شفقنا- سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در سالروز حادثه تلخ پلاسکو، بار دیگر ضرورت ایمنسازی ساختمانهای ناایمن را یادآور شده و بر خلاهای اجرایی در این حوزه و نیز لزوم شناسایی ساختمانهای پرخطر، اجرای صحیح قوانین موثر و شفافیت عملکرد دستگاههای اجرایی تأکید کرد.
به گزارش شفقنا از خانه ملت عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت شناسایی و ایمنسازی ساختمانهای پرخطر گفت: حادثه پلاسکو نشان داد که بیتوجهی به ایمنی ساختمانها میتواند چه پیامدهای سنگینی بهدنبال داشته باشد. متأسفانه، در بسیاری از کلانشهرها، ساختمانهایی وجود دارند که همچنان فاقد استانداردهای لازم هستند و سلامت و امنیت شهروندان را تهدید میکنند.
ایری با اشاره به عدم خلا قانونی در این حوزه افزود: برای پیشگیری از فجایع مشابه، شناسایی ساختمانهای ناایمن باید در اولویت دستگاههای اجرایی باشد. وزارت کشور و ستاد مدیریت بحران، بهعنوان نهادهای ناظر عالی، وظیفه دارند اقدامات جدی انجام دهند. با این حال، تاکنون هیچ آمار دقیقی از تعداد ساختمانهای پرخطر در کشور ارائه نشده و اقدام عملیاتی قابلتوجهی نیز انجام نگرفته است. این کوتاهیها هر لحظه میتواند فاجعهای مشابه پلاسکو یا متروپل را رقم بزند.
سخنگوی کمیسیون عمران با تأکید بر لزوم اعمال و اجرای قوانین گفت:شناسایی مشکل، تنها قدم اول است. برای ایمنسازی ساختمانها به اجرای دقیق قوانین، نظارت مستمر و همکاری جدی دستگاههای مرتبط نیاز داریم. افزایش سریع جمعیت شهری و فشار اقتصادی، منجر به ساختوسازهای غیراصولی شده است که نهتنها جان ساکنان را تهدید میکند، بلکه هزینههای اجتماعی و اقتصادی سنگینی را نیز به جامعه تحمیل میکند.
وی در ادامه افزود: مجلس با ابزار نظارتی خود، موضوع ایمنی ساختمانها را پیگیری کرده است، اما همواره با درب بسته دستگاههای اجرایی روبهرو شدهایم. پس از حادثه متروپل، مجلس با قاطعیت وارد عمل شد و گزارشی دقیقی از این حادثه تهیه کرد همچنین به موضوع اصلاح قانون نظام مهندسی را در دستور کار قرار داد و با وجود نا تمام ماندن در دوره قبل مجلس، از اغاز تشکیل جلسات کمیسیون عمران این مهم مجددا در دستور کار قرار گرفته و هم اکنون در مراحل پایانی خود قرار دارد که میتواند تا حد زیادی بر نظارت بر ساختوسازها تأثیرگذار باشد. همچنین درخواست تحقیق و تفحص از سازمان نظام مهندسی برای شفافسازی عملکردها در این حوزه ارائه شده است.
ابهامات در نحوه توزیع اعتبارات شهری و ضرورت شفافیت
ایری با اشاره به نقش سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در توسعه شهری و روستایی گفت: نحوه توزیع اعتبارات، قیر رایگان، ماشینآلات و سایر منابع میان شهرداریها و دهیاریها با ابهامات جدی روبهرو است. تحقیق و تفحص از این سازمانها، برای شفافیت بیشتر در این حوزه ضروری است. ما بهدنبال بررسی ریشهای مسائل شهری و رفع مشکلات هستیم و ایمنسازی ساختمانها یکی از اولویتهای جدی در این مسیر است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حوادثی مانند پلاسکو و متروپل ثابت کردهاند که ایمنی ساختمانها نباید در اولویتهای پایینتر قرار گیرد. وزارت کشور باید با برنامهریزی دقیق و اعمال قوانین مؤثر، روند رسیدگی به این معضل را تسریع کنند. پیشگیری از وقوع فجایع، نیازمند عزم و همکاری جدی تمامی دستگاههای مسئول است، زیرا حادثه منتظر ما نمیماند و هر لحظه ممکن است فاجعهای دیگر رخ دهد./
source