شفقنا- العرب نوشت: امارات متحده عربی طرحی «نوآورانه» برای اداره غزه پس از پایان اشغال ارائه کرده است که بر استفاده از پیمانکاران نظامی خصوصی به جای تقسیم قدرت بین فتح و حماس متمرکز است. این طرح، به جای تمرکز بر مجادلات مربوط به حاکمیت غزه (حماس، حکومت محمود عباس یا توافقی میان طرفین)، بر تسریع بهبود وضعیت فلسطینیان تاکید دارد.
به گزارش شفقنا، روزنامه العرب با اشاره به این موضوع همچنین نوشت: «طرح امارات شامل اقداماتی چون پاکسازی خرابیهای جنگ، بازگشایی جادهها، بازگرداندن آوارگان به خانههایشان، و توزیع کمکها با نظارت شرکتهای امنیتی و نظامی بینالمللی است. این اقدامات با هدف جلوگیری از هرج و مرج، دزدی کمکها و درگیریهای احتمالی بین گروهها انجام میشود و نیازمند موافقت همه طرفها از جمله اسرائیل است.»
براساس نوشته این روزنامه، مراقبان معتقدند طرح امارات در این خصوص دو هدف مهم را دنبال میکند: نخست، تضمین امنیت کامل شهروندان با استفاده از توانمندی شرکتهای امنیتی بینالمللی و جلوگیری از درگیریهای احتمالی بین گروهها برای به دست آوردن قدرت یا منابع. دوم، ایجاد یک مرجع واحد برای مدیریت دوره پس از جنگ و جلوگیری از مداخلات خارجی که ممکن است به نفع یک گروه به زیان گروه دیگر باشد و روند انتقال قدرت تحت نظارت سازمان ملل را مختل کند.
العرب در ادامه آورد: بازسازی غزه، که شامل بازسازی نهادهای سیاسی نیز میشود، سالها طول میکشد و میلیاردها دلار هزینه خواهد داشت و نیازمند حمایت بینالمللی قابل توجهی است. منابع غربی از اطلاع خود از پیشنهادات امارات در این خصوص که شامل استفاده از شرکتهای امنیتی نیز میشود، خبر دادهاند.»
اسرائیل و آمریکا نیز در گفتگوهایی با امارات متحده عربی، در مورد مشارکت در اداره موقت غزه پس از جنگ، تا زمانی که دولت فلسطین بتواند مسئولیت را بر عهده بگیرد، شرکت کردهاند. اگرچه امارات از عملکرد ارتش اسرائیل و نتانیاهو انتقاد میکند، اما به مشارکت امارات در دوره پس از جنگ علاقهمند است.
گفتگوها همچنین شامل نظارت موقت امارات، آمریکا و سایر کشورها بر حکومت، امنیت و بازسازی غزه تا زمانی است که دولت فلسطین بتواند مسئولیت را بر عهده بگیرد. ارتباطات قوی امارات با آمریکا و اسرائیل، به آن نفوذی در دولت نتانیاهو میدهد.
اگرچه این طرح هنوز در مرحله گفتگو و فاقد جزئیات کامل و توافق رسمی است، اما امارات اعلام کرده است که بر اصلاحات اساسی در فلسطین و توانمندسازی آن برای ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی تاکید دارد و در غیر این صورت در این طرح شرکت نخواهد کرد.
نتانیاهو مخالف حکومت دولت فلسطین در شکل فعلی آن بر غزه است.از سوی دیگر امارات خواستار اصلاحات در دولت فلسطین، از جمله تعویض نخست وزیر با شخصیتی قابل قبولتر مانند سلام فیاض، است. امارات حماس را یک «گروه مخرب میداند» و از تاثیر جنگ بر ثبات منطقه و تلاشهای توسعه اقتصادی نگران است. این کشور اعلام کرده است که تنها با دعوت از سوی دولت فلسطین و با مشارکت ایالات متحده، در ماموریت بین المللی پس از جنگ حضور خواهد یافت.
متن خبر در العرب
source