معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در جمع اعضای اتاق بازرگانی، خبر داد که بهزودی مجوز اپراتور هوش مصنوعی توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات صادر خواهد شد و به گفته او این اقدام نشانه عزم جدی وزارت ارتباطات برای توسعه زیرساختهای دیجیتال و ترسیم آیندهای نو برای اقتصاد کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، در نشست اعضای اتاق بازرگانی احسان چیتساز به ترسیم چهره تازهای از برنامههای وزارت ارتباطات برای ورود به عرصه هوش مصنوعی پرداخت و در ابتدا اشاره به سابقه تاریخی این وزارتخانه اظهار کرد: «ما از پست و تلگراف شروع کردیم، به مخابرات و پهنباند رسیدیم و امروز در آستانه ورود جدی به دنیای هوش مصنوعی هستیم. این مسیر نشان میدهد که وزارت ارتباطات همواره در قلب تحولات فناوری قرار داشته و همچنان به حرکت رو به جلو ادامه میدهد.»
وی در بخشی از سخنان خود، درباره ضرورت حفاظت از حقوق دیجیتال مردم تأکید کرد و افزود: «در تمام این تحولات، حقوق دیجیتال و دادههای مردم اولویت ما بوده و هست. ما درصددیم تا با تنظیمگری بهروز، محیطی امن و شفاف ایجاد کنیم تا شرکتها و استارتاپها بتوانند با آسودگی فعالیت کنند و مردم نیز از حریم خصوصی خود مطمئن باشند.»
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه، به برنامههای عملی وزارت ارتباطات اشاره کرد و اعلام کرد: «مجوز اپراتور هوش مصنوعی بهزودی توسط وزارت ارتباطات صادر خواهد شد. این اقدام، هم یک گام بزرگ برای شفافیت و ساماندهی فعالان حوزه هوش مصنوعی است و هم نشانه عزم جدی مقام عالی وزارت برای توسعه زیرساختهای دیجیتال و ترسیم آیندهای نو برای اقتصاد کشور.»
چیتساز افزود: «هدف ما این است که دولت تنها در جایی سرمایهگذاری کند که بازده کوتاهمدت آن برای بخش خصوصی جذاب نیست. هر جا که بخش خصوصی قادر به فعالیت باشد و رقابت کند، ورود دولت ممنوع است. ما در کارگروه اقتصاد دیجیتال، دقیقاً برای تحقق همین هدف تلاش میکنیم تا علاوه بر هموارکردن مسیر سرمایهگذاریهای جدید، از سرمایه و خلاقیت بخش خصوصی نیز برای رشد اقتصاد دیجیتال نهایت استفاده را ببریم.»
وی با اشاره به تجربههای موفق جهانی خاطرنشان کرد: «ما چرخ از ابتدا اختراع کنیم. مابا ایجاد بسترهای قانونی و زیرساختی مناسب، به فعالان حوزه فناوری میدان میدهیم و اقتصاد کشور را دگرگون میکنیم. از تجربههای بینالمللی برای سرعتبخشیدن به روند کار بهره خواهیم گرفت.»
چیتساز در بخش پایانی سخنان خود، بر ضرورت هماهنگی میان دولت، نهادهای دانشگاهی و بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: «زیست بوم دیجیتال و بهویژه هوش مصنوعی، نیازمند همکاری همگانی است. وزارت ارتباطات در نقش تسهیلگر حاضر میشود و زیرساختها را فراهم میکند، اما موفقیت نهایی، حاصل تلاش تکتک شماست. بیایید دست به دست هم، ایران را به یکی از قطبهای هوش مصنوعی در منطقه و جهان تبدیل کنیم.»
انتهای پیام/
source