شفقنا – قیمت گاز طبیعی در اتحادیه اروپا به بالاترین سطح خود در دو سال اخیر رسیده است. این افزایش ناشی از عواملی نظیر برودت هوا، کاهش ذخایر گاز و نگرانیها درباره تعرفههای احتمالی ایالات متحده آمریکا بر واردات اتحادیه اروپاست.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، بر اساس دادههای بازار بورس بین قارهای (ICE)، شاخص قراردادهای آتی در روز دوشنبه بیش از ۴ درصد افزایش یافت و به ۶۲۰ دلار به ازای هر ۱۰۰۰ متر مکعب یا ۵۸ یورو به ازای هر مگاوات ساعت در مقیاس خانگی رسید، که بالاترین سطح از فوریه ۲۰۲۳ تاکنون است.
رکورد قبلی بیش از ۵۹۰ دلار به ازای هر ۱۰۰۰ متر مکعب، ماه گذشته و پس از امتناع اوکراین از تمدید توافق ترانزیت گاز با روسیه ثبت شد. قرارداد پنجساله با شرکت انرژی غولپیکر روسیه، گازپروم، در ۳۱ دسامبر به پایان رسید و عرضه گاز خط لوله به مجارستان، رومانی، لهستان، اسلواکی، اتریش، ایتالیا و مولداوی قطع شد. ولودیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین، گفت که انقضای این قرارداد با هدف حذف درآمدهای انرژی مسکو انجام شده است.
این در حالی است که شمال غرب اروپا در روزهای آینده خود را برای مواجهه با دمای زیر صفر درجه آماده میکند؛ موضوعی که احتمالاً منجر به افزایش تقاضا برای گرمایش شده و کاهش ذخایر گاز را تسریع مینماید. بر اساس گزارش بلومبرگ، ذخایر گاز در حال حاضر در ۴۹ درصد ظرفیت قرار دارد، که کمترین میزان برای این زمان از سال از زمان بحران انرژی ۲۰۲۲ است – این رقم در سال گذشته ۶۷ درصد بود.
بازرگانان و تجار همچنین در حال رصد تأثیر تعرفههای احتمالی آمریکا بر کالاهای اتحادیه اروپا هستند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، روز یکشنبه اعلام کرد که قصد دارد تعرفهای ۲۵ درصدی بر تمام واردات فولاد و آلومینیوم به این کشور اعمال کند و در حال بررسی تعرفههای مشابه برای محصولات اروپایی است. وی پیشتر از اتحادیه اروپا خواسته بود که خرید گاز طبیعی مایع (LNG) از آمریکا را افزایش دهد یا با تعرفههای وارداتی مواجه شود.
به گفته بلومبرگ، این اقدامات ممکن است منجر به اقدامات تلافیجویانه شود و هزینه واردات گاز طبیعی مایع که ایالات متحده بزرگترین تأمینکننده آن برای اتحادیه اروپا است، را افزایش دهد.
علیرغم تلاشها برای کاهش وابستگی به انرژی روسیه پس از تشدید تنشها در اوکراین در سال ۲۰۲۲، مسکو سال گذشته به دومین تأمینکننده بزرگ گاز طبیعی مایع اتحادیه اروپا تبدیل شد. بر اساس دادههای یورواستات، در سهماهه سوم سال ۲۰۲۴، سهم روسیه ۱۸.۹ درصد و سهم ایالات متحده آمریکا ۳۷.۸ درصد بود.
اتحادیه اروپا با کاهش چشمگیر واردات گاز از روسیه مواجه شده است، که پیشتر ۴۰ درصد از کل عرضه گاز این اتحادیه را تشکیل میداد. این کاهش ناشی از تحریمهای مرتبط با اوکراین و خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم در سال ۲۰۲۲ است.
این خبر را اینجا ببینید.
source