Wp Header Logo 806.png

شفقنا- «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، بلافاصله پس از بر عهده گرفتن دوباره دولت در این کشور، اجرای طرح خود برای اخراج میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی از ایالات متحده را آغاز کرد و آن را “بزرگترین عملیات اخراج داخلی در تاریخ آمریکا” نامید، پس از اینکه مهاجرت را به عنوان موضوعی مرکزی در کمپین انتخاباتی خود قرار داد و از آن به عنوان ابزاری برای رسیدن به کاخ سفید استفاده کرد.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه شبکه المیادین نوشت: «در این راستا، ترامپ جنگ بزرگ علیه مهاجران را اعلام کرد و پس از اینکه رئیس‌جمهور کلمبیا، گوستاوو پترو، از پذیرش شهروندان خود که به‌طور زنجیر شده با هواپیماهای نظامی اخراج شده بودند، خودداری کرد و خواستار برخورد انسانی با آن‌ها شد با تعرفه‌ای ۲۵ درصدی بر صادرات خود از سوی آمریکا مواجه شد که مجموعه اقدامات این چنینی اختلالات جدیدی ایجاد کرده و نارضایتی متحدان و دوستان آمریکا را به دنبال داشته است».

اما مهم‌تر از همه، این پروژه عظیم با طوفانی از انتقادات و چالش‌ها و مشکلات قانونی و اجرایی زیادی روبرو شده است که به ویژه اینکه مهاجران همواره اهرمی برای ارتش آمریکا بوده‌اند زیرا تعداد جوانان آمریکایی که به این نهاد می‌پیوندند کاهش یافته است.

ترامپ و جنگ با مهاجران
رئیس‌جمهور آمریک بلافاصله پس از انتصابش به سرعت حداقل ۱۰ دستور و اقدام اجرایی را امضا کرد که وعده‌های انتخاباتی او را درباره اخراج دسته‌جمعی مهاجران و تقویت امنیت مرزی تحقق می‌بخشید، از جمله: پایان دادن به حق شهروندی خودکار برای کودکان متولد شده در خاک آمریکا، و متوقف کردن برنامه الکترونیکی “CBP One” – که در دوران ریاست‌جمهوری قبلی جو بایدن اجرا شد – که اجازه ورود قانونی به حدود یک میلیون پناهنده به ایالات متحده را می‌داد.

ترامپ همچنین تمام برنامه‌های «آزادی مشروط طبقه‌بندی شده» را که به ۳۰ هزار مهاجر در ماه اجازه ورود از طریق فرودگاه‌های آمریکا، بدون عبور از مرزها را می‌داد، لغو کرد. این مهاجران از کشورهایی مانند کوبا، ونزوئلا، هاییتی و نیکاراگوئه آمده بودند.

هفته گذشته، روزنامه آمریکایی “USA Today” فاش کرد که دولت ترامپ از روز تحلیف تاکنون، بیش از ۸ هزار مهاجر را توسط عوامل فدرال دستگیر کرده است، تحت برنامه‌ای که به نام “عملیات حفاظت” شناخته می‌شود.

به همین منظور، از صدها عامل درخواست شد که به صورت داوطلبانه در عملیات “پس از سوگند” که مهاجران غیرقانونی را هدف قرار می‌دهد، شرکت کنند.

اداره مهاجرت و تابعیت اخیراً لیستی منتشر کرده است که شامل ۱.۴ میلیون مهاجر غیرقانونی در جداول اخراج است، این مهاجران بر اساس کشورهای مبدا آن‌ها طبقه‌بندی شده‌اند و از بین آن‌ها بیش از ۱۳ هزار مهاجر عرب هستند.

این تنها بخشی از ماجرا نیست؛ ترامپ اعلام کرد که وزارت دفاع (پنتاگون) و وزارت امنیت داخلی را برای آماده‌سازی تأسیساتی در خلیج گوانتانامو برای نگهداری از مهاجران مامور خواهد کرد، که قادر به پذیرش تا ۳۰ هزار مهاجر باشد.

