Wp Header Logo 882.png

شفقنا- کامل صقر، مدیر سابق دفتر رسانه‌ای ریاست جمهوری سوریه، اعلام کرد که سفر اخیر بشار اسد به روسیه قبل از سقوط نظام بدون نتیجه بود و او نتوانست با ولادیمیر پوتین تماس بگیرد.

به گزارش شفقنا، آرتی نوشت: صقر در یک پادکست گفت که روسیه به درخواست‌های اسد برای استفاده از پایگاه حمیمیم جهت انتقال کمک‌های نظامی ایران به ارتش سوریه پاسخ نداد.

صقر مدعی شد: «ایرانی‌ها به اسد اطلاع داده بودند که تأییداتی برای حرکت هواپیماهای ایرانی به سمت حمیمیم دریافت نکرده‌اند و همچنین آمریکایی‌ها تهدید کرده بودند که اگر هواپیمایی از ایران به سمت حمیمیم حرکت کند، آن را سرنگون خواهند کرد، که این موضوع موجب بازگشت هواپیماها شد.»

 صقر در ادامه آورد: عراقی‌ها در تاریخ ۶ دسامبر به سوری‌ها اعلام کردند که ترکیه حاضر به گفتگو با اسد نیست. او گفت که اسد از ملاقات با اردوغان خودداری کرد و این امر را نشانه‌ای از عدم درک واقعیت‌ها و فرار از عواقب سیاسی ملاقات با رئیس‌جمهور ترکیه دانست.

او همچنین به تلاش‌های الکساندر لاورنتینوف، نماینده رئیس‌جمهور روسیه در سوریه، برای متقاعد کردن اسد جهت ملاقات با اردوغان اشاره کرد که با بی‌میلی اسد مواجه شد.

صقر از آخرین ساعت‌های بشار اسد قبل از سقوط نظام در ۸ دسامبر و سخنرانی‌ای که هرگز منتشر نشد، صحبت کرد وتأکید کرد که اسد قصد داشت سخنرانی تلویزیونی با محتوایی انتقادی نسبت به ترکیه و کشورهای عربی داشته باشد، اما با شدت گرفتن درگیری‌ها، این طرح لغو شد.

طبق گفته این مقام سبق سوری، در متن این سخنرانی که او دید، لحن بسیار پُر تنشی وجود داشت که با ابعاد بحران جاری همخوانی نداشت و  در آن خواسته‌های واقعی مانند کناره‌گیری یا برقراری صلح نادیده گرفته شده بود. او همچنین به این نکته اشاره کرد که یکی از نزدیکان به او اطلاع داد که اسد در ساعت ۰۲:۱۵ شب کاخ ریاست جمهوری را ترک کرده است.

صقر ادامه داد که اسد با وزیر دفاع و رئیس ستاد ارتش و چند مقام دیگر قصر را ترک کرد و به نظر نمی‌رسید برادرش ماهر از این موضوع مطلع بود.

او درباره محتوای سه نکته مهم سخنرانی اسد که قرار بود به مردم سوریه ارائه شود، توضیح داد و خاطرنشان کرد که این سخنرانی بر روی کاغذ باقی ماند و ایراد نشد.

این مقام دولت بشار اسد افزود که در بند اول این سخنرانی آمده بود که ماحصل تحولات میدانی، تجزیه کشور است،

بخش دوم این سخنرانی حمله تند به ترکیه و گفتن این موضوع بود که «ترکیه در حال اشغال حلب است و طرف ترکیه ای صادق نبوده است»و بخش سوم نیز درباره موضع‌گیری کشورهای عربی نسبت به سوریه صحبت می‌کرد.»

صقر ادامه داد: می دانیم که در بحبوحه حمله مسلحانه مخالفان سوریه، قرار بود کنفرانس وزرای خارجه عرب برگزار شود، سپس به سطح نمایندگان دائم تقلیل یافت و در نهایت این نشست برگزار نشد و در نتیجه بیانیه ای هم صادر نشد اما فضای عربی بر سر وحدت، امنیت، استقلال سوریه و سایر اصول اساسی این کشور چه با حضور اسد و چه در غیاب او تمرکز داشت.

صقر گفت که خاتمه این سخنرانی به مردم سوریه هشدار می‌داد که اگر خود را برای حفظ وطن آماده نکنند، هیچ‌کس دیگری این کار را نخواهد کرد.

او تأکید کرد که «بشار اسد در هفته‌های آخر قبل از سقوط نظام به‌شدت از واقعیت‌ها فاصله گرفته بود و حتی برای یک لحظه هم نگران نمی‌شد.»

او افزود که «حتی اسد تمایلی نداشت وارد جنگ شود.»

در مطلبی دیگر، صقر نفوذ اسماء اسد، همسر بشار اسد، را در موضوعات اقتصادی و اجتماعی و نظامی و تأثیر او بر تصمیم‌گیری‌های همسرش مورد بحث قرار داد و  و گفت که «اسما اسد همسر بشار اسد از طریق اقدامات بشردوستانه صوری، دارای نفوذ بزرگی در امور اقتصادی، اجتماعی، اداری و احیانا نظامی بود.»

وی افزود: از اسما اسد به عنوان شخصیتی بسیار قوی و کسی یاد می شد که تأثیر مستقیم بر تصمیمات بشار اسد در بسیاری از پرونده ها داشت. همچنین به اختلافات میان او و رامی مخلوف، پسرخاله اسد، اشاره کرد.

او گفت که «اسماء به طور مستقیم بر تصمیمات بشار اسد تأثیر می‌گذاشت و دولتبه بهانه فرار مالیاتی، اموال مخلوف را تصاحب کرد. صقر همچنین به پیشینه بیماری سرطانی اسماء و نحوه اعلام آن برای جلب همدردی عمومی اشاره کرد و اظهار داشت که این اطلاعات به‌عنوان خبر رسمی منتشر شد.»

او در این باره هم افزود: «دفتر رسانه ای هیچ گونه گزارش موثق پزشکی در خصوص بیماری اسما ندید اما ماجرا، ابتلای او به سرطان سینه و سپس سرطان خون بود و حضور تلویزیونی او «به منظور بسیج کردن همدردی مردمی در کشوری بود که مردم آن به همدردی معروفند.»

متن مطلب در آرتی و رای الیوم

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com