شفقنا- نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: «از زمانی که مسکن ها کوچک و آپارتمان ها شکل گرفتند دیگر افراد از هم شناخت پیدا نکردند و امروز می بینیم در برخی آپارتمان های پردیسان مشکلات فرهنگی و امنیتی وجود دارد.»
به گزارش شفقنا، آقای منان رییسی در نخستین همایش «زن، خانواده، امنیت» که در سالن آیت الله شرعی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار شد، با بیان اینکه تمدن اسلامی خانواده محور است، اظهار داشت: در رکن خانواده، بانو، مادر و همسر قرار دارد و ارتباط سخت افزار و محیط فیزیکی شهر، زن و خانواده از یک سو و امنیت از سویی دیگر است.
وی با اشاره به آیه ۱۳ سوره حجرات بیان داشت: خداوند می گوید ما شما را گروه گروه قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید. یکی از اصول مهم شهر اسلامی بر پایه همین قاعده تعریف شده است. اگر میزان امنیت را در کلانشهرها و شهرهای کوچک و روستاها بررسی کنیم می بینیم در گذشته که افراد در شهرهای کوچک رندگی می کردند شناخت بیشتری از هم داشتند در نتیجه امنیت بیشتر بود ولی امروز در کلانشهرها که بیشتر افراد مستاجر هستند و باقی مالکان نیز درپی جابه جایی به محل های بالاترند به اصطلاح ازجاکندگی شکل گرفته است.
وی ادامه داد: در گذشته مسکن به مثابه کالا نبود و هرزمان کسی نیاز داشت تامین می کرد امروزه مسکن کالا شده است. مردم دائما در تلاش اند جابه جا شوند. مستاجر به گونه ای مجبور می شود و مالک هم برای رفتن به محله بالاتر و اعیانی نشین تلاش می کند و در نتیجه در شهر کسی ثابت نیست و کسی نیز نمی تواند به خوبی از هم شناخت داشته باشد.
وی عنوان کرد: این جابه جایی در مقیاس شهر نیست بلکه در مقیاس ملی است و مثلا فرد شهرستانی نیز می خواهد خود را به مرکز شهر رسانده و در ادامه به پایتخت نشینان برساند و دیگر شهرستانی نباشد زیرا الان شهرستانی بودن بار منفی دارد.
وی افزود: وقتی شهر بر مبنای اقتصاد شکل بگیرد جابه جایی های پی در پی صورت می گیرد و چون ثبات و دوام مسکن در شهر نیست و این مثل شجره خبیثه است. شناخت از بین می رود درحالی که در گذشته ۶۰ تا ۷۰ درصد افراد مالک و ثابت نشین بودند و به این وسیله یکدیگر را به خوبی می شناختند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: شهر یک سخت افزار و یک نرم افزار دارد. اساس محتوای شهر خانواده است با محوریت مادر، همسر و خانواده. اقتصاد سرمایه داری نیز سخت افزار شهر است که دچار ازجاکندگی شده و به زنان نیز القا می کند که در خانه نمانند که ماندن در خانه دور از شان است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: آنان خانه داری را معادل خانه نشینی القا می کردند و این باعث شد خانمی که به خانه داری و مادری افتخار می کرد به بیرون از خانه روی آورد. بیت ها خالی از رب البیت شدند و با تاثیر یک سخت افزار و نرم افزار چرخ صنعت با هزینه کمتر چرخاندند و خانم ها سرکار رفتند.
وی ادامه داد: ارتباط اجتماعی محله با بانوان شکل می گرفت و شناخت و امنیت را درپی داشت و این از بین رفت. با این نقشه صنعت دست سرمایه داران افتاد و حاکمیت برای ایجاد امنیت باید بیشتر هزینه کند.
وی عنوان کرد: می بینیم که مسکن ها کوچک و عمودی رشد کردند و درحال حاضر مشکلات فرهنگی و امنیتی در برخی آپارتمان های پردیسان وجود دارد. قبلا اگر غریبه ای وارد محله می شد همه متوجه می شدند و می شناختند ولی امروز همه این ها به هم ریخته است.
وی افزود: باید نگاه تمدنی داشته باشیم. تمدن غرب اقتصاد و فرهنگ ما را با پلان پیچیده به هم ریخته و ما نیازمند حوزویان و دانشگاهیان با استراتژی کلان برای رفع این مسائل هستیم.
وی ادامه داد: ما منفعل هستیم و پاتک می زنیم درحالی که ما باید تک بزنیم ولی اغلب آن ها تک می زنند و ما جواب می دهیم. تا زمانی که حوزه و دانشگاه و نخبگان متوجه پیچیدگی این طرح نشوند کار انجام نمی شود.
وی ابراز کرد: باید شروع کنیم و به جمع جوانان و دانش آموزان برویم تا زنجیر اسارتی که غرب انداخته را پاره کنیم و به تمدن خودمان بازگردیم.
source