Wp Header Logo 2053.png
پیامدهای ناترازی مقطعی گاز چگونه کاهش می‌یابد؟

یک کارشناس انرژی با اشاره به اینکه کلید حل مشکل ناترازی مقطعی گاز در ایران، در ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز نهفته است، گفت: از این روش می‌توان برای پاسخگویی به تقاضای افزایش‌یافته در فصول سرد استفاده کرد.

خبرگزاری میزان

گاز در تامین سوخت صنایع نقش کلیدی دارد و بیش از ۹۰ درصد صنایع و نیروگاه‌ها وابسته به گاز هستند؛ با این حال به دلیل توسعه‌نیافتن زیرساخت‌ها هرسال به کسری گاز و برق اضافه می‌شود.

در این میان صنایع و واحد‌های تولیدی مجبور به استفاده از سوخت‌های جایگزین و یا تعطیل‌کردن واحد‌های خود می‌شود که باعث می‌شود صنایع متحمل خسارت میلیاردی شوند.

تاثیرات منفی ناترازی مقطعی گاز بر رشد اقتصاد

فرشاد جامع، کارشناس انرژی در گفت‌‎وگو با میزان، در رابطه با اهمیت بسیار بالای تحقق توسعه ظرفیت‌های ذخیره‌سازی گاز کشور با سرمایه‌گذاری صنایع گفت: کشور ما با وجود منابع عظیم گازی، مدت‌هاست که با چالش ناترازی مقطعی گاز، به‌ویژه در فصول سرد زمستان دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ با این حال، این موقعیت یک فرصت استراتژیک برای صنایع ایران جهت همکاری در توسعه ظرفیت‌های ذخیره‌سازی گاز است که می‌تواند ناترازی فصلی گاز کشور را برطرف کند.

وی در ادامه با اشاره به اثرات منفی ناترازی مقطعی گاز در تعطیلی تولید و کاهش ظرفیت تولید برق کشور اظهار کرد: ناترازی مقطعی گاز ، با تعطیلی صنایع و کاهش ظرفیت تولید برق از نیروگاه‌های گازسوز همراه بوده است؛ این اختلال در تولید صنعتی و انرژی کشور خسارات اقتصادی قابل‌توجهی را به همراه داشته است که رشد و توسعه کلی اقتصادی کشور را با مشکل مواجه می‌کند.

این کارشناس انرژی با بیان اینکه ایران فرصت بی‌نظیری در زمینه خرید گاز در فصول گرم سال دارد؛ عنوان کرد: نکته مهم در رسیدگی به ناترازی گاز این است که کشور ما سالانه تقریباً ۱۸ میلیارد متر مکعب گاز در فصول گرم سال صادر می‌کند که نشان می‌دهد در فصول غیر سرد، ایران مازاد عرضه گاز را تجربه می‌کند که فرصتی استراتژیک برای مقابله با ناترازی مقطعی گاز کشور است.

مزایای ذخیره‌سازی گاز 

وی کلید حل مشکل ناترازی مقطعی گاز در ایران را ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز در دوره اوج ذخیره‌سازی گاز دانست و گفت: می‌توان از این روش برای پاسخگویی به تقاضای افزایش‌یافته در فصول سرد استفاده کرد چراکه سرمایه‌گذاری صنایع در ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز به نفع کشور و صنایع است.

جامع به مزایای ذخیره‌سازی گاز برای صنایع اشاره کرد و افزود: یکی از مزیت‌های اصلی ذخیره‌سازی گاز توسط صنایع، امکان ادامه عملیات تولید آنها در دوره‌های ناترازی گاز در فصول سرد سال است. در سناریو کنونی، توقف تولید روزانه به دلیل اختلال در تامین سوخت یا گاز خوراک می‌تواند زیان اقتصادی قابل توجهی را برای صنایع به همراه داشته باشد که اغلب به هزاران میلیارد تومان می‌رسد.

این کارشناس انرژی تاکید کرد: با تکیه بر گاز ذخیره‌شده در فصول غیر سرد، صنایع می‌توانند با چالش‌های ناشی از قطعی‌های تامین سوخت یا تغذیه گاز مقابله کنند و از تداوم فرآیند‌های تولید خود اطمینان حاصل کنند که به حفظ رقابت‌پذیری آنها، حفظ مشاغل و کمک به رشد کلی اقتصادی کشور کمک می‌کند.

وی با اشاره به سودآوری از محل خرید با قیمت پایین گاز در فصول گرم سال و تولید محصولات صنعتی در فصول سرد سال با قیمت بازاری بالا اظهار کرد: یکی دیگر از مزایای کلیدی ذخیره‌سازی گاز برای صنایع، امکان استفاده از نوسان قیمت گاز در بازار‌های جهانی است. از آنجایی که قیمت گاز در هاب‌های مختلف در سراسر جهان به‌ویژه در فصول سرد، با افزایش قابل‌توجهی مواجه است، صنایعی که گاز را در ماه‌های گرم ذخیره کرده‌اند، می‌توانند این گاز ذخیره‌شده را با قیمت پایین‌تری استفاده کنند.

جامع گفت: این مزیت ۲ جانبه به صنایع این امکان را می‌دهد که از ۲ جهت سود ببرند. اولاً، آنها می‌توانند از تفاوت قیمت گاز کمتر در فصول گرم سال و قیمت بالاتر در فصول سرد سود ببرند. ثانیاً، می‌توانند با تداوم تولید و فروش محصولات خود با قیمت‌های بالاتر در زمستان رقابت خود را حفظ کنند.
 
انتهای پیام/

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com