Wp Header Logo 1483.png

بازار سرمایه در روزی که با صف خرید بسیاری از نمادها کار خود را آغاز کرد، به تدریج تحلیل رفت و نهایتا شاخص کل ۱۷ هزار واحد رشد کرد و به دو میلیون و ۸۲۱ هزار واحد رسید اما شاخص هم‌وزن و فرابورس کاهش داشتند. امروز نمادهایی از گروه‌های نفتی، محصولات شیمیایی و فلزات اساسی مثبت شدند؛ در مقابل گروه‌های بانک‌ها، محصولات دارویی و حمل و نقل قرمزپوش شدند.

به گزارش ایسنا، در بیست و یکمین روز بهمن‌ماه ۱۴۰۳ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۱۷ هزار و ۶۳۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۸۲۱ هزار و ۶۶۷ واحد رسید. از ۲۲ دی‌ماه به بعد بازار سهام دچار نوسان کاهشی شده و فقط شش روز مثبت بوده است.

روز یکشنبه شاخص هم‌وزن اما ۳۶۹۸ واحد کاهش داشت و در عدد ۸۷۲ هزار و ۷۴۴ واحد ایستاد.

در دومین روز هفته تعداد سهام مثبت بورس ۱۰۰ عدد و سهام منفی ۲۴۰ عدد بود. تعداد خریداران به ۱۰۴ هزار نفر رسید. به طور کلی بازار ۰.۶۳ درصد افزایش داشت. امروز حدود ۸۷۰ هزار فقره معامله به ارزش ۱۶ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.

بورس ۱۷ هزار واحد رشد کرد
نقشه بازار بورس ـ یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳

فملی و فولاد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند اما فارس اثر منفی ایجاد کرد. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به غانیزان، محتشم و سیسکو اشاره کرد.

روز بیست و یکم بهمن ۱۴۰۳ شاخص فرابورس ایران ۴۸ واحد کاهش یافت و به ۲۶ هزار و ۹۴۴ واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس ۸۰۲ هزار فقره و ارزش آن رقم قابل توجه ۴۸۱ هزار میلیارد تومان بود.

آریا و مارون بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند اما نیشکر اثر منفی ایجاد کرد. شمس، اخشان و نبابک نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

بازار سهام از روز دوم آبان روند صعودی به خود گرفته و در ادامه رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. تا جایی که در این مدت شاخص کل بورس حدود ۴۰ درصد رشد کرد که بیشترین میزان بازدهی را در مقایسه با بازارهای رقیب مثل ارز، سکه و طلا از آن خود کرد.

یکشنبه (۲۷ آبان) بازار سرمایه پس از حدود چهار ماه کانال ۲.۲ میلیون واحد را پس گرفت و یکشنبه چهارم آذر از مرز ۲.۳ میلیون واحد عبور کرد.

سه‌شنبه (ششم آذر) پس از حدود ۱۹ ماه کانال ۲.۴ میلیون واحد را پس گرفت، ۱۴ آذر برای نخستین بار وارد کانال ۲.۵ میلیون واحد شد و پس از آن رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند؛ به طوری که ۲۴ آذرماه به کانال ۲.۶ میلیون دست یافت، یکم دی کانال ۲.۷ میلیون واحد را فتح کرد، چهارم دی وارد محدوده ۲.۸ میلیون شد، ۱۸ دی ماه از کانال ۲.۹ میلیون واحد عبور کرد اما ۲۳ دی مجددا به پایین این کانال سقوط کرد و در روزهای اخیر در محدوده ۲.۸ میلیون واحد در نوسان است.

برخی کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند. با این حال بورس در هفته‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال ۲.۹ میلیون واحد شده بود.

عبدالناصر همتی – وزیر اقتصاد – اخیرا گفته است: بورس در چند ماه گذشته رشد خیلی خوبی داشته، فقط به این دلیل که سعی کردیم قیمت‌گذاری دستوری و دخالت را انجام ندهیم و در عین حال حمایت کنیم. دولت فقط باید در زمان شکست بازار دخالت کند نه اینکه خودش در همه امور بازار ورود کند.

انتهای پیام

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com