Wp Header Logo 94.png

شفقنا – رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ از قصد خود برای اعمال تعرفه بر اتحادیه اروپا خبر داد و به «رفتار ناعادلانه» در روابط تجاری بین واشنگتن و این بلوک اشاره کرد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، این تصمیم پس از اجرای تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر واردات از مکزیک و کانادا و ۱۰ درصدی بر کالاهای چینی از اول فوریه اتخاذ شده است.

اتحادیه اروپا ماه‌هاست که خود را برای مواجهه با محدودیت‌های تجاری احتمالی دولت جدید آمریکا آماده می‌کند. ترامپ چندین بار تهدید کرده است که در صورت عدم تحقق شرایط خاص، تعرفه‌هایی را بر اتحادیه اروپا اعمال خواهد کرد. در دسامبر، ترامپ از اتحادیه اروپا خواست که با افزایش قابل توجه خرید نفت و گاز از آمریکا، کسری تجاری خود با این کشور را کاهش دهد.

ترامپ روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «آیا قصد دارم تعرفه‌هایی بر اتحادیه اروپا اعمال کنم؟ می‌خواهید پاسخ صادقانه بدهم یا پاسخ سیاسی؟ قطعاً، قطعاً.»

او مدعی شد که اتحادیه اروپا با آمریکا «بسیار بد رفتار کرده است» و از برنامه‌های خود برای اعمال «چیزی اساسی» بر اتحیه اروپا خبر داد اما جزئیات دقیقی درباره کالاهای هدف یا نرخ دقیق تعرفه‌ها ارائه نداد.

این اولین مورد از تنش‌های تجاری بین آمریکا و اتحیه اروپا تحت دولت ترامپ نیست. در سال ۲۰۱۸، در دوره اول ریاست‌جمهوری او، تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر فولاد و ۱۰ درصدی بر آلومینیوم وارداتی از اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک به بهانه نگرانی‌هایی در خصوص امنیت ملی اعمال شد.

در واکنش به این اقدام، اتحادیه اروپا تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ای بر محصولات آمریکایی اعمال کرد.

تعرفه‌های جدید بر مکزیک و کانادا توسط دولت ترامپ به عنوان اقداماتی برای مقابله با مسائلی مانند مهاجرت غیرقانونی و ورود فنتانیل به ایالات متحده آمریکا توجیه شده است.

علی‌رغم هشدارهای اقتصاددانان درباره پیامدهای گسترده احتمالی این اقدامات، از جمله افزایش تورم و اختلال در زنجیره‌های تأمین، ترامپ در رویکرد خود ثابت‌قدم باقی مانده است.

ترامپ روز پنج‌شنبه همچنین تهدید کرد که در صورت تلاش کشورهای عضو گروه بریکس برای تضعیف «دلار آمریکا» با ایجاد یک ارز جایگزین، تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی بر آن‌ها اعمال خواهد کرد. اعضای این بلوک اقتصادی در سال‌های اخیر، به ویژه پس از تحریم‌های غرب علیه روسیه پس از جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، تلاش‌های خود را برای کاهش وابستگی به ارزهای ثالث در تجارت دوجانبه تسریع کرده‌اند.

این خبر را اینجا ببینید.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com