اقدامات اتخاذ شده و گروه‌های مهاجران در معرض اخراج

المیادین نوشت که ترامپ می‌خواهد عملیات اخراج را به سرعت و به‌طور گسترده به‌ویژه در مناطق داخلی ایالات متحده گسترش دهد، او از آژانس‌های مهاجرتی خواسته که سهمیه خود را به ۱۵۰۰ دستگیری روزانه برای مهاجران غیرمجاز افزایش دهند. بنابراین، احتمالاً این عملیات اخراج شامل اقدامات مختلفی خواهد بود که گروه‌های ضعیفی را هدف قرار خواهد داد، که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اول: حدود ۴ تا ۵ میلیون نفر دارای وضعیت آزادی موقت (TPS) یا اخطاریه حضور در دادگاه مهاجرت آمریکا هستند، که به دنبال پناهندگی پس از فرار از آزار سیاسی یا بلایای انسانی در کشورهای خود هستند.

احتمالاً میلیون‌ها نفر از آن‌ها (نظریه‌ای حداقل) مجبور به بازگشت به شرایطی خواهند شد که از آن‌ها فرار کرده‌اند، زیرا ممکن است دولت جدید درخواست‌های آن‌ها را تأیید نکند. حتی ممکن است تلاش کند که نظام حفاظت موقت را برای حدود ۸۵۰ هزار فردی که در حال حاضر از آن بهره‌مند هستند، لغو کند.

دوم: دستورات برای اجرای سیاست “باقی ماندن در مکزیک” که آخرین بار در سال ۲۰۱۹ اجرا شد، صادر شده است. این سیاست مبتنی بر اجبار شهروندان آمریکای مرکزی و جنوبی که درخواست پناهندگی دارند، به انتظار در طرف مکزیکی مرز جنوبی آمریکا است. لازم به ذکر است که این اقدام توسط دولت بایدن به دلیل نگرانی‌های بزرگ ایمنی لغو شده بود.

سوم: دوره مجازاتی که به حدود نیم میلیون نفر از کشورهایی که درگیر جنگ یا ناپایداری سیاسی هستند، مانند هاییتی، اوکراین و ونزوئلا، اعطا شده است، که به مدت دو سال خواهد بود، در معرض خطر قرار دارد. احتمالاً به افرادی جدید اجازه ورود به این برنامه داده نخواهد شد و ممکن است درخواست‌های پناهندگی کسانی که در دادگاه‌های مهاجرت آمریکا در انتظار هستند، رد شود.

چهارم: رئیس‌جمهور ترامپ بار دیگر تلاش خواهد کرد تا برنامه «اقدام معوق برای کودکان ورودی» (DACA) را پایان دهد، که اکنون از بیش از نیم میلیون جوانی که در کودکی به آمریکا آمده‌اند را حفاظت می‌کند.

پنجم: دستور به آژانس‌های دولتی داده شده است تا از صدور اسناد شهروندی برای کودکانی که در ایالات متحده به دنیا می‌آیند و والدینی بدون وضعیت قانونی دارند، خودداری کنند.

علاوه بر این، مسلم است که دولت ترامپ در تسهیل مسیرهای قانونی مهاجرت مانند اعطای ویزای تحصیلی و کاری به افراد از چین، تعلل خواهد کرد و ممکن است سیاست‌هایی را اعمال کند که دسترسی مهاجران به خدماتی مانند برنامه Medicaid و آموزش عمومی را دشوار کند.

مهاجران و نقش آن‌ها در ارتش آمریکا

در ۱۵ دسامبر سال گذشته، رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله انگلیسی«تایمز» اعلام کرد که او ارتش کشورش را تا حد امکان تحت قانون برای حمایت از تلاش‌ها در اخراج دسته‌جمعی مهاجران استفاده خواهد کرد. وقتی از او در مورد قانونی که به‌طور کلی استفاده از ارتش برای اجرای قانون داخلی را منع می‌کند پرسیده شد، ترامپ پاسخ داد: مهاجرت غیرقانونی به سطح تهاجمی رسیده است که باید متوقف شود.

این از دید نظری است. اما در عمل، واقعیت متفاوت است. دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است به شکست این طرح منجر شوند. اولین دلیل که عجیب‌ترین هم هست، این است که بخشی از نیروهای نظامی که ترامپ قصد دارد برای اخراج حدود ۱۱.۷ میلیون مهاجر غیرقانونی (بر اساس گزارش وزارت امنیت داخلی) از آن‌ها استفاده کند، خود مهاجر هستند.

