شفقنا- واتیکان شامگاه شنبه اعلام کرد که وضعیت سلامتی پاپ فرانسیس (88 ساله) همچنان وخیم است و وی طی دو هفته اخیر به دلیل ابتلا به ذات الریه در بیمارستان بستری شده است.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه شبکه الجزیره نوشت: «واتیکان در بیانیهای اعلام کرد که وضعیت سلامت پاپ همچنان وخیم است و او از خطر خارج نشده است، وی صبح امروز دچار حمله شدید تنگی نفس شد که نیاز به استفاده از اکسیژن با جریان بالا داشت».
در بیانیه واتیکان همچنین آمده است که پاپ امروز نسبت به دیروز درد بیشتری دارد و آزمایشهای خون امروز همچنین نشاندهندهی کمبود پلاکت (اختلال خون) مرتبط با کمخونی بود که نیاز به تزریق خون داشت.
پروفسور سرجیو آلفیری در یک کنفرانس مطبوعاتی در بیمارستان جمیلی که پاپ در آن بستری است، گفت: «پاپ از خطر خارج نشده است و مشکل وی در احتمال ورود باکتری به جریان خون است که ممکن است منجر به گسترش آن در سایر اندامها شود».
احتمالاً پاپ در طول هفته آینده نیز در بیمارستان خواهد ماند و برای دومین هفته متوالی مراسم دعای ملائک را رهبری نخواهد کرد.
پاپ فرانسیس در تاریخ 14 فوریه جاری به دلیل التهاب برونشها به بیمارستان منتقل شد، اما واتیکان هفته گذشته اعلام کرد که او به ذاتالریه مبتلا شده است.
این چهارمین بار است که پاپ از سال 2021 به بیمارستان منتقل میشود و وضعیت او پس از تحمل مشکلات سلامتی متعدد در سالهای اخیر، از جمله جراحی روده و شکم و مشکل در راه رفتن، نگرانیهایی را ایجاد کرده است.
جانشین پاپ کیست؟
بستری شدن پاپ فرانسیس به دلیل ذاتالریه دوطرفه و انتقال او به بیمارستان جمیلی در رم، سوالات بسیاری را در مورد اینکه چه کسی در آینده، واتیکان و کلیسای کاتولیک رهبری خواهد کرد، ایجاد کرده است.
روزنامه ایندیپندنت انگلیس گزارش داد که در حال حاضر نام چندین کاردینال شناخته شده برای تصدی این سمت مطرح شده است. ادوارد بنتین، روزنامهنگار و تحلیلگر شبکه تلویزیونی EWTN، در سال 2020 کتابی با عنوان «پاپ بعدی: برجستهترین کاردینالها» منتشر کرد که در آن نام احتمالی جانشینان پاپ را ذکر کرده است.
این روزنامه اشاره میکند که کاردینال پارولین (70 ساله)، که از منطقه ونتو در شمال شرق ایتالیا است و از سال 2013 سمت دبیرخانه واتیکان را بر عهده دارد، در میان کاردینالهای کنکاو بالاترین رتبه را دارد.
از دیگر کاردینالهای برجسته واتیکان، کاردینال مجارستانی، پیتر اردو (72 ساله) است که پیشتر ریاست شورای کنفرانسهای اسقفهای اروپا را بر عهده داشت. او بهدلیل مواضع محافظهکارانهترش در کلیسای کاتولیک شناخته میشود.
لوئیس آنتونیو تاگل هفتمین فیلیپینی است که به مقام کاردینالی میرسد و در صورت انتخاب به عنوان جانشین پاپ فرانسیس، اولین پاپ آسیایی خواهد بود. تاگل 67 ساله، معاون بخش تبشیری واتیکان است و مانند پاپ فعلی، گرایشهای چپگرا دارد.
ماتیو زوبی، رئیس شورای اسقفهای ایتالیا (69 ساله)، یکی از کاردینالهای مورد علاقه پاپ فرانسیس است که او را در مأموریتهای صلح به اوکراین (که در آن با ولودیمیر زلنسکی دیدار کرد) و مسکو (که در آن با ولادیمیر پوتین دیدار کرد) و همچنین واشنگتن (که در آن با جو بایدن دیدار کرد) فرستاده بود.
از دیگر نامزدهای احتمالی میتوان به کاردینال ریموند لئو بورک اشاره کرد که در ایالت ویسکانسین آمریکا متولد شده و از منتقدان برجسته دیدگاههای لیبرالتر پاپ فرانسیس اول است.
این خبر را در الجزیره ببینید
source