم باید در بافت فرسوده احیا و اجرا شود.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: حدود ۸۰۰ هزار واحد تعهد ایجاد شده یعنی از مردم مبالغی دریافت کردیم که از ۴۰ میلیون تومان آغاز می‌شود و تا عدد‌های بالاتر هم می‌رسد.

وی اظهار کرد: برنامه‌ریزی شده تا این ۸۰۰ هزار نفر به سیستم بانکی وصل شوند سهم مشارکت بانک به واسطه تسهیلاتی است که به این متقاضیان داده می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه حدود ۴۰۰ هزار نفر تا کنون انجام شده و در همین چند ماه اخیر ۳۰ هزار واحد دیگر به شبکه بانکی معرفی شدند، افزود: تمام تلاش این است که تسریع کنیم تا این ۸۰۰ هزار متقاضی در بازه زمانی کوتاه به شبکه بانکی وصل شوند.

وی گفت: هم وزارت راه و شهرسازی با بانک مرکزی مذاکراتی دارد و هم کمیسیون عمران مجلس به صورت تخصصی جلساتی را با بانک‌ها برگزار میکند تا همه این ۸۰۰ هزار واحد به وام بانکی وصل شوند.

فرزانه صادق با بیان اینکه بخش دیگر این برنامه تامین اراضی است که برای همه ۸۰۰ هزار متقاضی تامین زمین شده است، تصریح کرد: بخش‌های دیگر از این واحد‌ها در مرحله‌های فونداسیون، سفت کاری و نازک کاری قرار دارند تعدادی هم تحویل شده است.

وی افزود: در برخی پروژه‌ها آماده‌سازی صورت نگرفته که شامل ایجاد دسترسی ها، ساخت جوی و جدول و دسترسی به پلاک‌های مختلف است که تهیه منابع انجام این کار‌ها را پیگیری می‌کنیم.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: باید خدمات زیربنایی و روبنایی هم شکل بگیرد تا مسکن در شأن مردم تامین شود.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در افتتاح‌هایی که انجام می‌دهیم تاکید داریم که علاوه بر مسکن باید مدرسه، پارک، واحد‌های تجاری خرد محله و … نیز وجود داشته باشد.

وی گفت: زمین‌های مسکونی داخل محدوده‌های شهری که در آنها زیرساخت و دسترسی لازم وجود داشته، اما به مسکن تبدیل نشده، باید به چرخه مسکن برگردد تا مالکان و بخش خصوصی ترغیب ساخت شوند و به طور متوسط در شهر‌های مختلف حدود ۱۰ درصد اراضی کاربری مسکونی دارد، اما در فرایند ساخت قرار نگرفته است.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: اراضی دولتی پیرامونی شهر‌ها که امکان افزایش آنها به محدوده‌های شهری وجود دارد، از ۵ سال گذشته حدود ۷۰ هزار هکتار آنها الحاق شده و در سه ماه اخیر سه هزار هکتار افزایش محدوده داشته‌ایم

وی تاکید کرد: تلاش می‌کنیم زمین‌هایی را وارد چرخه ساخت مسکن کنیم که مشکل‌دار نباشد؛ به عبارتی مشکلات مالکتی نداشته باشد مشکلات تصرف حقوقی نداشته باشد روی حرایم گسل، مسیل، رودخانه، اراضی باغی و کشاورزی نباشد و بتوان دسترسی‌های آنها را تامین کرد، همچنین زمین‌هایی که بتوان هزینه‌های مربوط به آماده سازی آنها را انجام داد.

فرزانه صادق، در ادامه با بیان اینکه در شهر‌های مختلف تقریبا به صورت میانگین ۲۵ درصد بافت شهری، فرسوده است، گفت: باید بدمسکنی و مسکن ناایمن را در بافت‌های فرسوده اصلاح کنیم که این حق مردم است تا سقف بالای سرشان ایمن باشد، چون با کمترین ریشتر زلزله دوار آسیب خواهد شد این موضوع در حوزه نوسازی بافت فرسوده در اولویت است.

وی افزود: مشکل را در دو جهت میشود حل کرد که بخشی از آن ضوابط تشویقی نوسازی بافت فرسوده است این بسته تشویقی تهیه شده و در حال پیگیری برای اجراست تا هم مردم ساکن در بافت و هم پیمان کاران تشویق به نسازی بافت فرسوده شوند

فرزانه صادق ادامه داد: در شورای عالی مسکن افزایش رقم وام نوسازی بافت فرسوده در حال پیگیری است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در یکی از جلسات شورای عالی مسکن در حضور رییس جمهور شهید که گزارش خلاف واقعی درباره کندی در تامین زمین داده شده بود، که توضیح دادم که زمین‌ها را بررسی کارشناسی می‌کنیم که حتما آب آن تامین شود.

