Wp Header Logo 4821.png

شفقنا- تعداد قربانیان زلزله میانمار به بیش از 1600 نفر رسیده است و بیش از 2300 نفر نیز زخمی شده‌اند، این در حالی است که کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که تعداد کشته‌ها ممکن است به ده‌ها هزار نفر برسد.

به گزارش شفقنا به نقل از الجزیره، بعدازظهر جمعه، زمین لرزه ای به بزرگی 7.7 ریشتر شمال غرب شهر ساگاینگ در مرکز میانمار، جنوب شرق آسیا را لرزاند. دقایقی بعد پس لرزه ای به بزرگی 6.4 ریشتر در همین منطقه رخ داد. این زلزله شدیدترین زمین لرزه ای که این کشور را در چند دهه اخیر رخ داده است، که همچنین باعث ویرانی در کشور همسایه تایلند شده است. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که تعداد قربانیان این حادثه ممکن است به ده‌ها هزار نفر برسد.

این زمین لرزه ها باعث هرج و مرج و ویرانی گسترده در میانمار شد. با فروریختن خانه ها، ساختمان ها، پل ها و معابد، ترس از وقوع یک فاجعه بزرگ را در کشوری که از زمان کودتای نظامی نظامی در سال 2021 درگیر جنگ داخلی ادامه داشت، افزایش داده است.

طبق گفته کارشناسان آمریکایی، در طول چنددهه اخیر میانمار زلزله ای به این بزرگی را تجربه نکرده است. پس لرزه ها نیز قدرتمند بودند و باعث ایجاد وحشت در فاصله 1000 کیلومتری از مرکز زمین لرزه شدند. این وضعیت به ویژه در میان میلیون ها نفر از ساکنان بانکوک، پایتخت تایلند برجسته بود که به ندرت زمین‌لرزه‌ای را احساس می کنند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از حکومت نظامی میانمار اعلام کرد که تعداد کشته شدگان زمین لرزه به 1644 نفر و 3408 زخمی رسیده است که بیشتر آنها در ماندلای، دومین شهر بزرگ این کشور و بیشترین آسیب دیده است. دفتر رسانه های شورای نظامی در بیانیه ای اعلام کرد که دست کم 139 نفر همچنان مفقود هستند.

تلفات بزرگتر در راه است

 

کارشناسان انتظار دارند بر اساس مدل های بلایای قبلی، تعداد کشته ها به ده ها هزار نفر برسد. سازمان زمین شناسی ایالات متحده احتمال 35 درصدی را پیش بینی کرد که تعداد کشته ها بین 10000 تا 100000 نفر باشد.

بر مبنای برآوردهای این مؤسسه خسارت‌ مالی این فاجعه می تواند به ده ها میلیارد دلار برسد که بیش از تولید ناخالص داخلی کشور است. مین آنگ هلائینگ، رهبر حکومت نظامی، درخواستی نادر برای کمک بین المللی کرده و از «هر کشور و هر سازمانی» خواسته است تا به به این کشور کمک کند.

در گذشته، ارتش میانمار پس از بروز بلایای طبیعی تمایلی به جلب حمایت خارجی نداشت. سازمان های بشردوستانه هشدار داده اند که  این کشور برای مقابله با فاجعه ای به این بزرگی کاملاً آماده نیست.

مقامات میانمار در شش منطقه که بیشترین آسیب را دیدند وضعیت فوق العاده اعلام کردند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، در نایپیداو، پایتخت، صدها مجروح به دلیل آسیب دیدن ساختمان در خارج از بیمارستان پایتخت تحت درمان قرار گرفتند.

ارسال کمک‌های خارجی و تسلیت دیگر کشورها

 

در رانگون (پایتخت سابق)، یک هواپیمای حامل لوازم بهداشتی شخصی، پتو، غذا و سایر لوازم ضروری امروز از هند به زمین نشست. چین همچنین اعلام کرد که تیمی متشکل از 82 پرسنل امدادی را اعزام خواهد کرد، در حالی که فرانسه، اتحادیه اروپا و اندونزی پیشنهاد کمک کردند. سازمان جهانی بهداشت از فعال شدن سیستم مدیریت اضطراری خود خبر داد.

به نوبه خود، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده به میانمار «کمک خواهد کرد» و به خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «ما به آنها کمک خواهیم کرد. آنچه اتفاق افتاد وحشتناک بود.»

شیگرو ایشیبا، نخست وزیر ژاپن به میانمار و تایلند تسلیت گفت، در حالی که رئیس جمهور چین شی جین پینگ با ارسال پیامی به رئیس حکومت نظامی «تأسف عمیق» خود را از این حادثه ابراز کرد.

به گفته سازمان ملل، درگیری در این کشور تقریباً 3.5 میلیون نفر را آواره کرده است. این سازمان بین المللی در اواخر ژانویه هشدار داد که تا سال 2025 در میانمار 15 میلیون نفر در معرض خطر گرسنگی قرار دارند.

 «هر زندگی مهم است»

 

در سراسر مرز تایلند، نیروهای امدادی در طول شب برای یافتن بازماندگان زیر آوار یک ساختمان 30 طبقه در حال ساخت در بانکوک که در عرض چند ثانیه پس از زمین لرزه فرو ریخت، کار کردند. ریزش ساختمان ده ها کارگر را زیر آوار و ستون های فولادی گرفتار کرد.

چادچارت سیتیپانت، فرماندار بانکوک گفت که حدود 10 نفر در پایتخت تایلند کشته شدند که بیشتر آنها در محل ساخت و ساز بودند، اما وی تصریح کرد که تعداد کشته ها ممکن است افزایش یابد

در همین حال، دولت بانکوک پس از دریافت بیش از 2000 گزارش خسارت، دستور اعزام بیش از 100 کارشناس برای بازرسی ایمنی ساختمان ها را صادر کرده است. فرماندار گفت: بیش از 400 نفر به دلیل شرایط اضطراری شب های جمعه و شنبه را در پارک های عمومی سپری کردند، به ویژه اینکه منازل آنها از امنیت کافی برخوردار نبود.

بر اساس گزارش سازمان زمین شناسی ایالات متحده، میانمار به طور مکرر در معرض زلزله قرار دارد.  بین سال های 1930 و 1956 این کشور در نزدیکی گسل ساگینگ شاهد وقوع شش زمین لرزه به بزرگی 7 ریشتر یا بیشتر بوده است. این گسل از مرکز کشور می گذرد و از شمال تا جنوب امتداد دارد.

در سال 2016، زلزله ای به بزرگی 6.8 ریشتر پایتخت باستانی باگان در مرکز میانمار را لرزاند که منجر به کشته شدن سه نفر و فروریختن برج ها و دیوارهای معبدی در مقصد گردشگری شد.

این خبر را در الجزیره ببینید.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com