مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با اشاره به اثرات احداث ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی گفت: استخراج گاز تجمعی از میدان گازی وراوی با احداث این ایستگاه ۲ برابر میشود و در مجموع به ۷۱ درصد خواهد رسید.
پیمان ایمانی، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی، در نشست خبری در حاشیه بازدید از ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی، در مورد اثرات توسعه این ایستگاه کرد: میدان گازی وراوی در سال ۱۳۸۵ راهاندازی اولیه شد و ۱۸ سال است که این میدان درحال تولید است.
وی ادامه داد: گاز میدان وراوی در ابتدا ۱۴۸.۴ میلیارد مترمکعب بوده و بازیافت اولیه ۳۱ درصد بوده است.
به گفته ایمانی با احداث ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی میزان استخراج گاز تجمعی ۲ برابر میشود و با افزایش ۴۰ درصدی در مجموع به ۷۱ درصد خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی تاکید کرد: قبل از احداث ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی، تولید گاز این میدان ۴.۸ میلیون مترمکعب در روز بود، اما اکنون این میزان به ۷ میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته است.
وی با اشاره به استفاده از کمپرسورهای دور متغیر در ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی اظهار کرد: با بهرهگیری از این نوع سیستمصرفهجویی ۵ مگاواتی برق در سال را شاهد خواهیم بود.
ایمانی با تاکید بر بهرهگیری از نیروی انسانی بومی و جذب نیرو بهصورت روزکار و نوبتکار در ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی گفت: براساس برنامه تکلیفی کمیته سوخت وزارت نفت امسال تولید زمستانی گاز در این شرکت ۲۴۲ میلیون مترمکعب بوده اما همواره تولید بیشاز این مقدار است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به استفاده از تجهیزات داخلی در این ایستگاه تقویت فشار گاز عنوان کرد: ۸۰درصد تجهیزات ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی که با سرمایهگذاری ۸۰ میلیون یورویی احداث شده، ایرانی است و ۷۰ درصد نیرویانسانی آن نیز بومی منطقه وراوی هستند.
وی تصریح کرد: در سال جاری و سال گذشته بیش از ۱۰۳ درصد اهداف تولیدی گاز در این شرکت محقق شده است و قطعاً اجازهنمیدهیم کاهش طبیعی تولید از مخازن سبب کاهش تولید در این شرکت شود.
ایمانی گفت: سال آینده تولید گاز از محل میدانهای دی و توس حداقل ۸ میلیون مترمکعب افزایش مییابد و با اقدامهای خوبی که درحال انجام است در جبران ناترازی گاز در سال آینده اثرگذار خواهیم بود، اما تا زمانی که مصرف را کنترل نکنیم با افزایش تولید همنمیتوانیم ناترازی انرژی را کم کنیم.
اشتغال مستقیم ۱۷۲ نفر در ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی
ایمانی در پاسخ به سوال میزان در مورد اشتغالزایی این ایستگاه تقویت فشار گاز گفت: در زمان راهاندازی و بعد از آن بین ۱۵۰ تا ۱۷۲ نفر برای بخشهای عملیاتی، پشتیبانی و خدماتی مشغول بهکار میشوند.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی گفت: حوزه فعالیت این شرکت در ۱۴ استان بوده که شامل ۸۷ میدان نفتی و گازی است.
وی ادامه داد: عمده تولید نفت کشور در این مناطق انجام میشود و تاکنون تمامی میدانهای توسعهای توسط این شرکت محقق شده است.
ایمانی با اشاره به اینکه درحال حاضر توسعه وبهرهبرداری ۱۶ میدان گازی در دست اقدام است، عنوان کرد: مذاکرات برای تأمین سرمایه با بخش خصوصی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی به فعالیتهای نگهداشت میدانهای گازی مشترک در مرزها اشاره کرد و افزود: در میدان نفتی دهلران با حفر چاه جدید و در میدان نفتی خشت با هدف افزایش تولید به ۲۰ هزار بشکه نفت، فعالیتهای مهمی در جریان است.
وی تاکید کرد: عملیات اجرایی میدان نفتی سامان، سومار، دلاوران نیز آغاز شده و پیشبینی میشود ۹ هزار بشکه نفت تولید شود.
به گفته مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، میدان گازی توس به شبکه توسعه یافته گاز کشور متصل شده و حفاریها انجام شده است.
ایمانی با بیان اینکه در میدان گازی دی ۴ حلقه چاه به طول ۵۶ کیلومتر حفر شده است، گفت: انتقال گاز از این میدان گازی به پالایشگاه دالان در حال انجام است که گاز شیرین تولید میشود و تا هفته آینده افتتاح خواهد شد و بهطور مستقیم ۳ میلیون متر مکعب گاز فرآوریشده را منتقل میکند.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تصریح کرد: تا تاریخ ۱۰ دی امسال، ۶ حلقه چاه جدید راهاندازی شده و ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی نیز در مجموع ظرفیت تولید ۱۰ میلیون متر مکعب گاز را دارد و همچنین، ۱۳ هزار متر مکعب گاز خام در میدان گازی وراوی تولید شده که معادل یک فاز پالایشگاه پارس جنوبی خواهد بود.
انتهای پیام/
source