Wp Header Logo 2079.png

شفقنا – احمد المنصور تا چند هفته پیش نسبتاً ناشناخته بود، اما وی پس از سرنگونی دولت بشار اسد در سوریه توسط شورشیان «هیئت تحریر الشام»، یک فرقه در زادگاهش مصر به وجود آورد.

به گزارش سرویس شفقنا، منصور که برای اولین بار در سال ٢٠١٣ در کنار شورشیان سوری علیه اسد جنگید، از زمان تصرف دمشق، ویدئوهایی منتشر کرده و از عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، درخواست کرده که از قدرت کناره‌گیری کند.

با استفاده از هشتگ «دیکتاتور! نوبت توست» – عبارتی مشابه «نوبت توست، دکتر» که در تظاهرات سوریه در سال ٢٠١١ شنیده شد – منصور تقریباً روزانه مطالبی را منتشر می‌کند که از شرایط وخیم سیاسی و اقتصادی این کشور آفریقایی ابراز تاسف می‌کند.

منصور در یکی از ویدئوهایی که اخیراً در ایکس (توئیتر) سابق پست کرده است، می‌گوید: «وضعیت خوفناکی که سیسی ما را مجبور به زیستن در آن می‌کند، نیازمند ابتکار عمل ما برای شعله‌ور‌کردن مجدد انقلاب است.»

در ماه‌های اخیر، سیسی، فرمانده سابق ارتش که در سال ٢٠١٣ پس از کودتا علیه نخستین رئیس‌جمهور منتخب مصر محمد مرسی اولین به قدرت رسید، با خشم فزاینده‌ عمومی نسبت به کشتار در غزه و همچنین وضعیت اقتصادی ازهم‌پاشیده کشور مواجه شده است.

مصر با ١٠٩ میلیون جمعیت، از زمان به‌قدرت‌رسیدن سیسی با تورم بی‌سابقه و کمبود ارز خارجی دست‌و‌پنجه نرم می‌کند و بدهی خارجی این کشور چهار برابر شده و تا دسامبر ٢٠٢٣ به ١٦٤ میلیارد دلار رسیده است.

در بحبوحه ناآرامی‌ها، سیسی بارها تلاش کرده است که از قبول هرگونه مسئولیتی در قبال مشکلات کشور شانه خالی کند و از هرگونه مقایسه با اسد دوری گزیند.

او در چندین سخنرانی ادعا کرده که دستانش نه به خون مصری‌ها آلوده است و نه ثروت ملت را غارت کرده است.

سیسی در یکی از آخرین سخنرانی‌های خود گفت: «اگر رئیس‌جمهور شما خوب نیست، اگر دستش به خون آلوده است، یا اگر دزدی کرده است، آن وقت باید نگران کشورتان باشید. خدا را شکر هیچ کدام از این مسائل [در مصر] وجود ندارد.»

با این حال، کاربران شبکه‌های اجتماعی با استفاده از هشتگِ منصور گفته‌اند که در ماه‌های پس از کودتا و در حالی‌که هزاران معترض حامی مرسی در بدترین رخداد در زمینه خشونت پلیس در تاریخ مدرن مصر به ضرب گلوله کشته شدند یا بازداشت شدند، سیسی بر جنایات احتمالی علیه بشریت نظارت داشته است.

سیسی همچنین پس از نشستن بر مسند قدرت، کمپین سرکوب گسترده ای را آغاز کرد و حدود ٦٥ هزار مخالف سیاسی – از جمله سیاست‌مداران، معترضان، روزنامه‌نگاران و فعالان اجتماعی را دستگیر کرد.

بنا بر گزارش ها، قاهره پس از سقوط اسد که ابتدا آن را محکوم کرد، شروع به تهیه فهرستی از مصری‌هایی کرد که تصمیم گرفته بودند پس از شروع تظاهرات در سوریه به این کشور بروند و علیه دولت دمشق بجنگند.

رسانه دولتی عربستان سعودی به نقل از منابع مصری گزارش داد که برخی از افرادی که نامشان در لیست آمده است، پیش از عزیمت به سوریه در فعالیت‌های تروریستی در مصر دست داشته‌اند.

