Wp Header Logo 1722.png

گروه اقتصادی: دکتر محمد رضا مرادی، عضو هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت پخش‌رازی با بیان مطلب فوق گفـت: تنها راه نجات صنعت دارویی کشور و به تبع آن صنعت پخش دارو، این است که بدهی انباشته شده دولت به شرکت‌های پخش هر چه سریع تر پرداخت شود و  مشکلات مرتبط با کمبود نقدینگی شرکت‌هابه سرعت مرتفع شود.
به گزارش بولتن نیوز ،وی تاکید کرد: مسئولان دولتی باید موضوع حل مشکلات مرتبط با کمبود نقدینگی شرکت‌های پخش را در اولویت قرار دهند تا خدای ناکرده جان تعداد قابل‌توجهی از بیماران به‌ علت کمبود دارویی به خطر نیفتد.

وی با تاکید بر اینکه پخش‌رازی سعی خواهد کرد در ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۳ به‌ اندازه‌ی خود، یاری رسان صنعت داروسازی کشور باشد، گفت: تا برقراری بستر مناسب تر در زنجیره تأمین دارویی کشور، همه باید به یکدیگر کمک کنند.
به گفته دکتر مرادی، پخش‌رازی در ماه‌های گذشته شرایط بسیار سخت و جان‌فرسایی را پشت‌ سر گذاشت که دلایل آن به جز مشکلات عمومی صنعت، موارد افزونتری از قبیل عدم تمدید بیش‌از یک هزار و سیصد میلیارد تومان تسهیلات بانکی (خروج نقدینگی به میزان1300 میلیارد تومان)، عدم امکان وصول مطالبات از مراکز درمانی دولتی و تبعیض در پرداخت بدهی دانشگاه‌ها به دو هلدینگ خصولتی دیگر کشور یعنی تیپیکو و برکت نسبت‌ به هلدینگ بالادستی پخش رازی و مسائل و مصائب خاص هلدینگ شفادارو و شرکت‌های تولیدی زیر مجموعه آن علی‌الخصوص در تأمین سبد دارویی مورد انتظار، بوده‌ است.

اثرات تصمیمات نادرست بر صنعت دارو

مدیرعامل پخش‌رازی در عین حال افزود:  شرکت های داروسازی و شرکت‌های توزیع‌کننده دارو، به ویژه پخش رازی در طی چند دهه اخیر عملکرد قابل‌قبولی داشته‌اند و همواره به‌عنوان بازویی مطمئن، دولت‌ها را همراهی کرده اند، اما تصمیمات نادرست در قیمت‌گذاری، تدوین آیین‌نامه‌های اجرایی عجیب و غریب، عدم تأمین نقدینگی، منجر به اتفاقات بسی ناگوار در سال ۱۴۰۳ برای این صنعت شد.

وی گفت: در حال حاضر مباحث مربوط به مشکلات صنعت به‌ویژه در سال جاری در محافل و نشریات مختلف ازسوی اساتید و کارشناسان به کرات مطرح شده اما نتایج ملموسی تاکنون نداشته‌ایم که امیدواریم با نفرات متخصص و حرفه‌ای که در سازمان غذا و دارو مستقر شده‌اند و نظر ویژه و حمایت دولت در امر پیشگیری از وقوع یک فاجعه بزرگ کمبود دارویی در کشور، بتوان روزهای بهتری را در زنجیره تأمین دارویی تصور کرد.

این فعال صنعت پخش دارو در ادامه اظهار داشت: به رغم مشکلات  ادامه دار صنعت دارویی کشور، وضعیت و روند توسعه این صنعت در جهان مسیر دیگری را طی میکند. متاسفانه در زنجیره ارزش دارویی کشور در شرایطی به سر می‌بریم که شاید حتی یک لحظه، قادر به تفکر در تغییرات فوق‌الذکر و سرعت وحشتناک تکنولوژی نباشیم. زیرا همان‌گونه که بارها و بارها توسط اساتید صنعت به‌ویژه در یکی دو سال اخیر توضیح داده شد، متأسفانه مدل انتخاب‌ شده توسط سازمان غذا و دارو و نهادهای تصمیم‌گیر، باعث پسرفت و تنزل این صنعت بیش از سایر صنایع کشور شده و فاصله ما را با استانداردهای جهانی به شدت افزایش داده است.

دکتر محمدرضا مرادی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به تحلیل شرایط جهانی صنعت دارو پرداخت و گفت: درآستانه سال 2025 و با نگاهی به شرایط کلان محیطی سال 2024 می‌توان گفت که پیچیدگی‌های فراوان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در صحنه بین‌المللی و کشورمان ایران، ادامه خواهد داشت. تغییر دولت آمریکا، شرایط بحرانی خاورمیانه، تلاش دولت آقای دکتر پزشکیان برای غلبه بر مشکلات ناشی از رکود تورمی، مسائل و دغدغه‌های فراوان اقتصادی، کمبودهای دارویی و … از اهم موضوعات پیش‌رو هستند. از طرف دیگر ترندهای جهانی در حوزه کسب‌وکار مانند توسعه تجارت الکترونیک، هوش مصنوعی، انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر، پرینترهای سه‌بعدی، تغییر پارادایم از نقش انسان در اجرا به نقش انسانی در پشتیبانی، جایگزینی مشاغل با توجه به توسعه کاربرد تکنولوژی و هوش مصنوعی و … بدون توقف و با سرعت در حال انجام هستند.

وی افزود: در روند جهانی صنعت داروسازی و توزیع دارو در سال 2025، تداوم تسلط بر داروهای مولکول کوچک، تقاضای فزاینده برای پزشکی شخصی‌سازی شده ناشی از پیشرفت در تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها و هوش مصنوعی، تمرکز بر روش‌های جدید مانند فناوری mRNA، ترکیبات دارو – آنتی بادی(ADCs) و درمان‌های مبتنی بر میکروبیوم، تأکید بر ژن درمانی، توسعه داروهای GLP1 برای دیابت نوع ۲ و کاهش وزن، تمرکز بر داروهای آنکولوژی، نوآوری در سیستم‌های داروسازی ازجمله تحویل هدفمند مبتنی بر نانو و دستگاه‌های قابل کاشت، توسعه فرمولاسیون‌های خوراکی با اثر فوق‌العاده طولانی و ظروف و سیستم‌های بسته‌بندی جدید برای محصولات تزریقی، ادامه روند دیجیتال‌سازی و اتوماسیون فرایندها، استفاده از فناوری اینترنت اشیاء به‌ ویژه در خطوط تولید و توزیع، توسعه پلتفرم‌های دیجیتال برای تعامل بهتر با مشتریان و توزیع‌ کنندگان، چابک‌سازی ناوگان و سیستم‌های نوین تحویل دارو و توسعه داشبوردهای مدیریتی و… موارد مهمی هستند که بدون در نظر گرفتن آن‌ها ادامه فعالیت و توسعه کسب‌وکارهای مرتبط با این حوزه‌ها، مقدور نخواهد بود.

 

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com