۱۷:۳۴ – ۱۲ دی ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی-سیدمجتبی خیام نکویی معاون اسبق وزیر جهاد کشاورزی در هشتمین نشست تخصصی یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان الزامات اجرای سندملی دانش بنیان و امنیت غذایی گفت: پس از گذشت ۴ دهه از انقلاب اسلامی، کشور از سند فراگیر محروم بود به طوریکه پیش از این سند، امنیت غذایی در اولویت نخست نبود.
به گفته او، رهبر انقلاب در جلسه نخستین گزارش دولت سیزدهم از عملکرد خود به مسئله امنیت غذایی اشاره و تاکید کردند.
خیام نکویی با تاکید بر جلوگیری از برخورد سلیقهای در دولتها و وزرا افزود: در یک دولت از دیگر چرایی تدوین این سند بود. همچنین مشمولیت غذا در بحث تحریم از دیگر انگیزههای تدوین سند بود.
معاون اسبق وزیر جها با اشاره به تأثیرات تغییرات اقلیم در تولید محصولات کشاورزی بیان کرد: تا سال ۱۴۳۰ خورشیدی جمعیت ایران به حدود ۱۰۳ میلیون نفر میرسد که براین اساس از امروز تأمین امنیت غذایی این جمعیت باید پیگیری شود.
این کارشناس حوزه کشاورزی اظهار کرد: سالانه بین ۱۲ تا ۱۵ میلیارد دلار کالای اساسی وارد کشور میشود که نقطه آسیب کشور ما است در حالی که ارز تخصیص داده شده برای واردات دارو ۴ میلیارد دلار است.
این معاون اسبق وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اجرای سند امنیت غذایی سندی فراقوه ای است که باید تمام نهادها در اجرای آن همکاری داشته باشند.
خیام نکویی با تاکید براین موضوع که اصلاح الگوی تولید باید با الگوی مصرف همراه باشد، گفت: امروز حداقل ضایعات فقط در یک قلم محصولات کشاورزی مانند برنج حداقل ۳۰ درصد است.
او گفت:با اصلاح هد کمباین از ضایع شدن یک میلیون تن برنج هنگام برداشت جلوگیری میشود.
source