منصور که چندی است از هیئت تحریر الشام جدا شده، اقدامات دولت مصر را به سخره گرفته و مدعی است که سیسی «هراسان» است.

منصور در ویدئویی که اخیراً منتشر کرده پیامی به رئیس‌جمهور مصر فرستاد. «سیسی فهرستی از مصری‌هایی که در سوریه می‌جنگند، تهیه کرده است. می‌خواهم چیزی به او بگویم: تو احمقی!. تو می‌ترسی.»

پس از انتشار این ویدئو، Arabi21 گزارش داد که مقامات مصری چند تن از بستگان نزدیک منصور از جمله پدر و عموی او را دستگیر کرده‌اند.

چند روز بعد، منصور در ویدئویی دیگر که در ایکس منتشر کرد، چهار درخواست کلیدی را مطرح نمود: استعفای سیسی، حذف ارتش مصر از تصمیم‌گیری‌های سیاسی، آزادی تمامی زندانیان سیاسی و بازگشت به اصول انقلاب ٢٥ ژانویه ٢٠١١.

گزارش ها حاکی از آن است که از زمانی که منصور کمپین خود را در شبکه‌های اجتماعی راه اندازی کرده است، مقامات مصری به قدری نگران شده‌اند که وزیر کشور اخیراً با مقامات ارشد امنیتی جلسه‌ای ترتیب داده و هشدار امنیتی در کشور را به بالاترین سطح خود رسانده است.

در بحبوحه ناآرامی‌های فزاینده، احمد موسی، یکی از حامیان برجسته سیسی، در حساب کاربری خود در ایکس به منصور حمله کرد و او را به سرنوشت هشام اشماوی، افسر سابق ارتش که به اتهام خیانت و تروریسم اعدام شد، تهدید کرد.

در همین حال، نشاط الدعیحی، یکی دیگر از حامیان سیسی، در برنامه تلویزیونی خود از منصور انتقاد کرد و او را تروریست خائنی خواند که در سال ٢٠١٢ از مصر فرار کرده و خواستار شورشی مسلحانه مانند سوریه شده است.

یک منبع نزدیک به منصور به میدل ایست آی گفت که علی‌رغم تلاش‌های دولت مصر برای بدنام‌کردن او به عنوان یک تروریست، تصمیم منصور برای رفتن به میدان نبرد به دلیل کودتای سیسی و سرکوب‌های وحشیانه بود.

او گفت منصور که در استان اسکندریه به دنیا آمده، تحصیلات دانشگاهی دارد و در الازهر تحصیل کرده و به آکادمی دریایی رفته و در زمینه لجستیک تخصص یافته است.

او خاطرنشان کرد که منصور پس از شکنجه و قتل خالد سعید توسط پلیس در سال ٢٠١٠ دچار تغییر و تحول شد.

این منبع گفت که منصور پس از برکناری حسنی مبارک هیچ رابطه‌ای با اخوان المسلمین یا دیگر حزب سیاسی نداشته است.

«منصور در تحصن رابعه شرکت کرد و شاهد کشتارهای متعدد نیروهای نظامی بود.» این منبع افزود: در کمتر از دو ماه، او مصر را به مقصد سوریه ترک کرد تا به نبرد علیه دولت اسد بپیوندد.

نگرانی پیرامون تحولات سوریه منجر به افزایش تدابیر امنیتی توسط قاهره در قبال سوری‌هایی که عمدتاً پناهجویان ساکن مصر هستند، شده است.

زمانی که سوری‌ها برای جشن سقوط اسد به خیابان‌های قاهره آمدند، دولت مصر آنان را به بهانه تجمع بدون مجوز بازداشت کرد.

در همین حال، گزارش‌ها حاکی از آن است که قاهره به شرکت‌های مسافرتی و هواپیمایی فعال در این کشور دستور داده‌ که فقط به اتباع سوری‌ که دارای مجوز اقامت موقت هستند، اجازه ورود به خاک مصر را دهند.

این خبر را در میدل ایست آی ببینید.

 

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com