شفقنا- دبیر علمی بیست و ششمین همایش کتاب سال حوزه گفت: آثار بانوان به این دوره از همایش کتاب سال حوزه 40 درصد کاهش داشته است.
به گزارش شفقنا، حجت الاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی امروز در آیین اختتامیه بیست و ششمین کتاب سال حوزه و هشتمین دوره مقالات برتر حوزوی در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم گفت: بیست و شمین دوره کتاب سال حوزه و هشتمین جشنواره مقالات علمی، همانند سالهای پیش تا رسیدن به این منزل کوشش های بسیاری کرده و مراحل گسترده ای را پشت سر نهاده است.
وی افزود: در این دوره ۱۴۲۷ اثر در قالب کتاب و پایان نامه به دبیرخانه ارسال شد که ۱۲۷۹ هزار واجد شرایط به بخش پایانی راه یافتند. فقه و اصول و علوم اجتماعی بیشترین آثار را به خود اختصاص دادند. اخلاق و عرفان و کلام نیز رتبه های بعدی را به خود اختصاص دادند.
دبیر بیست و ششمین همایش کتاب سال حوزه تصریح کرد: امسال شاهد رشد سه درصدی آثار بودیم. در عرصه مدیریت با ۱۰۰ درصد افزایش آثار مواجه بودیم. در بخش کتب مرجع نیز با ۶۷ درصد رشد مواجه بودیم.
ایزدهی اظهار کرد: آثار راه یافته به مرحله دوم به ۵ دسته تقسیم شدند که از میان ۱۴۰ اثر، ۱۱۷ اثر علمی پژوهشی بودند. شورای علمی همایش تلاش نویسندگان کتاب های علمی ترویجی را حائر رتبه منتخب ندانست.
وی بیان کرد: ورود آثار بخش بین الملل با رشد بیش از ۴۰ درصدی مواجه بود که نویسندگانی از ۷ کشور آثار خود را با این همایش ارسال کردند.
وی افزود: پایان نامه های سطح چهار و دکتری دریافتی این دوره به لحاظ کمی در مقایسه با همایش قبلی ۲۰ درصد رشد داشته است. از مجموع ۴۲۵ اثر، ۱۷ عنوان مرتبط به خواهران بود و ما بقی به بخش برادران اختصاص داشت. رساله ها نیز در ۱۷ بخش علمی دسته بندی شد که بیشترین آثار مرتبط به بخش فقه و حقوق بود.
ایزدهی اظهار کرد: از میان پایان نامه های رسیده ۶ درصد امتیاز لازم را برای ورود به مرحله دوم داوری کسب کردند و نتیجه آنها نیز احراز یک شایسته تقدیر در حوزه علوم سیاسی بود.
دبیر همایش کتاب سال حوزه اظهار کرد: در این دوره ۱۳۴ اثر در قابل ۱۱۷ کتاب و ۱۷ اثر در حوزه بانوان بود که ۴۰ درصد کمتر از سال گذشته است.
وی بیان کرد: از مجموع ۱۴۲۷ اثر ۱۰ اثر به مرحله داوری راه یافتند که ۸۳ درصد آنها به بخش علمی پژوهشی اختصاص داشت.
دبیر بیست و ششمین همایش کتاب سال حوزه افزود: از میان ۱۶ گروه دو کتاب در عرصه فقه و اصول برگزیده شدند. در بخش پایان نامه نیز یک پایان نامه شایسته تقدیر شد.
وی اعلام کرد: هشتمین دوره مقالات حوزه با شرکت ۲۰۹ مقاله از ۸۹ نشریه همراه بود. در این دوره آثار در ۱۶ گروه داوری قرار گرفت که پس از ۷۲۲ ارزیابی، ۵۳ مقاله به مرحله تفصیلی راه یافت. در این مرحله ۱۰۸ ارزیابی انجام شد که تنها ۶ مقاله امتیاز کاندیدای برگزیدگی را کسب کردند. پس از ارزیابی اصلی ۵ مقاله حائز رتبه های اصلی قرار گرفت و در نهایت ۴ مقاله به عنوان رتبه شایسته تقدیر انتخاب شدند.
دبیر همایش کتاب سال حوزه اظهار کرد: شورای علمی کتاب سال حوزه با مشارکت ۱۱ نفر از اساتید و ۱۷۶ جلسه تخصصی آرای خود را اعلام کردند.
source