Wp Header Logo 1890.png
آفتاب‌‌نیوز :

یکی می‌گوید کیفیت آرد و گندم پایین است، آن نهاد دیگر مدعی است که خواب آرد درستی انجام نمی‌شود، دیگری عنوان می‌کند نانوایی خوب پخت نمی‌کند و آن نهاد دیگر تجهیزات و امکانات مستهلک در نانوایی‌ها را بهانه قرار می‌دهد، اما تاکنون هیچ وقت عامل اصلی کیفیت پایین آرد مشخص نشده است.

نان یک کالای استراتژیک است و با سلامت و معیشت مردم در ارتباط است، اما پایین بودن کیفیت نان، کم بودن وزن چانه، خمیری بودن و یا خشک شدن بیش از حد نان در استان کهگیلویه و بویراحمد موضوعی است که روزانه با وجود حوزه‌های نظارتی شاهد آن هستیم و افزایش ضایعات نان را بدنبال داشته است.

۷۰۰ واحد خبازی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۳۰۰ مورد در یاسوج هستند و طبق گزارش‌های مردمی بیشترین تخلفات در بویراحمد صورت می‌گیرد و نان هم کیفیت خوبی ندارد.

نانی که قوت اصلی خانوار‌های ایرانی را تشکیل می‌دهد و اگر از کیفیت خوبی برخوردار و نیز غنی شده باشد می‌تواند بخشی از مشکلات تغذیه‌ای خانوار‌ها را بویژه طبقات کم بضاعت و محروم که دسترسی‌شان به سایر اقلام سبد غذایی اندک و یا محدود است نیز حل کند.

یکی از شهروندان یاسوجی می‌گوید: نانی که می‌خریم آنقدر بی کیفیت است که تا رسیدن به منزل شاید دیگر قابل خوردن هم نباشد و هر روز نسبت به دیروز بیشتر آب می‌رود و وزن چانه آن کم می‌شود.

شهروند دیگری تعطیلی شمار زیادی از نانوایی‌ها در روز‌های تعطیل یا اتمام زود هنگام نان و خمیری بودن آن را از دیگر مشکلات نان در استان عنوان می‌کنند.

هر کسی از راه می‌رسد نانوا می‌شود

مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد گفت: بحث نارضایتی مردم از موضوع نان و نارضایتی خبازان نسبت به بحث آرد بررسی شده، به گونه‌ای که اداره استاندارد از سال قبل به‌عنوان دستگاه نظارتی چند مجموعه‌ای که در فرایند تولید آرد مشارکت دارند را مورد نظارت قرار داد؛ از زمانی که گندم خریداری می‌شود تا زمانی که در شرکت غله است و بعد اینکه به واحد‌های تولید آرد در بویراحمد و گچساران داده می‌شود و بعد از آن به دست مردم برسد.

سید مسلم حسینیان افزود: یک سری اشکالات زیرساختی قبل از تولید وجود داشت که با همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم رفع شد. برای نمونه مهلت خواب آرد اهمیت دارد، از زمان تبدیل گندم به آرد، آرد باید یک بازه زمانی ۷۲ ساعته خواب داشته باشد، اما این مرحله انجام نمی‌گرفته و آرد به نانوایی‌ها انتقال داده می‌شد. گاهی کیسه‌های آرد در معرض باران قرار می‌گرفت که تمام این معضلات باسماجت حل شد.

وی در خصوص پایین‌بودن کیفیت نان در استان، ادامه داد: نانوایی باید از نظر ساختار فیزیکی و محیطی استاندارد‌هایی را رعایت کند، برای اینکه آرد در محیط نانوایی کیفیت خود را از دست ندهد، رطوبت باعث می‌شود کیفیت آرد از بین برود. دما و حرارت تنور، سرما و گرما، محیط نگهداری بر روی کیفیت آرد اثرگذار است.

مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: زمانی که فردی برای پروانه کسب نانوایی مراجعه می‌کند باید مکانی را برای نانوایی در نظر بگیرد که حداقل مساحت ۶۰ متر تا ۱۰۰ متر در آن رعایت شود که در واقع این کار انجام نمی‌شود، همین موضوع موجب می‌شود که به‌مرورزمان آرد کیفیت خود را در محیط نانوایی از دست بدهد.

حسینیان با بیان اینکه بیشتر مشکلاتی که در حوزه نان اتفاق می‌افتد به دلیل ناآشنایی خباز با چگونگی پخت نان است، اظهار کرد: ممکن است افراد غیرمرتبطی روی به کار نانوایی بیاورند، برای نمونه بنای ساختمان می‌آید تغییر شغل می‌دهد نانوا شود، این فرد هیچ دوره آموزشی ندیده است، و با پخت آشنایی ندارد.