علاوه بر این، ۵ درصد یا یکی از هر ۲۰ فرد در نیروهای نظامی (بر اساس مرکز پیشرفت آمریکایی) در آمریکا متولد نشده‌اند. این موضوع جدیدی نیست. از زمان جنگ داخلی، صدها هزار مهاجر در جنگ‌های آمریکا در ویتنام، افغانستان، عراق و سوریه خدمت کرده‌اند. در دوره‌ای که به عنوان جنگ با تروریسم در سال ۲۰۰۱ شناخته می‌شود، دولت فدرال راه قانونی برای دریافت شهروندی این سربازان مهاجر را تسریع کرد.

دومین دلیل این است که شورای مهاجرت آمریکا که از سیاست‌های ترامپ حمایت می‌کند، متوجه شده که هزینه اخراج تمامی مهاجرانی که وضعیت قانونی ندارند، حدود یک تریلیون دلار هزینه خواهد داشت و به بیش از یک دهه نیاز دارد.

آمار مهاجران در ارتش آمریکا

آژانس خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا اعلام کرد که از سال ۲۰۰۲، بیش از ۱۸۷ هزار عضو ارتش آمریکا در داخل و خارج کشور تابعیت گرفته‌اند. مراسم تابعیت در بیش از ۳۰ کشور، از آلبانی تا امارات متحده عربی برگزار شده است.

این آژانس اشاره کرد که در پنج سال گذشته (بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴) به بیش از ۵۲ هزار نفر از اعضای خدمات تابعیت داده است. همچنین افزود که در سال مالی ۲۰۲۴، بیش از ۱۶,۲۹۰ عضو خدمات تابعیت گرفته‌اند، که نسبت به سال قبل ۳۴ درصد افزایش داشته است.

جدیدترین داده‌های وزارت دفاع آمریکا نشان می‌دهد که ارتش بیش از ۶۵ هزار مهاجر یا ۵ درصد از کسانی که در خدمت فعال هستند، شامل می‌شود. در حالی که این گروه شامل شهروندان آمریکایی تازه تابعیت گرفته هم می‌شود، سربازان مهاجر از کشورهای مختلفی هستند که پنج کشور اول آن‌ها در آسیا و آمریکای لاتین قرار دارند.

این همه ماجرا نیست، و بر اساس FWD.us (یک سازمان سیاسی دو حزبی)، حدود ۷۰۰ هزار کهنه‌سرباز متولد خارج، آمریکا را وطن خود می‌دانند.

به همین ترتیب، تخمین‌های جدید دولت نشان می‌دهد که حدود ۵ هزار مقیم دائم قانونی هر سال در ارتش ثبت‌نام می‌کنند. همچنین، بیش از ۱۴۸ هزار مهاجر در بیست سال گذشته از طریق ارتش خدمت کرده و تابعیت گرفته‌اند. بر اساس اطلاعات سازمان FWD.us، خدمت نظامی در ارتش (در طول قرن گذشته) فرصت دریافت تابعیت آمریکایی را برای بیش از ۷۶۰ هزار سرباز مهاجر فراهم کرده است.

مهاجران: تاریخچه خدمت در ارتش آمریکا

به طور تاریخی، خدمت نظامی به عنوان ابزاری برای معرفی مهاجران به فرهنگ و سبک زندگی آمریکایی محسوب می‌شد. به همین دلیل، رهبران سیاسی در اوایل قرن بیستم ارتش آمریکا را به عنوان “مدرسه ملت” معرفی می‌کردند».

بر این اساس، در طول جنگ داخلی آمریکا، مهاجران – بیشتر ایرلندی‌ها و آلمانی‌ها – ۱۸ درصد از ارتش اتحادیه را تشکیل می‌دادند. در طول جنگ جهانی اول، بیش از ۱۹۲ هزار مهاجر از طریق خدمت نظامی تابعیت دریافت کردند، که بیش از نصف همه موارد تابعیت در ایالات متحده در آن دوره بود.

از سال ۱۹۰۷ تا ۲۰۱۰، بیش از نیم میلیون مهاجر – بیش از ۷۱۰ هزار نفر – از طریق خدمت نظامی تابعیت دریافت کرده‌اند، که این معادل ۲.۵ درصد از کل موارد تابعیت در آن دوره است و همواره بر اساس اطلاعات مرکز پیشرفت آمریکایی است.

در سال‌های اخیر، نرخ تابعیت اعضای خدمت نظامی به شدت کاهش یافته است، بیش از ۷۰ درصد در دوره ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰. در سال ۲۰۱۹، فقط ۲۵۸۸ عضو تابعیت دریافت کردند، در مقابل ۸۸۸۵ نفر در سال ۲۰۱۶.

این خبر را در المیادین ببینید

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com