وی با بیان اینکه از بین ۱۴۰۰ شهر کشور, ۸۰ شهر بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و در این شهر‌ها و بخصوص کلان شهر‌ها افزایش محدوده را با این رویکرد که تراکم بیشتری در کلانشهر‌ها نیاوریم رعایت می‌کنیم، گفت: اگر در این شهر‌ها نتوان محدوده شهری را گسترش داد، شهرک‌ها را مکانیابی می‌کنیم که بتوانند با جمعیت‌های پایین‌تر هم مشکل زمین را حل کنیم و هم خدمات ارایه کنیم. هیچ وقفه‌ای در کار‌ها پیش نیامده است. 

فرزانه صادق تصریح کرد: هر دو هفته یکبار جلسات شورای عالی معماری و شهرسازی برای تامین زمین تشکیل جلسه می‌دهد و این هفته نخستین جلسه شورای عالی مسکن را با حضور رییس جمهور برگزار می‌کنیم تا چالش‌های حل نشده را مطرح کنیم و با سرعت بیشتری کار را به پیش ببریم.

فرزانه صادق ادامه داد: اهمیت بافت فرسوده در این است که زیرساخت‌های لازم از جمله خیابان، جدول‌کشی و … در آنها وجود دارد و از بخشی از خدمات نیز برخوردار است، اما بعضاً کمبود‌هایی در ارائه خدمات دارند

وی گفت: از گذشته تفاهم نامه‌هایی با برخی نهاد‌ها و ارگان‌ها از جمله آموزش و پرورش، نیرو‌های مسلح، بازنشستگان و … داشته‌ایم، اما اجرای آنها باید عملیاتی شود

وزیر راه و شهرسازی افزود: مطابق آسیب شناسی انجام شده، بخشی از مشکلات به آورده نقدی این اقشار برمی‌گردد. در این زمینه باید با نهاد‌های پشتیبان و تعاونی‌ها گفتگو کرد تا بتوانیم کمک کنیم و اگر زمینی از سوی این نهاد‌ها در اختیار باشد باید آن را در چرخه بیاوریم و در این راستا مولدسازی‌ها می‌تواند در میان مدت کمک کننده باشد.

وی با بیان اینکه این افراد و اقشار می‌توانند مطابق قانون جهش تولید تسهیلات جداگانه‌ای بگیرند که در حال انجام است، ادامه داد: در هر جایی که زمین تامین شده و هزینه‌های آماده‌سازی تامین شده، ساخت و ساز مسکن ادامه دارد.

وی افزود: درباره مسکن محرومان و مسکنی که با نهاد‌های حمایتی مانند بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی، بهزیستی و کمیته امداد در حال ساخت است و این نهاد‌ها باید کمک کنند، ساخت و ساز ادامه دارد افرادی که تا حد شرایط هستند هم در حال اقدامات بعدی هستیم.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در برخی شهر‌ها برای کسانی که حتی ثبت‌نام هم کرده‌ایم زمین مناسب تامین نشده است و قطعا باید اولویت‌بندی کنیم تا پاسخگو باشیم، عدم تامین مطالبات متقاضیان، نارضایتی بیشتری ایجاد می‌کند.

وی تاکید کرد: تمام تلاش‌مان این است که هر نیازی به مسکن هست را با اولویت‌بندی‌ها بتوانیم جواب بدهیم.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: درباره آیین نامه‌های مربوط به بخش مسکن و حمل و نقل برنامه هفتم؛ وزارت راه بیشترین آیین نامه اجرایی را در حوزه حمل و نقل و مسکن دارد و ۶ آیین‌نامه درباره مسکن به کمیسیون‌های تخصصی دولت ارسال شده و در حوزه حمل و‌نقل هم ۴ آیین نامه ارسال کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه بسیاری از این آیین‌نامه‌ها با همکاری دستگاه‌های دیگر نگاشته شده و ظرف یکماه آینده همه این آیین‌نامه‌ها ارسال می‌شود گفت: تاکید رئیس جمهور نیز بر این است که سریعتر  این آیین‌نامه‌ها را به دولت برسانیم.

انتهای پیام/

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com