Wp Header Logo 1881.png

شفقنا- پنج کشور حاشیه خلیج (فارس) از نظر شاخص ادراک فساد (CPI) در سال ۲۰۲۴ میلادی که سالانه توسط سازمان شفافیت بین المللی در برلین منتشر می شود،، در صدر فهرست کشورهای عربی قرار گرفتند.

به گزارش شفقنا، الخلیج آنلاین نوشت: این پنج کشور نمراتی بالاتر از ۵۰ از ۱۰۰ کسب کردند به طوری که امارات متحده عربی با کسب ۶۸ امتیاز، در رتبه اول در جهان عرب و رتبه ۲۸ در سطح جهانی قرار گرفت.

براساس این گزارش، قطر مشترکا با عربستان سعودی با کسب ۵۹ امتیاز در این شاخص، در رتبه دوم در جهان عرب و رتبه ۳۸ در سطح جهانی قرار گرفت.

در گزارش سازمان شفافیت بین المللی آمده است: عمان پیشرفت قابل توجهی داشته و ۲۰ پله صعود کرده است، به طوری که در رتبه ۵۰ در سطح جهانی از بین ۱۸۰ کشور و رتبه چهارم در جهان عرب قرار گرفت، در حالی که در سال ۲۰۲۳ در رتبه ۷۰ قرار داشت. این کشور امتیاز ۵۵ را کسب کرد، در حالی که در سال قبل ۴۳ بود، که نشان دهنده افزایش ۱۲ امتیازی است.

در همین حال، بحرین با ۱۱ امتیاز افزایش در شاخص از ۴۲ در سال ۲۰۲۳ به ۵۳ امتیاز رسید و در رتبه ۵۳ در سطح جهانی قرار گرفت.

کویت در رتبه ششم در میان کشورهای حاشیه خلیج (فارس) و رتبه هفتم در جهان عرب قرار گرفت و ۴۶ امتیاز کسب کرد، در حالی که رتبه جهانی آن دو پله کاهش یافت و از ۶۳ به ۶۵ رسید.

نتایج این شاخص نشان می‌دهد که «فساد در جهان و در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا همچنان عمیقا ریشه دوانده است، به طوری که این منطقه در ۱۲ سال گذشته پیشرفت چندانی نداشته است.»

این شاخص یک شاخص ترکیبی است که برای اندازه‌گیری ادراک فساد فقط در بخش دولتی استفاده می‌شود و بر محیط قانونی، سیاسی و اقتصادی و سطوح و رویه‌های حکمرانی در کشورها تمرکز دارد.

این شاخص به هر کشور نمره‌ای از صفر تا ۱۰۰ می‌دهد و طبیعی است که نمرات پایین‌تر به معنای فساد شدید و نمرات بالاتر به معنای شفافیت بیشتر و فساد کمتر است.

نتایج این شاخص ارتباط بین افزایش استبداد و فساد و تأثیر آن بر حکمرانی، توسعه و بهبود محیط زیست در خاورمیانه و شمال آفریقا را نشان می‌دهد.

متن خبر در الخلیج آنلاین

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com