Wp Header Logo 3537.png
کاهش ماندگاری کالا در مبادی ورودی‌ و خروجی  کشور با کمک دستگاه قضایی

معاون حقوقی و نظارت گمرک با اشاره به تعامل و همکاری گمرک با قوه قضاییه در جهت تسهیل تعیین‌تکلیف کالا‌ها گفت: تسریع در انجام فرایند‌های گمرکی و کاهش ماندگاری کالا در مبادی ورودی‌وخروجی با حمایت دستگاه قضا انجام شده است.

خبرگزاری میزان

قوه قضاییه طی یک سال اخیر دستاورد‌های مهمی در حوزه‌های مختلف از جمله ساماندهی انبار گمرکات و اموال تملیکی داشته است.

در مدت اخیر دستگاه قضا عزم خود را جزم کرده تا با همکاری دولت از ماندگاری بیش از کالا‌ها در مبادی ورودی و خروجی جلوگیری کند و در همین رابطه تعامل بسیار خوبی میان ۲ قوه مجریه و قضاییه برای رسوب‌زدایی کالا‌های موجود در انبار‌های سازمان اموال تملیکی، گمرکات و بنادر شکل گرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان بازدید میدانی از بنادر استان مازندران از شرق تا غرب استان با اشاره به ورود مجدانه و پیگیرانه قوه قضاییه به موضوع ساماندهی انبار‌های بنادر، گمرکات و اموال تملیکی و توقیفی و مساعدت سایر قوا در این زمینه اظهار کرد: علی‌رغم اقدامات صورت‌گرفته، هنوز در مقوله ساماندهی انبار‌ها با مشکلات و معضلاتی مواجهیم که این امر ناشی از وجود فرآیند‌های دارای اشکال است.

رئیس قوه قضاییه با تشریح مجموعه مسائل و فرآیند‌هایی که ساماندهی انبار‌های بنادر، گمرکات و اموال تملیکی را با مانع مواجه می‌سازند، گفت: در مقوله ساماندهی انبارها، با فرآیند‌هایی از قبیل بارگیری در کشتی، تخلیه بار، اظهار در گمرک و ترخیص مواجهیم که مع‌الاسف در این فرآیند‌ها معایبی قابل مشاهده است.

رئیس دستگاه قضا گفت که این فرآیند نامناسب سبب می‌شود اگر این اموال از طریق دولت وارد شده باشند دولت متضرر شود و چنانچه بخش خصوصی آنها را وارد کرده باشد بخش خصوصی ضرر کند. 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تاکید کرد: متاسفانه شاهد هستیم در جایی که کشور به شدت به یک کالا نیاز دارد آن کالا در انبار‌ها فاسد می‌شوند؛ لذا ضرورت دارد معضل کالا‌هایی که در انبار‌های بنادر و گمرکات، متروکه و فاسد می‌شوند و برای آنها ارز تخصیص داده شده و بعضاً نیز در زمره نیاز‌های ضروری کشور هستند و حتی امحای آنها هزینه‌زاست، با اقدامی عاجل و مدبرانه رفع شود.

ابراهیم نقدی، معاون حقوقی و نظارت گمرک در گفت‌و‌گو با میزان با اشاره به همکاری قوه قضاییه و گمرک در تسهیل تعیین‌تکلیف کالا‌ها گفت: گمرک جمهوری اسلامی ایران تعامل و همکاری موثر و مطلوبی را با قوه قضاییه داشته است.

وی ادامه داد: همکاری‌های قوه قضاییه و گمرک در اکثر استان‌ها و شهرستان‌ها به‌ویژه جهت پیگیری پرونده‌های قاچاق و حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مواد مخدر و پولشویی بوده است.

 به گفته معاون حقوقی و نظارت گمرک ریاست قوه قضاییه، دادستان کل کشور، سازمان بازرسی کل کشور، دیوان عدالت اداری و دادستان‌های مراکز استان‌ها و معاونین قوه با بازدید‌های مستمر و مکرر از گمرکات اجرایی، در راستای رفع چالش‌های حوزه تجارت خارجی و تسهیل امور بوده است.

نقدی تاکید کرد: همچنین نظارت بر جریان امور، کمک و حمایت‌ها و اقدامات مطلوبی در جهت تسریع در انجام فرایند‌های گمرکی و کاهش ماندگاری کالا در مبادی ورودی وخروجی از سوی دستگاه قضا انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه حوزه مبارزه با قاچاق یک حوزه فراسازمانی و فرا‌قوه‌ای است اظهار کرد: تعامل و همکاری موثر همه قوا به‌ویژه قوه‌قضاییه در این راستا موثر بوده است.

معاون حقوقی و نظارت گمرک جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: بسیاری از پرونده‌های مهم با همکاری لازم با قضات رسیدگی‌کننده به پرونده به نتیجه رسیده است.

نقدی گفت: از سویی مسولان سازمان بازرسی کل کشور نیز با نظارت برحسب جریان امور حمایت و همکاری مطلوب و مناسبی در حوزه پیشگیری از جرایم و تخلفات با ارائه هشدار‌های به موقع داشته‌اند که در این زمینه از ریاست قوه قضاییه، دادستان کل و دادستان‌های سراسر کشور و روسای دادگستری‌ها و قضات تشکر و قدردانی می‌کنیم.

انتهای پیام/

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com