Wp Header Logo 3805.png

به گزارش روابط عمومی سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی به نقل از خبرگزاری ایرنا، سید عبدالمجید اجتهادی در رویداد آموزشی شیوه‌های نوین انبارداری که با حضور انبارداران سراسر کشور به میزبانی کرمان برگزار شد افزود: توقع‌ها از سازمان ما زیاد شده و آن را دیگر به عنوان سازمانی که مشکلات عدیده ای داشته است، نمی‌شناسند.

وی با یادآوری اظهارات رییس قوه قضاییه در آبان سال ۱۴۰۰ درباره وضعیت نامناسب انبارهای اموال تملیکی گفت: همین صحبت‌ها سرمنشا تحول شد و رییس جمهور فقید هم ورود بسیار خوبی داشتند که تعامل خوبی شکل گرفت لذا آن وضعیت نابسامان با کمک همه از جمله انبارداران بهبود پیدا کرد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، ساماندهی انبارها و تعیین تکلیف کالاهای رسوبی را از اقدامات انجام شده در سال‌های اخیر ذکر کرد و گفت: آن موقع نگاه می‌شد به انباری که وضعیت بسیار نابسامانی داشت و تنها حرفی که آن مسئول به ما می‌توانست بگوید این بود که اینها اموال مردم و بیت المال است و تضییع نشود لذا وظایف اصلی و بعدی سازمان را یادش می‌رفت و نوبت به آنها نمی‌رسید.

۲۵ برابر ۳۰ سال گذشته قفسه‌بندی شده است

وی ادامه داد: الان در تک تک انبارها و مجموعه‌هایی که سازمان در استان‌ها دارد قفسه بندی را می‌بینید و اعلام شد حدود ۲۵ برابر ۳۰ سال گذشته قفسه بندی صورت گرفته است.

اجتهادی گفت: از ابتدای تاسیس سازمان تا سال ۱۴۰۰ ما ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع قفسه بندی داشتیم و در این سال‌ها بیش از ۸۰ هزار متر مربع و در دولت چهاردهم ۲۰ هزار متر مربع اضافه شده است.

وی اظهار داشت: با ساماندهی که اتفاق افتاد و تجهیزاتی که اضافه شد، رییس قوه قضاییه اخیرا سه برنامه را در حوزه اموال تملیکی برای روسای کل دادگستری و دادستان‌ها تعیین کرد که در کنار ما بوده اند.

مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی گفت: الان وقتی مسئولان مراجعه می‌کنند وظایف اصلی نرم افزاری را از ما می‌خواهند چون می‌بینند انبار ساماندهی شده اما آیا ورود و خروج این کالا درست انجام می‌شود؟، شفافیت مدنظر قانونگذار وجود دارد و آیا تاریکی که فساد رخنه و همکاران ما را بدنام می‌کرد، برطرف شده است.

وی افزود: شاید این فساد و مغایرت در تحویل کالا متعلق به دستگاه‌های تحویل گیرنده قبل از ما بوده، بخصوص در کالاهای با ظن قاچاق اما چون ما سامانه و برنامه ای نداشتیم، سازمان هم درگیر می‌شد.

مسئولیت کیفری متوجه انبارداران

اجتهادی با اشاره به افتتاح فاز اول سامانه سیات یعنی صدور رسید قبض انبار به صورت الکترونیکی گفت: مسئولیت کیفری بسیار سنگینی که در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز آمده، متوجه انبارداران است.

وی با بیان اینکه سامانه یکپارچه اموال تملیکی (سیات) مرتبط با وظایفی که متوجه این سازمان بوده، به نحو کامل اجرایی شده است افزود: چرخه تعیین تکلیف از زمان تحویل کالا با صدور قبض انبار و اطلاعاتی که وارد سامانه جامع انبارها می‌شود، اطلاعاتی که ما از سامانه جامع تجارت می‌گیریم و بخصوص اینکه امیدواریم با برنامه ریزی که ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشته به عنوان آخرین دستگاهی که اطلاعاتش را از طریق سامانه سازمان تعزیرات حکومتی وارد کند، کار شما (انبارداران) خیلی راحت می‌شود.

مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی کشور اظهار داشت: طبق ماده ۴۱ قانون مبارزه با قاچاق، کاشف کالا مکلف به درج دقیق مشخصات کالا در صورتجلسه کشف است ولی صورتجلسه کشف که الان کاشفان تعیین می‌کنند خلاف مقررات قانونی است که در سامانه سازمان تعزیرات حکومتی و سامانه سی ام اس قوه قضاییه که بزودی متصل خواهد شد، همچنین در سامانه جامع یکپارچه اموال تملیکی، این اتفاق نمی‌افتد.

فساد بزرگ‌تر از قاچاق

وی گفت: فساد قاچاق فقط این نیست که نیروی انتظامی کالا را کشف کند بلکه فساد بزرگی در چرخه تعیین تکلیف این کالا وجود داشته که فساد بالاتری از فساد قاچاق است و اخیرا در قضیه انتقال سوخت در فرودگاه‌ها مشاهده شد، لذا متخلفان بیکار نمی‌نشینند.

اجتهادی افزود: کالایی که با ظن قاچاق کشف می‌شود را اگر نتوانیم از طریق سیستم‌ها مدیریت کنیم فساد آن بالاتر از فساد قاچاق است.

وی گفت: همکاران ما خبر دادند از روز گذشته تعیین تکلیف نهایی کالاهای در اختیار یعنی حلقه آخر تعیین تکلیف که فروش است در سامانه سیات راه اندازی شد نه به عنوان تست بلکه به عنوان واقعیت و مردم می‌توانند در سامانه ستاد تدارکات الکترونیکی دولت ببینند تعیین تکلیف خروج کالا هم انجام شده است.

مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی کشور بیان کرد: این اتفاق شاید ابتدا برای شما (انبارداران) زحمت باشد، کمبود نیرو و امکانات را قبول داریم و بیش از ۶۰ درصد نیروهای ما شرکتی هستند اما توجه کنید مسئولیت اولیه که این سامانه ایجاد می‌کند متوجه انبارداران و کسانی است که در تعیین تکلیف کالا دخالت دارند.

وی افزود: اکنون ابزار آمده و مسئولیت‌های قانونی را هم به دنبال دارد لذا ظرفیت سامانه سیات ایجاد شده است که هم شفافیت و هم مصونیت را برای همکاران ما به دنبال خواهد داشت.

احصای کالاهای در اختیار از برنامه‌های اساسی سازمان

اجتهادی گفت: وقتی سامانه راه اندازی شد یکی از برنامه‌های اساسی ما برنامه احصای کالاهای در اختیار بود و زمانی که فاز اول سیات یعنی صدور قبض انبار را اجرایی کردیم عملا برنامه احصای کالاهایی که به‌روز وارد انبارها می‌شود نیز خود به خود انجام شده است اما برنامه احصا فقط مربوط به کالاهای ورودی نیست بلکه (امور) کالاهای سنواتی که در سامانه عملیاتی بوده هم از طریق برنامه احصا باید انجام شود.

وی بیان کرد: هم قانون است هم توقع بالاتری که از سازمان وجود دارد و تکلیف است که سامانه سیات از مرحله قبض انبار تا مرحله تعیین تکلیف کالای قاچاق یعنی فروش، استرداد یا انهدام را اجرا کنیم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت:انبارداری به نوعی سخت‌ترین کار در سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی است که زحمت و ریسک بالایی دارد، امسال دومین جلسه آموزشی است که برگزار شد و آموزش، بهینه‌سازی نیروی انسانی و به روز کردن سرمایه انسانی به شمار می‌رود.

اجتهادی با اشاره به محدودیت‌های قانونی که برای پرداخت حقوق و مزایا به کارکنان دولت وجود دارد و قانونگذار آن را تعیین می‌کند، گفت: بتازگی آیین نامه ای در حوزه معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان در خصوص انبارداری برای پرداخت فوق العاده نوبت کاری تدوین شده که زحمات همکاران را جبران کند و به‌زودی تصویب و نهایی خواهد شد.

انتهای پیام/

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com