مشکلی در زمینه خواب گندم در استان وجود ندارد

مدیرکل شرکت غله و بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ۷۰ درصد خبازان نان وظیفه خود را به خوبی انجام می‌دهند، گفت: معمولا خبازان کم تجربه نان‌های بی کیفیت به مردم ارائه می‌دهند.

ابوالحسن صداقت کیش با بیان اینکه گلایه برخی از شهروندان نسبت به پایین بودن کیفیت نان ارائه شده در برخی از نانوایی‌ها به حق است، افزود: در دو سال اخیر بیش از ۷۰ درصد آرد مورد نیاز استان از گندم‌های داخل استان و ۳۰ درصد دیگر از استان‌های خوزستان و فارس تامین می‌شود این در حالی است که کیفیت گندم استان و گندم وارد شده نیز مطلوب است.

وی با اشاره به اینکه آرد از استاندارد‌های اجباری برخوردار است، عنوان کرد: آرد داخل استان توسط اداره کل استاندارد و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ارزیابی و مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

صداقت کیش با تاکید بر اینکه برخی از خبازان بحث خواب گندم را علت بی کیفیت بودن نان می‌دانند، گفت: مشکلی در زمینه خواب گندم در استان وجود ندارد و آرد داخل استان از استاندارد‌های لازم برخوردار است.

ارتقای کیفیت نان دنبال می‌شود

مدیرکل امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: بررسی‌های میدانی نشان از نگرانی مردم از کیفیت نان در مناطق مختلف دارد. در راستای ارتقای کیفیت نان و استانداردسازی دستگاه‌های خبازی به آنها تسهیلات پرداخت می‌شود.

نادیا صداقت گفت: ارتقای کیفیت نان موضوع مهمی است که در سطح استان دنبال می‌شود و روز گذشته در جلسه‌ای با حضور استاندار موضوع کیفیت نان و استانداردسازی واحد‌های خبازی مورد بررسی قرار گرفت.

مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری با اشاره به دغدغه مردم در زمینه کیفیت نان افزود: در راستای ارتقاء کیفیت نان و همچنین استانداردسازی دستگاه‌های خبازی تسهیلاتی از محل کمک‌های فنی و اعتباری در اختیار واحد‌های خبازی قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: مبلغ تسهیلات ۱۵۰ میلیارد ریال است و طی تفاهم نامه اداره صمت و صندوق کارآفرینی امید این تسهیلات جهت نوسازی و بهسازی واحد‌های خبازی به افراد اعطا می‌شود.

صداقت به دوگانه سوزی برخی واحد‌های خبازی در راستای پدافند غیرعامل اشاره کرده و عنوان کرد: واحد‌های خبازی واجد شرایط از طریق این کارگروه مشخص و جهت دریافت تسهیلات به بانک معرفی می‌شوند.

وی با اشاره به تصمیم گیری در خصوص توزیع هوشمند آرد خام روستایی و عشایری، گفت: امورعشایر مشخصات عاملین توزیع آرد مناطق عشایری را در سامانه سیما ثبت کرده و از اداره‌کل تعاون روستایی خواسته شده است ظرف یک هفته نسبت به ثبت عاملین مناطق روستایی اقدام کند تا در این زمینه با مشکلی مواجه نشوند.

هرگونه تخلفی در زمینه عرضه نان اعمال قانون می‌شود

‌استاندار به پخت نان با کیفیت، رعایت شرایط بهداشتی و نرخ‌های مصوب به نانوایی‌ها تاکید کرد و گفت: دستگاه متولی نانوایی‌ها نیز در خصوص رفع مشکلات و تجهیز آنها برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر به مردم، توجه لازم را داشته باشند.

یدالله رحمانی با بیان اینکه، مشکلی برای تامین و عرضه نان با کیفیت به مردم نباید وجود داشته باشد، تاکید کرد: با هرگونه تخلفی در زمینه عرضه نان، قطعاً برخورد می‌شود.

وی ابراز کرد: محدودیتی در عرضه نان به مشتریان در نانوایی‌ها وجود ندارد و نان به میزان مورد نیاز شهروندان باید عرضه شود.

نان اصلی‌ترین ماده غذایی مورد استفاده مردم کشورمان محسوب می‌شود و طبق آمار‌ها سرانه مصرف این محصول برای هر ایرانی در سال ۱۶۰ کیلوگرم است بهبود افزایش کیفیت این محصول ضروری به نظر می‌رسد.

هم اکنون حدود ۷۰۰ نانوایی در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت می‌کند که بیش از چهار هزار نفر در این واحد‌های تولیدی به کار مشغول هستند.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com