در چهارمین گردهمایی ملی جلبک شناسی ایران آخرین دستاورد های علمی، تحقیقات و مشکلات پیش روی این صنعت بررسی می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ در این گردهمایی دو روزه، نمایندگانی از افراد فعال در صنعت جلبک و همچنین صاحب نظران و متولیان ملی در سیاستگذاری صنعت جلبک ایران شامل؛ سازمان شیلات، سازمان غذا و دارو، سازمان دامپزشکی، سازمان استاندارد، سازمان نظام مهندسی و معاونت علمی ریاست جمهوری حضور دارند.
در کنفرانس جلبک شناسی امسال، به جنبههای زیستی و اقتصادی جلبکها شامل نقش آنها در محیط زیست، کاربردهای بیوتکنولوژیک و محصولات زیستی آن در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی- بهداشتی، کشاورزی و دامپروری بررسی شد.
صنعت آبزی پروری و اهمیت که نقش آن در توسعه آبزی پروری، اقتصاد دریا محور، صنایع غذایی و کشاورزی و امنیت غذایی دارد از مهمترین محور مورد بررسی در این کنفرانس ملی است.
همچنین در برنامه اختتامیه این گردهمایی قرار است “سیاستگذاریهای صنعت جلبک” مشکلات تولیدکنندگان، چارچوب حمایتهای دولتی از طرف ارگانهای مربوطه و نقش جهاد دانشگاهی در این زنجیره برای حل مسائل توسعه این صنعت در کشور بحث و بررسی شد.
به گفته مصطفی نوروزی، رئیس انجمن جلبک شناسی در صورت تصویب و موافقت مسولان قرار است در ۵ منطقه کشور شهرکهای جلبک با هدف توسعه این صنعت ساخته شود.
رئیس سازمان شیلات ایران هم در حاشیه این گردهمایی گفت: در شش ساله اخیر تولید میکروجلبکها در کشور از ۷ به ۴۰۰ تن رسیده است که با توجه به ظرفیتهای موجود این عدد قابل توسعه است.
سیدحسین حسینی معاون وزیر جهاد کشاورزی، درباره برنامههای این سازمان برای تولید جلبک گفت: تولید گیاهان آبزی فرصتی است که در کشور ما آنگونه که باید و شاید به بالفعل نرسیده است.
وی افزود: در دنیا از ۲۳۳ میلیون تن تولید آبزیان، ۳۶.۵ میلیون تن مربوط به گیاهان آبزی شامل میکرو و ماکرو جلبکهاست.
رئیس سازمان شیلات ایرانوضعیت تولید جلبک در کشور را در مرحله بلوغ نسبی در حوزه دانش برشمرد و ابراز امیدواری کرد؛ با تجاریسازی در صنعت، با ایجاد شورای سیاستگذاری در حوزه گیاهان آبزی در سازمان شیلات ایران و تنظیمگری بین بخشهای مختلف و با همت همه دستاندرکاران و همافزایی و همفکری بتوانیم آنطور که شایسته است ظرفیتهای موجود را پای کار بیاوریم.
چهارمین گردهمایی ملی جلبک شناسی ایران به همت انجمن جلبک شناسی و موسسه علوم تحقیقاتی شیلات کشور، با حضور فعالان حوزه صنعت و دانشگاه دوم و سوم بهمن ۱۴۰۳ در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیِ تهران (ولنجک) برگزار شد.
source